Skip to content

Wisteria Tunnel, blåregnuniverset i Kawachi Fuji Gardens

24 de juni de 2021

Jeg liker å oppdage de stedene i verden som blir unike fordi naturen har blitt forelsket i å tilby et unikt skuespill.

Det skjer i de store feltene med flerfargede tulipaner som dukker opp i store områder av Nederland og også i Japan, der et av de mest fantastiske stedene i verden ligger som godt kan være en del av et Van Gogh-maleri.

Tunnel i blomst

De Kawachi Fuji Gardens ligger i byen Kitakyushu, i Japan. De okkuperer et stort område og i den kan man se forskjellige arter av planter og busker, men blikkene er konsentrert av en hær av vakre Blåregn som har den særegenheten å rulle sammen, og sammen tilbyr de et unikt show hvert år, spesielt mellom slutten av april og midten av mai, når blomstene er på topp.

Mer enn 150 blåregnplanter av 20 arter eksisterer sammen i blåregntunnel, en tunnel som består av tre store gitter differensiert av farger og former. Hengende blomster overalt som kan nytes bare ved å gå gjennom tunnelen. Det er dobbeltbladet blåregn, en strekning med blåregn som er ordnet som busker, og en tredje med gul og hvit blåregn.

Wisteria Tunnel

Blåregn-særegenheter

For å forstå rammen til denne tunnelen, er det nødvendig å vite noe mer om blåregn, planter som henger mens de bruker grenene sine til å klatre over andre fly, og vikle dem rundt andre, enten med eller mot klokken. Slik kan de klatre opp til 20 meter fra bakken og ca 10 meter fra siden.

Blåregn hører til slekt Wisteria og det er en woody og klatring busk så de dyrkes som prydplanter på grunn av skjønnheten i klyngene og det komplekse bladverket. Det er mange arter av blåregn, noen hjemmehørende i steder som Kina, Korea eller Japan, andre i det østlige USA.

Wisteria Tunnel

Fargene varierer etter art, de kan være fiolette, gule, blå eller hvite og blomsterstandene når vanligvis mellom 10 cm og 1 meter. De mest kjente er Wisteria sinensis (Sims) Sweet, innfødt i Kina og Wisteria floribunda (Willd) DC., Wisteria of Japan.

Hvis du vil forskjønne hagen din, kan du undersøke mer om blåregn for å dyrke dem hjemme.