Skip to content

+10 planter med hvite blomster

5 de juni de 2021

Er hvite blomster din svakhet? Hvitt har alltid vært en veldig akseptert farge blant befolkningen. Bevis på dette er for eksempel fasadene til husene, eller selve hagene. I lang tid har det vært relatert til positive ting som fred, så det er vanlig at det er planter med denne typen blomster praktisk talt hvor som helst.

Heldigvis for deg er det et bredt utvalg av arter som har hvite blomster. Noen er trær, noen er klatrere, og noen er mindre planter som vokser lett i potter eller planter. Her viser vi deg 10 av dem.

Kamelia eller teplante (Camellia sinensis)

Camellia sinensis er en busk som produserer hvite blomster

De Camellia sinensis Det er en busk eller eviggrønt tre som er hjemmehørende i Sør-Kina og Sørøst-Asia som når en høyde på mellom 1-9 meter. Blomstrer om våren, produserer blomster 2-4 centimeter i diameter.

Det krever halvskygge og en sur jord, med en pH mellom 4 og 6. Vanningen vil være moderat, også med surt vann eller uten kalk. Støtter opptil -4 ° C.

Snowdrop (Galanthus nivalis)

Snowdrop er en hvitblomstret pære

De Galanthus nivalis Det er en pæreformet innfødt i Europa og Asia som når en høyde på 10-15 centimeter. Blomstene blomstrer på sen vinter, og de er små, mellom 1,5 og 2,5 centimeter i diameter.

Pæren er plantet om høsten, i et land med god drenering, og den blir vannet på en moderat måte og forhindrer at den tørker ut. Den støtter opp til -18 ° C, men du må huske på at etter at blomsten er luftdelen (blader, blomster) vil den visne, og at det ikke vil være før neste sesong når de kommer ut igjen.

Få frø ved å klikke.

Vanlig Catalpa (Catalpa bignonioides)

Catalpa er et tre som produserer hvite blomster

De Catalpa bignonioides Det er et løvtrær som er hjemmehørende i det sørøstlige USA som når 15 meter i høyden. Blomstene er gruppert i blomsterstander kalt panicles og er omtrent 10 centimeter i diameter. Blomstrer om våren.

Den brukes mye som en prydplante og en skyggeplante som kan leve i solfylte eksponeringer og i et bredt utvalg av forskjellige klimaer (og mikroklima) så lenge minimumstemperaturen ikke er under -18 ° C. Det tåler ikke tørke.

Kjøp frø.

Dimorfoteca (Dimorphotheca ecklonis)

Dimorfoteca er en flerårig urt

De Dimorphotheca ecklonis Det er en livlig plante hjemmehørende i Sør-Afrika som når en høyde på opptil 1 meter, og en diameter på opptil 2 meter når stilkene forgrener seg og vokser horisontalt. Den blomstrer en god del av åretspesielt fra vår til sommer.

Den lever godt i både solfylte og halvskyggede eksponeringer, og krever moderat vanning. Det blir noe motstandsdyktig mot tørke fra det andre året det dyrkes på land. Støtter opptil -4 ° C.

Echinopsis (Echinopsis subdenudata)

Echinopsis subdenudata er en kaktus som produserer hvite blomster

De Echinopsis subdenudata Det er en endemisk kaktus fra Bolivia og Paraguay som når en høyde på omtrent 5-7 centimeter. Stammen er kuleformet, middels grønn i fargen og mangler torner. Blomstrer om sommerenproduserer blomster med en diameter på opptil 4-5 centimeter som er duftende.

Som de fleste kaktuser, vil den ha sol (så lenge den blir vant til det litt etter litt), vanlige vanninger og en mineraljord som drenerer vannet godt. Den støtter opptil -4 ° C, selv om den krever beskyttelse mot hagl, spesielt i ungdommen.

Gardenia (Gardenia jasminioides)

Gardenia er et lite tre som produserer hvite blomster

De Gardenia jasminioides Det er en busk eller et eviggrønt tre som er hjemmehørende i Asia og når en høyde mellom 2 og 8 meter. Blomstene blomstrer utover vårenDe måler omtrent 4 centimeter i diameter og er aromatiske.

Den vokser i halvskygge, i et område der den ikke får direkte sollys når som helst. Jorda skal ha lav pH, mellom 4 og 6, og vil bli vannet moderat med regnvann eller uten kalk.

Støtter opptil -2 ° C.

Star magnolia (Magnolia stellata)

Magnolia stellata er en løvfellende busk som produserer hvite blomster

De Magnolia stellata Det er et lite løvtrær hjemmehørende i Japan som vokser mellom 2 og 3 meter i høyden. Blomstrer om våren, spirende før bladene, de er aromatiske og måler 7 til 10 centimeter i diameter.

For å overleve trenger den beskyttelse mot solen, samt en sur jord (pH 4 til 6). På samme måte må vanningsvannet være regn eller, hvis ikke, surt, også uten kalk. Nevnte vanning vil være moderat da den ikke tåler tørke.

Støtter opp til -18 ° C.

Vanlig tusenfryd (Bellis perennis)

Bellis perennis er en flerårig urt som produserer hvite blomster

De Bellis perennis Det er en urteaktig flerårig innfødt i Europa, Nord-Afrika og Sentral-Asia som når en høyde på opptil 20 centimeter. Blomstrer om våren, produserer blomster 1-2 centimeter i diameter.

Den vokser i full sol, og er ikke krevende når det gjelder jord. Selvfølgelig må du vanne den innimellom fordi den ikke motstår tørke. Tåler kulde og frost ned til -7 ° C.

Butterfly orkide (Phalaenopsis)

Phalaenopsis er en epifytisk orkide som produserer flerfargede blomster

Phalaenopsis er epifytiske orkideer, sjelden litofytter, hjemmehørende i Sørøst-Asia. De vokser til en høyde på 1-2 meter, selv om veksten er ganske langsom. De produserer blomster om våren, gruppert i laterale blomsterstander.

De krever en beskyttet eksponering fra solen, et spesifikt underlag for orkideer (til salgs) og moderat vanning. De tåler ikke kulde eller frost.

Av alle variantene som finnes, er den mest anbefalte Phalaenopsis «Classic White», fordi den har plettfrie hvite blomster.

Ku ben (Bauhinia forficata)

Bauhinia forficata er et tre med hvite blomster

De Bauhinia forficata Det er et løvtrær som er hjemmehørende i Mexico, Argentina, Colombia og Uruguay som vokser opp til 7-10 meter. Blomstene ligner på orkideer, og det er derfor det noen ganger er kjent som orkideetreet. Disse er store, og måler omtrent 5 centimeter i diameter, og spirer om våren og sommeren.

Å vokse sunt krever en solrik eksponering og moderat vanning. Det tåler ikke tørke, men vannlogging gjør det også vondt. Ellers støtter den opptil -7 ° C.

Hvit rose (Rosa sp)

Den hvite rosebusk er en tornet busk

Rosenbusken er en busk, avhengig av klatringart eller ikke, og kommer spesielt fra Asia. Den kan nå høyder mellom 15 centimeter og mer enn 4-5 meter. Den mest kjente hvite blomstervarianten er kjent som Rosal Pau Casals, som når 90 centimeter i høyden.

Den produserer blomster mellom 8 og 14 centimeter i diameter, veldig aromatiske. Disse spirer fra vår til sensommeren, selv om de for dette krever sol og hyppig vanning, samt en og annen beskjæring på slutten av vinteren.

Støtter opp til -18 ° C.

Hva synes du om disse plantene som produserer hvite blomster? Kjenner du andre?