Skip to content

Hvordan forhindre sopp i rosebusk?

26 de juni de 2021

Som vi allerede har nevnt, kan roser lide av forskjellige sykdommer, lidelser og til og med anskaffe bakterier, virus og skadedyr. Det er veldig viktig å ta nødvendig og tilstrekkelig forsiktighet for å forhindre at rosebusk vår dør eller ikke utvikler seg ordentlig.

I tillegg til de sykdommer og lidelser som er nevnt ovenfor, vår rosebusk kan også angripes av sopp som kan forårsake mye skade på plantene våre.

Av denne grunn i dag gir vi deg noen tips for å forhindre sopp på rosebusk.

  • Det er viktig å vite hvordan du skal velge hvilken type roser vi ønsker i hagen vår. Vi må huske på at noen typer roser er mer motstandsdyktige mot sopp og skadedyr enn andre. For eksempel er busk og gamle rosebusk mer motstandsdyktige mot noen parasitter. På samme måte vil visse rosenbusker kreve mer forsiktighet enn andre. Så vi må vite hvordan vi skal velge, hvilke roser som passer best for oss.

  • For å forhindre sopp, må vi sørge for at vår rosebusk er sunn, med den nødvendige mengden sol og plantet i god jord som absorberer vann ordentlig.
  • På samme måte, for å forhindre at det oppstår sopp, må vi opprettholde jordens pH mellom 5,5 og 6,5. Hvis pH-verdien på underlaget er lavere, anbefales det å legge til malt kalkstein. Hvis pH derimot er større enn 6,6, må vi vanne den med en blanding av vann og jernsulfater (2 gram jernsulfat per 1 liter vann).
  • I motsetning til hva mange kanskje tror, ​​er det viktig å ikke vanne bladene og rosebuskens blomst. Fuktigheten, det eneste som vil generere er utseendet til sopp og andre skadedyr som svart flekk, rust osv.
  • Det er viktig å være årvåken og med jevne mellomrom inspisere vår rosebusk for å se om bladene viser tegn på sykdom eller svakhet. På denne måten vet vi når du får en sykdom, og vi kan ta passende forholdsregler.