Skip to content

Rosales sykdommer II

26 de juni de 2021

Som vi så tidligere, kan rosebuskene våre lide av noen problemer som skadedyr som påvirker veksten og blomstringen. De kan også lide av sykdommer som vil påvirke deres utvikling og blomsterkvalitet på samme måte.

I går så vi 3 av hyppigste sykdommer som kan påvirke rosebuskene våre. I dag gir vi deg noen andre sykdommer som kan påvirke og skade plantene dine.

  • Svart flekk: Selv om det ikke er så hyppig som rust, mugg eller mugg, kan det også vises på rosene våre. De er preget av utseendet på svarte flekker på bladene. Litt etter litt spredes disse flekkene langs bladene og stammen til de får bladet til å svekkes og falle. Hvis du begynner å legge merke til utseendet på blader som er angrepet av denne svarte flekken, er det viktig å samle og ødelegge dem for å forhindre at det fortsetter å infisere planten. For å kontrollere utseendet til denne sykdommen vil behandlingen som brukes til å angripe mugg og pulveraktig mugg være tilstrekkelig.
  • BotrytisOgså kjent som grå råte eller mugg, det oppstår når roseknopper råtner. Denne sykdommen vises vanligvis i løpet av våren og tidlig høstsesong. For å bekjempe det, må de berørte bladene og blomstene fjernes for å forhindre at de sprer seg til resten av avlingene. For å kontrollere denne sykdommen kan du bruke de samme produktene som brukes til å bekjempe sopp i rosebusk.

  • Jord sopp: Roser utsettes hele tiden for nedbrytning av røttene av jordsopp som armilaria mellea, blant andre verticillium albo-atrum. Selv om det er vanskelig å vite sikkert om vår rosebusk lider av denne typen soppinfeksjon, kan vi forhindre at denne sykdommen dukker opp. Vanligvis kan røttene trekke sopp fra jorden på grunn av overdreven vanning, så vi må prøve å gi planten vår det nødvendige vannet. På samme måte, hvis vi begynner å legge merke til at planten vår visner og påvirkes av sopp, må vi rote den opp og ikke plante nye roser på nytt der.