Skip to content

Rosesykdommer

27 de juni de 2021

I tillegg til rosebusk, kan de lide av noen problemer som skadedyr som påvirker veksten og blomstringen. De kan også lide av sykdommer som vil påvirke deres utvikling og blomsterkvalitet på samme måte.

De sykdommer i roser De kan være av tre typer: produsert av sopp, av bakterier eller produsert av virus. Sykdommer forårsaket av sopp er de hyppigste, mens de som er forårsaket av bakterier og virus er sjeldnere.

De hyppigste sykdommer De er:

  • Pulveraktig mugg: Pulveraktig mugg, også kjent som dårlig hvit, er en av de hyppigste sykdommene i rosenbusker. Denne sykdommen er preget av utseendet på et hvitt pulver på bladene, blomstene og stilkene til rosenbusken. De produserer vanligvis misfarging i bladene, til de får dem til å tørke ut og falle av. For å kontrollere denne typen sykdommer, må vi forutse utseendet til hvitt pulver. Du kan bruke svovel på bakken for å stoppe middene om morgenen eller sent på ettermiddagen.
  • Mugg: Som mugg er mugg en av de vanligste og mest skadelige sykdommene for roser. Denne sykdommen er preget av det faktum at gule flekker og en slags grå mugg begynner å dukke opp på rosene. Denne sykdommen er mer vanlig i tider med høy luftfuktighet og regn og overføres raskt og enkelt til andre blader og planter, så det er veldig viktig å behandle den i tide. For å kontrollere det, må vi unngå utseendet med systemiske soppdrepende midler.

  • La Roya: Hvis din rosebusk lider av denne sykdommen, vil du sikkert allerede ha oppdaget den. Rust er preget av å presentere en serie oransje støt på baksiden av bladene, men om sommeren vil de ikke være oransje, men svarte støt. Blader som er blitt angrepet vil svekkes og til slutt falle av. Selv om det er lett å unngå denne sykdommen, og kan behandles med de samme behandlingene som brukes med mugg og mugg, anbefaler jeg at du bruker spesifikke produkter for å behandle rust. Husk at blader som allerede er berørt ikke kan helbredes, men vi kan forhindre at andre blir smittet.