Skip to content

Nyttige tips for dyrking av orkideer

26 de juni de 2021

Når vi tenker på å ha denne typen planter hjemme, er det viktig at vi følger en serie med ta vare på å beskytte dem og gjør blomstringen lengre.

Det er av denne grunn at vi i dag gir deg noen nyttige tips å huske på når du vokser og har orkideer hjemme. Følg nøye med.

Det første du må huske på er at etter at du har kjøpt disse plantene, må orkideer ha en periode med tilpasning til de nye forholdene de vil leve i hjemmet vårt, så vi må være tålmodige og ikke være urolige hvis de ikke blomstrer. raskt eller hvis de mister blomsten raskt.

På samme måte er det veldig viktig at vi husker at å ha orkideen en blanding av furubark og blond torv er en god ide, siden det samme substratet som vi bruker til inneplantene våre ikke skal brukes fordi planten vår kunne dø.

Vi må unngå at orkideene får unødvendig kjøling om natten, for eksempel plutselige temperaturendringer og til og med overflødig varme om dagen, siden det kan føre til en blomstrende leilighet. Det anbefales at temperaturen blomsten vår utsettes for er varm og konstant, så vi anbefaler at du ikke har dem på steder der det er en slags radiator eller klimaanlegg.

Husk at vanning må være hyppig, slik at underlaget alltid er veldig fuktig, men ikke oversvømmet, siden orkideer er veldig følsomme for overdreven vanning og sopp kan forekomme ved basen og på røttene.

Jeg anbefaler at du bytter potteplante minst hvert annet år ved å bruke et spesielt substrat for den typen orkideer du har, for å forhindre at de blir syke eller får en slags pest eller infeksjon.