Skip to content

Roses plager

27 de juni de 2021

Rosebuskenesom andre typer planter er veldig følsomme for sykdommer og skadedyr. Av denne grunn må mange mennesker som har dyrket rosenbusker i hagen, spraye rosene sine ganske ofte.

Nedenfor viser vi deg noen av hyppigste skadedyr som finnes i rosebusk:

  • Bladlus: bladlus er et av de hyppigste og farligste skadedyrene som kan vises på rosebusk. Disse skadedyrene angriper vanligvis de ømme skuddene, og genererer en krøll av bladene, og forårsaker ofte at kokongene ikke åpnes ordentlig. Denne typen skadedyr kan bekjempes gjennom biologisk bekjempelse ved hjelp av dens naturlige fiender som marihøner eller veps.

  • Røde edderkopper: Denne typen skadedyr er veldig liten, så det er vanskelig å se det med det blotte øye. Imidlertid kan du begynne å legge merke til tilstedeværelsen, da bladene på rosebuskene dine begynner å bli gule og tørre. På samme måte vil disse bladene til slutt falle, så blomstring forekommer ofte ikke. For å bekjempe denne typen midd kan du velge en økologisk behandling som består i å bruke skinnet på løken og spre dem på gulvet i rosebuskene dine. Det vil tjene som et frastøtende middel mot edderkoppmidd.
  • Mealybugs: Mealybugs, som bladlus, er en veldig vanlig type skadedyr. De kan misfarge og vri bladene på rosene dine, samtidig som du begynner å legge merke til at bladene har et skinnende og klebrig utseende. Imidlertid kan insekter lett observeres, de er preget av å være hvite eller brune skorper. For å bekjempe dem må du ha mye tålmodighet, da det kan være vanskelig å eliminere dem. Et middel for å bekjempe dem er å oppløse en spiseskje såpe i litt varmt vann. Tilsett en liter vann og en spiseskje alkohol. Påfør denne løsningen med en børste på bladene, både foran og bak.