Skip to content

10 vårplanter

26 de juni de 2021

Kom vår, årets mest fargerike sesong. Det er derfor vi her gir deg en guide om sesongmessige planter som du kan ha i hagen eller på terrassen, for å fylle den med blomster.

1) Azalea: disse berømte buskene er i sin største prakt. Det er hvite, rosa, fuchsia og også doble blomster. De trenger halvskygge og noe sur jord.

to) Jasmin Polyantha: det er en klatrejasmin med en intens parfyme, den er den første som blomstrer. De burgunder-knoppene er veldig dekorative. Det er en veldig kraftig plante og dekker raskt.

3) Clivia: med enorme sterke oransje blomster som står i kontrast til det mørkegrønne bladverket. Ideell for skyggefulle rom, den når omtrent 50 centimeter.

4) Blåregn: Ideell for en pergola hvor blomstene dine vil henge og danne et lilla tak og myk parfyme. Det finnes varianter av hvite blomster.

5) Brudens krone: en grasiøs busk med buede greiner, opp til ca 2 m høye, som er helt dekket med hvite blomster, veldig vakker for å sette opp vaser.

6) Lapacho: Dette opprinnelige treet nord fra landet vårt, men veldig tilpasset det tempererte klimaet i byen vår, er veldig fargerikt. Hvis du har en stor hage, kan du gjerne plante den.

7) Appelsinblomster: appelsin, mandarin og andre sitrusfrukter gir oss deres parfyme som kunngjør ankomsten av sesongen med blomster og parfymer. De trenger tempererte omgivelser eller uten sterk frost som kan skade løvet.

8) Valmue: Denne årlige arten begynner å åpne sine delikate blomster som, avhengig av sorten, kan være rosa, røde eller oransje. Ideell å bruke som en avskåret blomst og bringe våren inn i hjemmet.

9) Banksiana Rose: Det er en kraftig rose som når mer enn 5 m i høyden og er helt dekket med lysegule eller hvite blomster.

10) Iris: de tilegner seg en stor rolle på dette tidspunktet og går nesten ubemerket ut resten av året. Blomstene vises i pinner og produserer store effekter. Å også ha dem i blomsteroppsatser.

Mer informasjon – Ta vare på innendørs planter om våren
Foto – Ta vare på plantene dine