Skip to content

12 små blomster til hage eller gryte

7 de juni de 2021

En uteplass eller hage uten blomster er ikke det samme. Det kan gi følelsen av at det er tomme, livløse steder. Og kronbladene er en perfekt unnskyldning for å smile, å ha en mye lykkeligere dag. Vet du det beste? De kommer i mange farger, former og størrelser.

I denne forstand, de små blomstene er de mest interessante, fordi til tross for egenskapene de ofte blir produsert i stort antall, med hvilken effekten som oppnås med disse plantene er spektakulær.

Utvalg av små blomstrende planter til potter eller hager

Ønsker du å livne opp hjemmet ditt med små blomster? Ta en titt på de forskjellige plantene vi anbefaler:

Blå

Sikori

Sikori blomster er blå

Det er en flerårig urt hvis vitenskapelige navn er Cichorium intybus. Den vokser til 20-30 centimeter, og blomstrer om våren og produserer blålige blomster.

Den motstår frost ned til -5 ° C.

Larkspur

Utsikt over Delphinium

Også kjent som Delphinium, de er flerårige, årlige eller toårige urter, avhengig av sorten som når en høyde på opptil 2 meter. Blomstene kan ha et variert utvalg av farger, selv om de blå uten tvil er veldig prangende og dukker opp om sommeren.

De er ideelle for tempererte klimaer og til og med litt kalde.

Lobelia

Lobelia er en urt

Det er en årlig urt hvis vitenskapelige navn er Lobelia erinus. Den vokser til 20-30 centimeter i høyden, og blomstrer om våren og produserer mørkeblå blomster.

Den motstår ikke kulden.

Hvit

Snowdrop

Galanthus nivalis er en pæreformet

Det er en liten pæreformet plante med vitenskapelig navn Galanthus nivalis. Overstiger ikke 20 centimeter i høyden, og blomstene er små og spirer på sen vinter / tidlig på våren.

Plant pæren om høsten, og du kan nyte den om våren 😉. Den motstår frost ned til -12 ° C.

Plumbago

Utsikt over Plumbago alba, med hvite blomster

Det er en eviggrønn busk med en klatrevane som har sitt vitenskapelige navn Plumbago auriculata. Den produserer blå blomster, men også hvit i sorten «Alba». Den når en høyde på opptil 2 meter.

Den motstår frost ned til -5 ° C.

Jasmin

Jasmine er klatrer

Det er en eviggrønn klatrer med vitenskapelig navn Det er Jasminum officinale veldig populær for sine duftende og vakre hvite blomster. Den kan nå en høyde på opptil seks meter, så lenge den har støtte, og hvis det virker mye for deg, ikke bekymre deg, da det tåler beskjæring godt.

Den motstår svak frost ned til -3 ° C.

Lilla

Liatris

Liatris blomstrer om våren

Det er en vakker pæreformet plante med vitenskapelig navn Liatris spicata. Den når en høyde på opptil 40 centimeter, og produserer lilla blomster gruppert i piggformede blomsterstander om våren.

For å kunne tenke på den i all sin prakt, er det viktig å plante pæren om høsten. Den motstår frost ned til -7 ° C.

Butterfly orkide

Utsikt over Phalaenopsis i blomst

Det er en orkide med vitenskapelig navn Phalaenopsis, med en epifytisk vane. Den når en høyde som i dyrking vanligvis ikke overstiger 30 centimeter, og blomstrer om våren.

Det er en tropisk plante, veldig følsom for kulde, som bare skal holdes ute hvis minimumstemperaturen er 15 ºC eller høyere.

Afrikansk fiolett

Den afrikanske fiolette er en delikat plante

Det er en flerårig urt dyrket som sesongmessig i mange deler av verden med vitenskapelig navn Saintpaulia ionantha. Den når 15 centimeter i høyden, og dens rosa, lilla eller hvite blomster blomstrer om våren-sommeren.

Den motstår ikke kulde eller frost.

Andre naturlige småblomstrede planter

Løvetann

Løvetann er en spiselig plante

Det er en flerårig urt hvis vitenskapelige navn er Taraxacum officinale. Den når en maksimal høyde på 40 centimeter, med blomster i gule kapitler som spirer om våren.

Motstår kulde og frost ned til -10 ° C.

Sclarea

Utsikt over Salvia sclarea i blomst

Det er en flerårig urt hvis vitenskapelige navn er Clary salvie. Den vokser opp til en meter i høyden inkludert blomsterstilkene, som spirer om våren til sommeren. Blomstene er hvite, rosa eller lilla.

Motstår opptil -7 ° C.

Lunaria

Lunaria annua er en urt

Det er en toårig syklus urt hvis vitenskapelige navn er Lunaria annua. Den kan nå en høyde på opptil 140 centimeter og produserer en blomsterstand med små hvite eller blålige blomster om våren og sommeren.

Den motstår frost ned til -7 ° C.

Tips om stell av planter med små blomster

Hvis du vil ha planter som produserer små blomster, hvilken bedre måte å fullføre artikkelen med noen tips for å gjøre det lettere for deg å vedlikeholde dem, ikke sant? 🙂

Der går de:

Blomster trenger litt lys

Alle blomster trenger minimum timer med lys per dag. Noen, som begonier eller orkideer, vil for eksempel ha mindre enn plumbago. Men Det anbefales på det sterkeste at de alle befinner seg i et lyst område.

Dyr dem når du kan ute

Dette rådet er nært knyttet til det forrige. Det er ingen planter som er forberedt på å leve innendørsDe har alltid gjort det utendørs. Derfor er det sterkt tilrådelig å holde dem ute hele året, eller, når det gjelder delikate planter, til slutten av sommeren.

Vann og gjødsle moderat og regelmessig

Spesielt om våren og sommeren, normalt sammenfallende med blomstringssesongen, vanningene bør være noe hyppigere enn resten av året. Men vær forsiktig, du må unngå overdreven: Hvis du er i tvil, må du kontrollere fuktigheten før vanning.

På den annen side er det verdt å betale i de varme månedene av året med guano (for salg) for eksempel, eller med gjødsel til blomsterplanter (til salgs).

Fjern de tørre delene

Bruk saks som er desinfisert tidligere å klippe både de tørre bladene og de visne blomstene slik at de fortsetter å se vakre ut, og for å forhindre utseende av skadedyr og sykdommer.

Små blomster kan oppbevares i potter

Kos deg med plantene dine med små blomster 🙂.