Skip to content

4 tips om blomsterbedlys og landskapssenger

2 de februar de 2021

Sammendrag: Belysning av blomsterbed i landskapet går utover å installere et solhage lys. Blomsterbeddesign kan gi mange ideer om hageanlegg for blomster, men belysning av blomsterbed har unike behov og krever bruk av spesielle utendørs landskapsarmaturer. Les for å finne ut hvordan du kan sette belysning i blomsterbedet ditt.

Våre topplandskapsbelysning fra Amazon

  • Zuckeo (8 pakke) 5 watt LED-landskapslys
  • 4 URPOWER sollys 2-i-1 LED justerbar spotlight
  • Moonrays Low Voltage LED Metal Spotlight – 4 pakke
  • 6-pakke – 100 lumen lavspenningsbanelys fra Westinghouse

Spørsmål: Vi er interessert i å tenne blomsterbedene våre og har ikke hatt stor suksess med å få råd på vårt lokale hagesenter.

Vi vil gjerne bruke sollys i stedet for lavspent belysning, siden noen av hevesengene er spredt rundt bakgården vår og ikke trenger å grave opp plenen. Hvor skal vi starte vårt blomsterbedbelysningsprosjekt? Suzanne, Germantown, MD.

Svar: Suzanne, belysningstrinn og blomsterbed kan skape veldig dramatiske nattbelysning og blomsterutstillinger, men du må ta noen få ting i betraktning når du installerer blomsterbedlys.

Flekker skinner opp

Avhengig av størrelse og form, kan blomsterbed bruke utendørslys på flere måter. Siden blomstene ofte sees på nært hold, er ikke lyskastere eller spotlights som skinner opp fra den godt drenerte jorda, veldig praktiske for stelys.

En soppsti, gjerdebelysning, betong uteplassbelysning eller blomsterhage lys er de mest brukte for utendørs lys. Det kaster et basseng med lys nedover fra øynene og kan ofte være strategisk plassert for å søle lys på en nærliggende hagesti, terrasse eller serie trinn som skaper et vakkert lyslandskap.

Siden disse reflektorene er relativt nær blomstene, må du bruke et mykt lys for å unngå hardhet med denne typen utendørs lys.

Blomsterskjold lyser til fordel

Blomsterskjoldlys kan også med fordel brukes til å se et blomsterbed bare fra en kant. Bruk individuelle blomsterlys for å markere enkeltplanter, busker eller et tre med denne belysningen utendørs. En rekke av de mindre enhetene festet i en streng er utmerket for å lyse opp lange smale blomsterbed eller plantinger med lav kant.

Siden disse belysningsarmaturene er montert på pigger, kan de raskt flyttes (et reelt pluss med solcellebelysningsarmaturer) fra en del av hagen til en annen ettersom blomsten varierer.

Flomlys og aksenter

Når du belyser en stor blomsterbed med ett eller flere overliggende lys, må du alltid legge til noen detaljer med aksentbelysning for å påpeke en interessant blomst, og for å skape et mer interessant mønster eller tommers skygger. Ellers kan den overordnede effekten ha en flat likhet med utseendet som mangler den tredimensjonale kvaliteten til en interessant scene.

Legg til denne ekstra berøringen av en eller to strategisk plasserte sopplamper, av en ekstra spotlampe eller lyktestolpe, eller av et annet lys rettet fra en lav vinkel som gir fantastisk delvis skygge. Disse bør være posisjonert for å påpeke det beste av den nåværende blomstringen, samtidig som de skaper bedre modellering.

Gjør landskapsbelysning fleksibel

Fremfor alt, husk å gjøre blomsterlandskapets belysning fleksibel. Blomster er ikke permanente. Blomsten deres varierer, og senger blir enkelt og ofte flyttet av mange gartnere. Planlegg derfor utendørsbelysningen din slik at den også enkelt og raskt kan flyttes etter behov, du kan også markere vakre blader. .

En av de beste måtene er å bruke sollys til blomsterbed montert på bakken. Hvis du sørger for en permanent frittstående værbestandig stikkontakt i hvert blomsterbedområde, vil du alltid ha lys når og hvor du trenger det, og de er utmerket utendørsbelysning.