Skip to content

4 varme designtips fra Portland Yard, Garden & Patio Show, Pt.I

24 de mars de 2021

En sti som forsvinner trekker besøkende inn i hagen.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickVann og brann kombineres for et minneverdig hagefokuspunkt.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSkal ned bassenger og stein for en naturlig effekt i enhver hage.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickEn sti som forsvinner trekker besøkende inn i hagen.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickVann og brann kombineres for et minneverdig hagefokuspunkt.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickSkal ned bassenger og stein for en naturlig effekt i enhver hage.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickDesign leksjoner fra Portlands Yard, Garden & Patio Show

Det er ironisk. Akkurat da jeg forlot den uttørste byen Santa Barbara (mindre enn en tomme regn siden sommeren) for en runde med samtaler på Portland Yard, Garden and Patio Show, løp en serie med tiltrengte stormer til unnsetning. Jeg vil savne dem, men jeg visste at det ville være mange pytter å plaske i når jeg kom dit jeg skulle. Så jeg hoppet et fly, og noen timer senere løftet jeg ansiktet mot himmelen og ventet på at brillene mine skulle tåke opp.

YG&P logo

Hvis du er ivrig etter å forbedre designkotelettene dine, er det ikke noe bedre sted å gå enn et hageshow, spesielt en i din egen region. Det er der du finner dyktige designere og byggherrer som viser et bredt spekter av hagestiler du kan lære av, og deretter bruke som inspirasjon i din egen hage. Selv om jeg har designet så lenge jeg kan huske, fortsetter jeg å hente ideer hver gang jeg deltar.

Jeg var spesielt ivrig etter YG&P-showet, siden dette var første gang jeg ble bedt om å dømme. Selv om det ikke er det største showet i landet, var kvaliteten på hagene førsteklasses. Jeg er beæret over å være sammen med andre dommere Lorene Edwards Forkner (redaktør av Pacific Horticulture Magazine) og Nita-Jo Rountree (Seattle-basert designer og lærer). Jeg opplevde opplevelsen som inspirerende, lærerik og bekreftende.

Her er fire grunnleggende hageregler som sitter fast i hjernen min. (Merk: Mitt gode Nikon-kamera bestemte meg for å gjøre livet mitt elendig, så unnskyld «mykheten» til iPhone-bildene mine.)

Regel 1: Hver hage trenger et fokuspunkt

Rustede stålpaneler og flammer på vann

Høydepunktet i Autumn Leaf Landscaping, LLCs hage – med tittelen «Abstrakte refleksjoner» – var vannfunksjonen designet av Matt Hammack. Det stoppet meg i sporene mine. Selv om det var mange subtile og engasjerende elementer i denne hagen, var det klart at vannfunksjonen var det samtale-startpunktet. Den ble plassert overfor den sentrale aksen i en vinkende stue med glassvegger med høyt tak, visuelt innrammet av sjenerøse doble dører. Tre buede, rustne metallpaneler var stjernene i showet, forsterket av flammer reflektert i et basseng med svart bunn. Matt valgte enkle, vertikale planter som bærende, snarere enn primære elementer.

Foss og basseng

Du kan ikke gå galt med vann som sentrum for oppmerksomheten. Denne perfekt proporsjonerte kaskaden og bassenget – bygget av drifts- og produksjonsleder Tony Prunty fra All Oregon Landscaping – trakk besøkende inn fra Oregon Convention Center’s gulv. Det jeg satte mest pris på, var det kunstige, nesten ubevisste arrangementet av steiner, som etterlignet naturen, men likevel skalert passende for rommet.

Regel nr.2: Lead the Eye

Sirkulær hageport

Det er ingen bedre visuell magnet som vekker noens nysgjerrighet enn å titte gjennom et nøkkelhull. Treeline Designz kreative stjerne, Iftikhar (Ifti) Ahmed, brukte en sirkulær ramme for å invitere showdeltakere inn i en hage dominert av firkantede og rektangulære former. Bruk av dette østlig-påvirkede elementet satte opp en forventning om noe eksotisk innenfor; en forventning som kunstnerisk ble oppfylt.

Buet sti og stol

Jeg ønsker ikke å selge hagen Dennis «7 Dees Landscaping and Garden Centers opprettet ved å kalle den «det eldste trikset i boken.» Men det er lett å se hvorfor en sti som på mystisk vis forsvinner rundt et hjørne kan være designtrikset som brukes til å lokke Adam og Eva inn i Edens hage. I dette tilfellet trekker plasseringen av en vinkende gjenstand (stol og et glimt av peisen) deg gjennom hagen. Ekstra bonuspoeng for den strålende gyldne bartræren som et referanselys.

Jeg har flere ideer jeg hentet på showet for å dele. Les del II