Skip to content

Holey Crocs, Batman!

20 de april de 2021

Folk i vanlig størrelse kjenner meg igjen etter hatten min. Men veldig små, små mennesker kjenner meg for mitt særegne, perforerte fottøy. Jeg er en Crocs ganske fyr. Skostativet mitt er fylt med lubne par i størrelse ti – rød, brun, grønn, oransje, og når jeg har på meg tux, svart.

Lue og Red Crocs
Dette oppsummerer ganske mye essensen min.

Min kone, Lin, og jeg er hardharde What Not To Wear-fans, så jeg får det når hun formaner meg om at «Men de er veldig komfortable!» er ingen unnskyldning for en voksen som har på seg det Stacy og Clinton spotter som «klovnesko». Hun har rett, men det er historien min, og jeg holder meg til den. Som Dr. Scholl lærte meg, når føttene mine er lykkelige, er hjernen min lykkelig. Og når hjernen min er glad, kan jeg skrive fascinerende hageblogger om skoene mine.

Jeg bor ganske mye i Crocs-ene mine, så jeg bruker dem regelmessig. Så hva da? Deponi? Ikke for en fyr som er så bærekraftig at han kan jobbe med samme tanntråd i en måned. Så i stedet for å avskjedige disse lojale vennene som har tjent meg så godt, tapper jeg min indre Martha, og forvandler dem til langvarige, selvdrenerende, kunstneriske fargeplanter.

Jeg hadde en masse kreativ energi denne uken. I stedet for å kjøpe den vanlige boksen med blomster gavekort som takk for landskapsarkitektene som deler arbeidet med klassen min, bestemte jeg meg for å lage noe for dem. Jeg kunne løse mitt råd om skovennskap og legge til et personlig preg.

Har du på deg sko? Liker du enkle, sprø prosjekter? Her er hva jeg gjorde.

Ingredienser: Slitte par Crocs, spraymaling, fargerike gamle sokker eller bomullsstoff, kommersiell pottejord, planter som kan vokse i trange kvartaler, og en negl. Jeg sprang i aksjon.

Og like raskt sprang jeg ut av handling. Mitt første problem: Hærgrønne Crocs. Booooooooring !!! Andre situasjon: Ingen planter. Tredje feil: ute av pottejord. Etter en sprint til jernvarebutikken var jeg klar til å gå, bevæpnet med en boks med lysegul maling og et utvalg skulpturelle, fargerike sukkulenter.

Crocs sprayet gult
Ser ut som de prøver å unnslippe.

Noen få minutter etter at jeg hadde revet opp en pappeske for å beskytte garasjegulvet mitt (arbeid der det er god ventilasjon), hadde jeg fire lyserøde Crocs. [Tip: Before painting, stretch the strap over the heel of the shoe to the underside, making an instant hanger.]

Spredt med grønt

Jeg oppdaget en boks med chartreuse-maling på en hylle og sprutet den over første strøk. Ikke akkurat Jackson Pollack, men det hevet spillet et hakk.

Tre sukkulenter;  sørenden av en nordgående nisse.
Ja, det er sørenden av en nordgående nisse. Lang historie.

Jeg hadde ikke skjønt det da jeg kjøpte plantene, men de passer til den gamle regelen for spennende containerplantinger: Kombiner en thriller (grå Kalanchoe), et fyllstoff (lilla Echeveria) og en spiller (Sedum «Angelina»).

Kalanchoe ut av potten, røtter trimmet
Med begrenset plass trimmet jeg røttene og plukket
noen nedre blader.

Deretter kom jorden, men hvordan kan jeg forhindre at den vasker seg rett ut av hullet? I mine tidligere forsøk på Croc-planting brukte jeg en gammel sokk fra den svulmende vesken min med uoverensstemmelser, fylte den med en håndfull jord og la meg deretter lokke den inn i skoen. Arbeidelig, men jeg ville at disse skulle ha litt mer visuell pop. Jeg klippet en stor fargeprøve fra en kongelig lilla t-skjorte (du kan se den i bakgrunnen nedenfor) og lot den skulpterte kanten frill ut foran.

Ferdig Croc

Så der går du, og ganske henter, hvis du spør meg. Hvis du formerer dine egne sukkulenter fra borekaks, er den eneste reelle kostnaden en boks maling og en skje pottejord.

Vegg med mange Croc-planter

Min oppstandne Croc-samling bor på siden av garasjen min, hvor de får direkte sol i noen timer sent på ettermiddagen. Vanning er en film – jeg fyller en bøtte med vann og stuper hver sko i noen minutter. [Tip: Hold them under, since they’ll want to float.] Finn et sted med riktig mengde lys for komposisjonen din, trykk på en negl, så er du ferdig.

Jeg gjetter at du har laget noen like smarte planter fra dyrebare gjenstander du bare kunne ha gitt løft-ho. Hva med å legge ut et bilde på Fine Gardening-galleriet og dele håndverket ditt med alle andre? Vi vil alle være på jakt etter sparsomme hagegaveier denne sesongen.