Skip to content

Irrigation Gizmos & Gadgets – Del II

19 de april de 2021

Rainbird ET ManagerWeathermatic SmartLine – «Det er som en termostat for landskapet ditt.»Rainbird ET ManagerWeathermatic SmartLine – «Det er som en termostat for landskapet ditt.»Brainiacs of Irrigation Timers
Hvor nær er vi bor i en Jetsons fremtid? Når det gjelder vanningsteknologi, er det ganske nært. «Smarte kontrollere» representerer neste bølge av vanningsutstyr. Disse vidunderene av teknologi justeres seg selv basert på værinformasjon i sanntid, selv om tilnærmingen varierer mellom produsenter.

En type kontroller leveres med en mini-værstasjon som bruker informasjon om temperatur, vind, sol og fuktighet på stedet for kontinuerlig å justere kontrolleren. Du setter et basisprogram ved å fortelle gizmo hva slags planter hver stasjon vil vanne (plen, grunne rotte stauder, treaktige busker osv.) og hvilken jordtype du har. Deretter finner klokken ut hvor lenge og hvor ofte man skal kjøre hver sone. Hvis det blir varmere og tørrere, ber værstasjonen enheten øke frekvensen og varigheten av hver vanningssyklus. Hvis det er kult og tåkete, blir alt ringt tilbake. Ganske enkelt!

Jo mer romaldertilnærming bruker satellitt / trådløs teknologi for å lese informasjon fra sofistikerte værstasjoner i ditt område og justere tidtakeren deretter.

De fleste estimater hevder konservativt 20% til 50% vannreduksjoner, men planter er generelt sunnere fordi systemet forsikrer at når du drikker vann, suger du hele plantens rotprofil.

I Santa Barbara har de lokale vannbyråene tilbudt rabatter for kjøp og installasjon av disse enhetene. Du vil være lurt å se etter et lignende program der du bor. Selv om det ikke er noen rabatt, vil pengene du sparer på vannregningen mer enn å kompensere for den opprinnelige utgiften.

Noen få eksempler:

Innebygde værsensorer
Weathermatic SmartLine – «Det er som en termostat for landskapet ditt.»


Hunter Solar Sync – Innebygd mini-værstasjon beregner ET

Eksterne værsensorer
Rainbird ET Manager

Toro Intellisense

En siste bit: Susan Morrison er en bloggkompis som også er en strålende landskapsdesigner i Bay Area. Hun skrev noen få artikler om sin favoritt smarte kontroller, Toro Intellisense. Klikk på dette og det for å lese det raskt.