Skip to content

Vanning Gizmos og Gadgets – Del I

19 de april de 2021

Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickDet er fremdeles sommer, og jeg tenker fortsatt på vann. I de siste par blogginnleggene mine har jeg belyst hvordan vi bruker

En forfriskende fontene i sentrum av Santa Barbara

vann i hagene våre og miljøansvaret vi bærer når vi forplikter oss til å dyrke planter rundt hjemmene våre.

Del I – When The Well Runs Dry fremhevet ikke bare den flerårige vannmangel vi har her i de vestlige statene, men også de skiftende mønstrene på historisk våte steder som Georgia og Nord-Florida.

I del to – Det er som Road Rage, Only Wetter, blåste jeg av litt damp og antydet måter å kutte ned på vannbruken ved å henvende meg til den viktigste skyldige – plenen din. Reduser det, administrer vannet bedre, erstatt alternativt lavvann ved bruk av planter, etc.

Hvis du savnet disse innleggene, er de fremdeles oppe på Cool Green Gardens.

Ta denne sonden og skyv den

Har du noen gang sett på jordoverflaten din og tenkt: ”Mann, det ser tørt ut; Jeg burde bryte ut slangen ”?

De kaller meg Mister Tee

I så fall misunner jeg din fuktfølsomme røntgenvisjon! Hvordan ellers ville du forklare superheltenes evne til å vite mengden fuktighet under jorden bare ved å observere den øverste 1/16 ”skorpen? Men ville det ikke vært kult hvis du kunne vite hva som skjer der nede?

Gå inn i jordproben, en enkel, billig enhet – et T-håndtert hulrør av stål med den ene siden barbert bort, som om den ble angrepet av en overivrig gulrotskiller.

Hei, hva skjer der nede?

Skyv sonden ned i jorden så dypt du kan (her kan superkreftene være nyttige). Du må kanskje vri sonden som en korketrekker for å komme gjennom fine røtter. Deretter trekker du sonden ut og “leser” jorden. Du vil føle deg som en forsker, som ikke bare kan se fuktighetsmengden, men du vil lære mye om jordens tekstur.

På dette bildet ble prøven tatt under fikentreet mitt, hvor overflaten jorda virket ganske tørr. Kjerneprøven viser det

Den tørre, øvre jorda forkledning det faktum at rotsonen er
mørkt og fuktig.

jordens øvre ¾ ”er lys og tørr, men den nedre delen er mørk og fuktig. Du trenger ikke å vanne i minst noen dager til.

Hvis det motsatte skjedde (tørk dypt, men fuktig over), betyr det at jeg ikke vanner dypt nok til å nå de aktive røttene. Jeg er faktisk bortkastet, fordi jeg ikke utnytter vannet jeg bruker best mulig.

Ganske enkelt, ikke sant?

Se før du lekker

Neste gang du tror det er på tide å vanne, må du først ta en prøve og se hvor mye fuktighet som virkelig er tilgjengelig. Torv, enårige planter og flerårige planter senker vanligvis røttene sine 6 til 8 tommer, mens større busker og trær kan trekke vann fra 18 til 24 tommer. Vann når rotsonen faktisk er tørr, ikke når overflaten ser ut som tørr.

Etter noen ukers prøvetaking før du vanner, får du en bedre ide om når plantene faktisk trenger din hjelp. Du vil bli positivt overrasket over å høre at du vanligvis kan vente minst noen dager til før du fremfører din neste regndans. Vann er dyrebart. Hvorfor kaste bort det?