Skip to content

7 ting jeg har lært i år og en mystisk tomatplante

24 de mars de 2021

Sist jeg var i hagen, før jeg kom på jobb her, var for mange år siden da jeg var en liten jente og moren min dro meg ut med henne. Når jeg først begynte her, visste jeg at jeg trengte å prøve denne hagearbeidet igjen, så jeg startet en beskjeden spiselig containerhage på balkongen i leiligheten min i fjor sommer. Det var vellykket, og på slutten av sommeren hadde jeg fanget hagearbeidet.

Siden da har jeg ventet spent på denne sommeren, så jeg kunne virkelig dykke inn i det andre året mitt med hagearbeid og bruke all kunnskapen jeg har fått ved å jobbe her. Jeg har utvidet meg og i hagen min har jeg fem varianter av tomater, brokkoli, salat, bok choy, nasturtium, dill, oregano, koriander og fire typer basilikum. Jeg har lært flere nye ting fra sommerens hagearbeid, og jeg vil gjerne dele noen av de finere poengene med deg.

1. Jeg har flyttet siden i fjor, så mens jeg nå har en hage, har jeg skjønt at jeg fremdeles heller vil ha en containerhage. Hovedsakelig fordi det holder feilene i sjakk … jeg hat bugs … grov.

2. Selv om hjort ikke gnager på grønnsakene dine, betyr det ikke at hundene dine ikke vil synes beholderne er morsomme å grave i. Derfor er hjortegjerdet mitt nå blitt hundegjerdet mitt.

3. Hvis du aldri har dyrket en bestemt grønnsak før, og du ikke vet hvordan frøplanten skal se ut, kan du tro at du pleier baby-schweiziske chard-frøplanter … bare for å innse etter en måned eller to du har vært ta vare på ugress.

4. Den yngre søsteren din vil tro at du endelig er blitt sinnssyk når hun får deg til å klappe din «Sungold» tomatplante og berømme den for å vokse, «stor og høy.»

5. Jeg er i ekstase, moren min reddet sine knehøye nyloner for over 20 år siden for at jeg skulle bruke den som tomatbånd.

6. Hvis du sier til folk: ”Jeg må dra hjem og se babyene mine. Jeg har vært så opptatt de siste dagene, og jeg har ikke klart å sjekke dem. De må være så tørste, ”folk kommer ikke til å vite at du snakker om planter og kommer til å anta at du er en veldig dårlig mor.

Og nå kommer vi til nr. 7, det er der jeg trenger din hjelp:

7. Noen ganger er hagearbeid overraskende. Jeg svepte en «Juliet» tomatplante fra kollegaen min, Ruth, som jeg dyrket i fjor og elsket absolutt … men dette er definitivt IKKE «Juliet» -tomater. Enten merket hun dem feil, eller så grep jeg andre enn jeg trodde, eller tomatfeen spiller en vits på meg.

Hva pokker vokser disse tomatene i hagen min? Ta en titt på bildene og gi meg beskjed om dine gjetninger. Alt jeg vet med sikkerhet er at de IKKE er «Black Prince», «Green Zebra», «Jaune Flamme» eller «Sungold.» Uansett hva de er, er jeg sikker på at de vil være deilige!