Skip to content

8 pæreplanter som trenger lite lys

15 de juni de 2021

Vi har en tendens til å tenke at blomsterpæreplanter med prydplanter må utsettes for direkte sollys, noe som, jeg kommer ikke til å lure deg, det er sant, men bare delvis. Det er flere pæreplanter som trenger lite lys. Det er ikke mange, men de som eksisterer er nok til å ha et helt spesielt hjørne.

Hvis du ikke tror meg, ta en titt på utvalget vårt og kan skryte av hjemmet 😉.

Pæreformede typer for steder med lite lys

Anemone

Anemone, en pæreformet for skyggefulle steder

Selv om anemonen ikke er en pæreformet, men en tuberkulær plante, med tanke på at den er sesongmessig, kunne vi ikke unnlate å legge den til listen. Det er innfødt til fjellene i Kina og Japan, og når en høyde mellom 15 og 25 cm. Produserer blomster om våren. Disse, selv om de normalt er små (3 cm), vises i en slik mengde at det er en glede å se dem. Fargene på kronbladene er: hvite, røde, lilla, oransje.

Lily

Lilium Tinos, en pæreformig som trenger lite lys

Lilium er en flerårig pæreformet urteaktig plante som er hjemmehørende i de tempererte områdene på den nordlige halvkule. Det er totalt 110 forskjellige arter, med en høyde mellom 30 og 60cm, og alle produserer imponerende blomster: de er store, veldig fargerike, og puster også ut en sterk duft, spesielt om natten. Blomstringstiden er om sommeren, så den må plantes om våren.

lita elv, bekk

Callas, noen skyggekjære planter

Planter kjent som calla liljer, calla liljer eller patroner, som tilhører slekten Zantedeschia, er urteaktige rhizomatøse hjemmehørende i Sør-Afrika. De når en høyde mellom 40 centimeter og 2,5 meter, avhengig av art og / eller sort. I løpet av våren produserer de blomster gruppert i spatformede blomsterstander i hvit, gul eller rosa farge.

Cyclamen

Cyclamen plante i blomst

Cyclamen, kjent som artánita, er en vakker urteaktig plante med knollete røtter som er hjemmehørende i Middelhavsområdet i Sentral-Europa som når en høyde på omtrent 30-35 centimeter. Den produserer røde, rosa, gule eller hvite blomster om våren.

Clivia

Clivia, en perfekt plante for steder med lite lys

Clivia er en rhizomatøs plante som er hjemmehørende i Sør-Afrika når en høyde på 50 centimeter. De vakre blomstene dukker opp om våren, gruppert i en tett og kompakt rød-oransje blomsterstand.

Hyasint

Hyasinter, spektakulære pæreformede

Hyasinten, eller Hyacinthus, er en flerårig pæreformig innfødt i Middelhavsregionen og Sør-Afrika. Nå en høyde på 20-30 centimeter. Om våren produserer den blomster gruppert i veldig tette piggformede blomsterstander med veldig duftende rød, blå, hvit eller gul farge.

Påskelilje

Gulblomstret påskelilje, en plante med lite lys

Påskeliljen, eller Narcissus, er en pæreformet flerårig innfødt til Middelhavsbassenget som når en høyde på opptil 50 centimeter. Blomstene, som spirer om våren, stammer fra en blomsterstamme, er formet som paraplyer og har forskjellige farger: hvit, gul, tofarget (gul med hvit eller hvit med oransje).

Smørblomst

Smørblomst med oransje blomster, som kan dyrkes i halvskygge

Buttercups, også kjent som fransk eller marimoñas, er planter med knollete røtter som er hjemmehørende i Sørøst-Europa og Lilleasia. De når en høyde mellom 40 og 60 centimeter. Blomstene, som spirer om våren, er store, 4-5 cm i diameter og veldig lyse farger: gul, oransje, rød, rosa, hvit …

Hvordan blir disse plantene tatt vare på?

Etter dette valget skal vi gi deg mange tips, slik at du kan ha dine pæreplanter som trenger lite lys i perfekt stand:

Plant dem tre måneder før blomstring

Plant pærene dine tre måneder før blomstringen

For eksempel, hvis vi er interessert i å ha en pære som blomstrer om våren, må vi anskaffe pæren sent på høsten eller tidlig på vinteren, siden det vil være på den tiden da vi må plante den.

Velg riktig beholder

Hvis vi skal ha dem i potter, Det er viktig å velge en beholder som er minst dobbelt så høy som selve pæren og dobbelt så bred.. For planter som pleier å oppta mye plass, for eksempel smørblomster eller calla liljer, er det ideelle å plante dem i brede potter, ca. 30 cm.

Hold jorden fuktig, men ikke vanngjennom

Husk at skyggefulle steder er nøyaktig slik fordi solstrålene ikke når direkte, slik at jorden eller underlaget tar lengre tid å tørke. Derfor, den skal bare vannes når det er nødvendig (når vi ser at jorden begynner å være tørr), og til enhver tid unngår vannmassasje.

Gjødsle dem innimellom

For å få en større mengde blomster, anbefales det å betale dem fra det første øyeblikket bladene spirer. For det, vi kan bruke spesifikke flytende gjødsel til løkplanter, eller med organisk gjødsel også flytende slik som guano. Uansett hva vi bruker, må vi lese indikasjonene som er angitt på produktemballasjen.

Beskytt dem mot frost

Beskytt din svakeste pæreform mot kulde

Pæreformede som cyklamen eller anemoner trenger beskyttelse mot sterk frost. For å forhindre at de får problemer, kan vi beskytte dem med frostbeskyttelse eller plassere dem inne i et lyst rom vekk fra utkast.

Likte du denne artikkelen? Kjenner du andre pæreplanter som trenger lite lys?