Skip to content

Å ta på plenalternativer med hagedesignerne rundt bordet

27 de februar de 2021

Her i min søvnige lille strandby Santa Barbara (hvor Kim Kardashian hadde et søvnig lite bryllup på flere millioner dollar) skriver jeg en blogg hver uke for Edhat.com. Det er et flott nettsted kjent for alternative samfunn nyheter, konkurranser, trivia, mailbag og quirky essays. (Jeg gjør litt quirking.)

Så det er fornuftig at jeg gjennomgikk Reimagining the California Lawn: Water-conserving Plants, Practices, and Designs der for noen uker siden, og stimulerte mange entusiastiske kommentarer fra grønnsinnede lesere.


Begrunnelsen

Men her på min Fine Gardening-blogg, hvor de fleste lesere ikke bruker flip-flops og plukker ferske sitroner fra kjøkkenvinduet i januar, ville det ikke ha skjedd meg å bringe denne regionalt viktige boken til nasjonal oppmerksomhet. Det er ikke som lojale lesere i Platteville, Wisconsin, skal dyrke Bougainvillea «California Gold» på en uteplass og deretter ta det viltvoksende, spiny monsteret innendørs for å overvintre det på en solrik vinduskarm. Men her er jeg og skriver om boka uansett.

Jeg ble invitert til gjestepost på denne månedens masseblogg vert for Garden Designers Roundtable, et panel med profesjonelle landskap- og hagedesignere som blogger månedlig om emner relatert til design. Og denne måneden er emnet mitt nærmeste (og andre indre organer): plenalternativer.

Visst, Reimaginings planteanbefalinger kan være spesifikke for gartnere i California (og sannsynligvis krysse over til grenser til stater), men hva det sier om årsakene til å reimaginere plenenes rolle i landskapet vårt, bør være tankevekkende for alle som er bekymret for usikkerheten om å endre seg globale værmønstre. Tørke i sommer har vært katastrofal. Texas har bare mottatt 6,5 av sine vanlige 34 tommer regn; i 2008 ble nyheten fylt med historier om Atlantas kommunale drikkevannsforsyning som tørker opp. Hvem er neste?

Er det her vi vil at vårt drikkevann skal gå?

Det er en rekke miljømessige spørsmål i tide innpakket i vår fiksering med plener, og jeg vil ikke gå inn på dem alle her. Mitt største biff er med vannbruk. Rent, trygt drikkevann er uunnværlig for livet. Å bruke det på plener gir ingen mening, med mindre det er en viktig komponent i et landskap. Min vanlige definisjon for essensiell betyr rekreasjonsbruk: å leke med barna og lære hunden din lacrosse – og i stor skala av ting, spør jeg til og med hvor viktig rekreasjon i bakgården er. Imidlertid inkluderer min definisjon ikke en dekorativ grønn kule eller et sted å gå på gressklipperen mens du suger hydrokarbondamp.

Så vurder ideene Carol og firmaet tilbyr, og hvordan de gjelder i nesten ethvert hageklima, evig tørket eller pålitelig regn.

Om boken

Introduksjonen tilbyr en rekke motiverende argumenter for å gjøre unna konvensjonelle plener, fra den altruistiske begrunnelsen med å praktisere opplyst miljøforvaltning og ressursbevaring, til det rent lommebokdrevne incentivet til å senke vannregningen.

Forfatterne syntes det var viktig å ikke bare fokusere på spesifikke planter som bruker lavt vann. Kapittel ett tilbyr syv designtilnærminger:

  • Greenswards, den mest plenlignende erstatningen, tåler fottrafikk.
  • Enger, litt klumpete enn en vanlig plen, blir beskrevet som «flammer av villblomster, prydet av svaiende gress, og fylt med sommerfugler, fugler og gunstige insekter.»
  • Steinhager, ved hjelp av grus, steinblokker, brostein, småstein og andre mineralbaserte materialer med planter, i moderne eller klassisk stil.
  • Saftige hager, ønskelig for deres skulpturelle utseende, samt å være ekstremt tørke-tolerante og tryggere i områder med høyt brann. (Du kan skrape denne av listen din hvis du er i et kaldt klima.)
  • Teppe- og veggteppshager, en «fleksibel kategori» som appellerer til «gartnere med forskjellige mål for sitt landskap.»
Plen erstatning: Blå myrgress, blå svingel og blå havregress er parret med
sukkulenter i et flytende design av Ventura landskapsarkitekt Jack Keisel
  • Kjøkkenhager, som krever mer vanning, men tilbakebetaler gartnere med hjemmelaget råvare, akkurat plukket friskhet og sjelefred.
  • Takhager, eller grønne tak, en økende trend som gir isolasjon, økt biologisk mangfold og adressering av en rekke miljøspørsmål knyttet til byutvikling.

Det virkelige kjøttet i denne boken er det detaljerte plante-leksikonet fylt med hundrevis av planter som passer for hager langt utenfor Golden State’s grenser. Forfatterne er topper i hagebruk og innfødt planteverden og skriver fra flere tiår med praktisk, praktisk kunnskap.

«Boken er skrevet ikke bare for folk som allerede setter pris på viktigheten av å lage hager som passer for California,» sa Carol Bornstein i et nylig telefonintervju. «Vi skrev også boken for å inspirere de som varmer opp til ideen.»

Og folk varmer opp til ideen om å erstatte plenen, som det fremgår av den fortsatte fremveksten av grupper som Lawn Reform Coalition, (jeg er et av grunnleggerne og kunngjorde vår lansering her på FG for noen år siden), og Paul Tukey’s korstog, SafeLawns.org.

Jeg er glad og stolt over å være en del av denne dedikerte og ressurssterke gruppen av forfattere og formidlere som hjelper til med å stille sirenesangen til den «perfekte» plenen. Jeg håper du tar deg tid til å dele tankene dine og lese hva resten av denne månedens Garden Design Roundtable har å dele.

:: :: :: :: ::

Her er hva resten av Garden Design Roundtable and Lawn Reform Coalition bloggere er opp til …

Susan Harris – Garden Rant
Fra plen til Sedum, kløver, bar jord og erosjon!

Saxon Holt – Gardening Gone Wild: Novato, CA
Lawn Reform Moro

Gartner Susans blogg: Takoma, MD
Prøve ut markdekk som utskifting av plenen

Evelyn Hadden – LawnReform.org: St. Paul, MN
Ditching the Lawn

Ginny Stibolt – Florida Native Plant Society: Green Cove Springs, FL
Sunshine Mimosa, et plenalternativ for Florida

Tara Dillard – forsvinnende terskel: Garden Life Hjem: Atlanta, GA
Plener

Susan Morrison: Blue Planet Garden Blog: East Bay, CA
Historien om den amerikanske plenen

Shirley Bovshow: Eden Makers: Los Angeles, CA
No Lawn Backyard Makeover: New Outdoor Living Areas

Scott Hokunson: Blue Heron Landscapes: Granby, CT
Plenalternativer!

Rochelle Greayer: Studio G: Boston, MA
Timian for Noe annet

Rebecca Sweet: Sladder i hagen: Los Altos, CA
Hva gjør plenen i helvete

Pam Penick: Graving: Austin, TX
Lawn Alternative (og en personlig kunngjøring)

Lesley Hegarty & Robert Webber: Hegarty Webber Partnerskap: Bristol, Storbritannia
Plenalternativer

Laura Livengood Schaub: Interleafings: San Jose, CA
Plenalternativ

Jocelyn Chilvers: The Art Garden: Denver, CO
Landskap uten plen: Helllllllooooooo, det kalles en hage

Ivette Soler: The Germinatrix: Los Angeles, CA
Plenen er dum og kjedelig

Genevieve Schmidt: North Coast Gardening: Arcata, CA
Lawn Hacks for Organic Gardening Geeks

Douglas Owens-Pike: Energyscapes: Minneapolis, MN
Plenalternativer

Debbie Roberts: En hage med muligheter: Stamford, CT
En Connecticut Yankees guide til sosialt akseptable plenalternativer