Skip to content

Å vokse en grønnere verden er TV som du må se

14 de april de 2021

Foto / Illustrasjon: Laura SchaubFoto / Illustrasjon: Laura SchaubJeg skal la det Joe Lamp’l, også kjent som Joe Gardener, presenterer seg selv: “Jeg er en heltidskommunikator for hagearbeid og bærekraft i media. Tidligere programleder for to nasjonale show på DIY og PBS, og jeg er for tiden i ferd med å produsere og være vert for et nytt show om dette emnet for å begynne å sendes nasjonalt våren 2010. «

Joe Lamp'l

Det er fra den lille boksen på venstre side av Joes Facebook-skjerm. Jeg skulle ønske han hadde sjekket med meg før han postet den, for det er noen ting han utelatt. Som ting om hvilken morsom, vennlig, hyggelig, opplyst, oppriktig fyr han er. Jeg oppdaget det for meg selv i fjor da vi fikk henge på det årlige Garden Writers Association-symposiet i Raleigh. Her er Laura Schaubs oppriktige bilde av Joe som blir kult på min nå beryktede gjerrig rand. Jobb det, Joe!

Joes nyeste, grønneste og mest ambisiøse TV-eventyr er Growing A Greener Worldvises nå på flere offentlige TV-stasjoner (PBS) rundt om i landet. Joes uklanderlig produserte, saftig filmet HD-video, 30-minutters ukentlig show er en førsteklasses visuell godbit, men det er innholdet som har meg så begeistret.

Jeg handler om å spre ordet om bærekraft og berømme Joe for dette showet. I sin kapasitet som utøvende produsent og vert på kameraet, vender Joe kameraet mot mennesker, organisasjoner og arrangementer som gjør en forskjell i vår verden, med fokus på hager og hagebruk. Målet med showet er å øke bevisstheten rundt miljøet, og å motivere seerne til å være gode forvaltere av planeten.

Joe og hans talentfulle Growing A Greener World mannskap (inkludert assosiert produsent og hageforfatter, Theresa Loe) har vært på tvers av landet med sitt toppmoderne videoteam, og har utviklet show som forklarer en rekke bærekraftige tilnærminger til hagearbeid: økologisk plenpleie, bærekraftig jordbruk, samfunnshager, naturlig skadedyrpleie og mye mer.

[I might as well get my shameless self-promotion in now] Jeg gleder meg veldig til riktig beskjæringskunnskap – hva du bør vurdere før du kutter episoden, siden jeg kommer til den! Vi møtes i Los Angeles for å tape et Crimes Against Horticulture-segment for showet. Så langt har alt Joe sagt til meg: «Vi kommer til å ha det veldig gøy.» Jeg har allerede venner og familie som speider etter noen uhyggelige eksempler på tankeløse hackjobber.

Joe’s Sidekicks

rollebesetning

Joe deler skjermen med to store talenter: Medvert Patti Moreno, en livslang Boston-oppvokst byjente kjent for mange som «Garden Girl», bringer sin ekspertise og lidenskap for urbane bærekraftige liv til showet. Og Kokk Nathan Lyon lager forbindelsen mellom hagen, kjøkkenet og middagsbordet ved å demonstrere enkel, nyskapende mat med ferske, lokale råvarer. I den første episoden plukket jeg opp noen avokado-triks der jeg så ham lage en fristende bolle med guacamole.

Det er overalt!
Showet presenteres av Blue Ridge PBS, Roanoke, VA, og distribuert av Amereican Public Television (APT) til offentlige kringkastingsstasjoner rundt om i landet. Det er en knapp på showets nettsted for å hjelpe deg med å finne showet. Hvis dine lokale offentlige TV-folk mangler båten, kan du gi dem en holler eller bombe dem (høflig) med en e-postkampanje fra deg og dine venner.

Hvis du ikke er innenfor kringkastingsområdet, trenger du ikke gå glipp av det. Når en episode er utgitt av APT, kan den vises på nettstedet Growing A Greener World dagen etter. Det jeg liker aller best med dette showet er hvor sømløst det er integrert i nettet, inkludert ikke bare et robust nettsted fylt med tilleggsinformasjon, men også knyttet til Facebook, Twitter, Joes personlige blogg og andre medier – virkelig en smart bruk av det 21. århundre kommunikasjonsteknologi som vil trekke oppmerksomheten til et yngre publikum som er moden for budskapet om bærekraftig landskapsarbeid.

Joe Lamp’l er min nye helt. Han har skapt en underholdende, synlig måte å bringe det essensielle budskapet om intelligent, vakker, produktiv og jordvennlig hagearbeid til et massepublikum.

Joe sier at jentene hans, i alderen 10 og 12, vet hva han gjør for å leve. Selv om deres sans for geografi er litt oppblåst, sa han til meg at de ville si: «Min far reiser rundt i verden og lærer folk å hage.» På spørsmål om de trodde han var en rockestjerne, sa han at lanseringen av showet i forrige uke gikk ganske mye ubemerket rundt i huset. Vel, kanskje rundt Winston-Salem, men for resten av oss ble planeten litt grønnere.

Se showet online på nettstedet Growing A Greener World (http://growingagreenerworld.com)