Skip to content

Alt du trenger å vite om blomkål

14 de juni de 2021

Blomkål er en grønnsak tilhører variantene av arten Brassica oleracea og det reproduserer seg fra frøene.

Blomkål er en plante som forekommer hele året, men den beste produksjonstid for denne grønnsaken Det finnes mellom månedene september og januar i landene på den nordlige halvkule, men det kan sås gjennom hele året.

Blomkålegenskaper

Blomkålegenskaper

Blomkål har en høyt innhold av fytokjemiske komponenter, som elementer som inneholder svovel, spesielt dimetylsulfid og trimetylsulfid, som gir en ganske sterk lukt når de blir kokt.

Dette er en variant som er relatert til brokkoli, og dens utseende er ganske lik dette, bortsett fra at det er en plante som består av et hvitt hode som får navnet deig eller også pella, som representerer å være den eneste delen mennesker kan konsumere og er omgitt av ganske tykke grønne blader.

Blomkål den kan måle omtrent 30 cm i diameter og vekten kan bli funnet rundt 2 kg.

Fargen på den spiselige delen er vanligvis hvit med nyanser av gult, grønt, eller det kan også være lilla, avhengig av sorten som dyrkes og smaken er ganske mild, å kunne få en litt søt smak.

Blant hovedkomponentene er vann, dette er en mat som har en lavt kaloriinnhold, noe som skyldes at innholdet av karbohydrater, proteiner og fett er ganske lavt. Imidlertid er denne grønnsaken ansett som en viktig kilde til kostfiber, vitamin B6, folsyre, vitamin B5, så vel som små porsjoner av andre vitaminer som tilhører gruppen av vitamin B og også mineraler.

Den har et flott innhold av vanndrivende egenskaper, siden det har et høyt innhold av vann, kalium og samtidig er det en mat med et stort bidrag av natrium.

Å forbruke blomkål er til stor hjelp for kroppen vår fordi den eliminerer overflødig væske fra den, bortsett fra at den har mange fordeler for behandling av sykdommer som hypertensjon, væskeretensjon og oliguri Og det er at ved å øke produksjonen av urin, gir det oss muligheten for å eliminere, bortsett fra væsker, alle de stoffene som er oppløst i den, som urinsyre, urea, blant andre.

Derfor dette er en anbefalt mat for de som lider av hyperurikemi, gikt og for de som er utsatt for å utvikle nyrestein.

Hva er blomkålsomsorg?

Hva er blomkålsomsorg?

For vanning

For blomkåldyrking, dette du trenger en utmerket tilførsel av vann i overflod og regelmessig, slik at den kan opprettholde fuktigheten permanent.

Når blomsten har dannet seg, anbefales det ikke å vanne den overhead, siden dette kan føre til at sopp dukker opp eller det kan til og med forårsake forråtnelse, så det er best å bruke et vanningsanlegg som er dryppende og / eller har en automatisk programmerer for å regulere vanninnholdet på denne måten.

Næringsinnhold

Være en grønnsak med utmerket næringsinnsats, det trenger et høyt innhold av nedbrutt organisk stoffkompost.

Underlag

Dette er planter som har evnen til å tilpasse seg pH, det har de preferanse for jord som er nøytralt, ganske myk og befruktet, som igjen har en jevn fuktighet i det som er deres vekstsyklus.

Blomkålsdyrking

Blomkålsdyrking

For å så blomkål må vi huske på at dette varierer avhengig av type, men i de fleste tilfeller vi må unngå skade på røttene på tidspunktet for transplantasjonen:

Varianter av høstens sommersesonger

For å så denne grønnsaken må vi gjøre det mellom månedene januar og mars i frøbed som er beskyttet.

Sorter av sesonger sommer vinter

Vi må så dem inn frøplanter som er i det fri mellom månedene mai og juni.

Varianter av vintersesongene

På samme måte som vi må så dem i såbed som er utendørs mellom månedene juli til september.

For blomkåltransplantasjonen er dette en oppgave som vi må gjøre når planten har tre eller fem blader siden vi må plante dem på et sted som er åpent, med mye sollys og med en jord som har nok fuktighet. Når vi sår den, må vi begrave røttene og stammen til den når bunnen av de første bladene.

hold jorden tilstrekkelig fuktig, men tar hensyn til at det ikke trenger å være pytter, siden de kan forårsake rotkvelning og ville stoppe veksten.

Blomkålsykdommer og skadedyr

Blomkålsykdommer og skadedyrKål brokk

Dette er en sykdom forårsaket av en sopp, som forårsaker buler i stammen og også i røttene, noe som får bladene til å visne. For at vi skal kunne unngå dette, er det best å gjøre rotasjoner med nok plass.

Kål sommerfugl

Dette er en hvit sommerfugl som har små sorte prikker og disse de legger eggene på undersiden av plantens blader.

Larvene, som vanligvis er grønnfarge dekket av hår, forskyver seg og konsumerer bare bladene og etterlater midtribben. Slik at vi kan forhindre det vi må utrydde eggene deres og larvene bruker hendene våre.

Kålflue

Dette er en type flue som er ganske lik flua vi kjenner. Dette er en flue som utfører leggingen av egg på plantestammen og de forårsaker gallerier, slik at hovedstammen blir helt hul. De yngre plantene visner og dør, og bladene blir i sin tur en grønn farge med gråtoner som er dekket med et ganske tykt vokslag.