Skip to content

Anemone (anemone)

13 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en blomst som gir oss et bredt utvalg av typer navn. Det handler om anemonen. Dens vitenskapelige navn er Anemone og 120 kjente arter er kjent for å blomstre gjennom året. De finnes i mange land i Europa og i nordamerikanske områder, og til og med i Japan.

I dette innlegget vil du lære om de spesielle egenskapene, hvordan du tar vare på dem og nysgjerrighetene til anemonen. Vil du lære alt om denne planten?

Spesielle egenskaper ved anemonen

Anemone karakteristikk

Anemonen består av en underjordisk knoll som gjør den til en ganske sterk urt når den tar røttene til bakken. Det er et marine rovdyr i korall- og manet-sonen som bærer samme navn. For å skille dem ut, brukes navnet på sjøanemone. Mange historikere forsikrer at grekerne valgte dette ordet for å gi det navn, siden det betyr blomst av vinden. Dette navnet skyldes at kronbladene tørker ut, svekkes og løsner fra planten og flyr bort i vinden.

Bladene har ganske fine kutt og blomsten er ganske prangende. De finnes i forskjellige farger som tiltrekker seg oppmerksomheten til området der den dyrkes. De er blå, røde, hvite, rosa og lilla.. De kan også finnes i gult, selv om de er minst vanlige. Årsaken til at de blir høyt verdsatt.

Stilkene er ganske langstrakte og lar dem støtte flere blomster på samme sted. Tekstur av planten ligner på fluff. For allergikere kan det gi kløe i huden og kraftig nysing. Som vi har sagt før, er det mange varianter av denne planten. En av dem er den japanske anemonen. Den blomstrer om høstsesongen. En annen er den gule villblomsten, kjent som buttercup. Blomstene av denne typen anemoner er mindre og er sjeldne å finne. På samme måte nevnes valmue, kinesisk, narciss, tre, skarlagd vind, paske, vinter og kanadiske anemoner som de mest prangende.

I noen land brukes anemonen til å behandle helseproblemer. Den har medisinske egenskaper som kan brukes på pasienter. Det normale er å bruke dem for å lindre smerter forårsaket av kramper og ubehag ved menstruasjon hos kvinner.

Dyrking av anemonen

Dyrking av anemonen

Takket være evnen til å tilpasse seg miljøer, kan denne planten dyrkes i forskjellige værsesonger. Hvis vi vil at den skal vokse i best mulig stand slik at den har alle sine farger, planting på slutten av høsten anbefales. Dette får den til å spire om vinteren og blomstre om våren.

Jorda du trenger må være ganske fruktbar, selv om de også kan holdes i potter. Det er viktig at landet der det er plantet har god drenering for å unngå opphopning av vann. Det er bedre å plassere dem på skyggefulle steder, siden solstrålene svekker planten.

Det er noen anemoner som har knolllignende røtter. Denne typen anemoner må sås om våren, den kan ikke såes om høsten. Før du planter den, røttene må bli gjennomvåt over natten for å begrave dem. Dette hjelper dem å holde seg fuktige og samle alle nødvendige næringsstoffer for spiring. Den ideelle dybden er mellom tre og fire tommer. På denne måten vil vi sikre at den griper godt bakken og ikke svekkes av vinden.

Nødvendig pleie

Anemone

Når vi har plantet vår anemone, begynner den vanskeligste delen av å ta vare på den. Sannheten er at du trenger noe krevende vedlikehold slik at den begynner å ta de første bladene og deretter blomstene. Hvis vi vil ha gode resultater, er det praktisk å vanne det regelmessig og samtidig. På denne måten vil anlegget kunne administrere sin daglige vannkilde for sine vekstaktiviteter.

Når den vannes, må den få suge perfekt til røttene. Det er å foretrekke at vannet er anti-alkalisk. Hvis vannet kommer fra regnet, mye bedre. Når den vokser, visner noen kronblader og blader. Derfor må de elimineres slik at de nye kan vokse uten problemer.

Hvis vi vil dyrke anemonen i et drivhus, må vi ha en temperatur i henhold til dens behov. Hvis drivhuset er varmere, vil det være nødvendig å vente på vinteren for å så dem. Det er viktig å ha god ventilasjon og at stedet er ved en temperatur rundt 13 grader. Denne planten tåler ikke temperaturer under null grader, så den må beskyttes mot frost.

Hvis vi ønsker en optimal utvikling, må den betales slik at den vokser bedre. Hvis den plantes i en fruktbar jord, vil det ikke være nødvendig å gjødsle siden det vil forårsake sykdom og svekke den.

Anemone bruker

bruk av anemone

Den brukes til dekorere buketter og brudebukett. Den store skjønnheten gjør den til en stilisert blomst. De selges fortrinnsvis når kronbladene er helt åpne. Hvis planten blir kuttet for å pryde en bukett når blomstene ennå ikke er helt åpne, vil de aldri kunne spre seg. Dette vil redusere skjønnheten og ha mindre dekorativ verdi.

Byer som Italia og Frankrike er de som bruker denne planten mest til å dekorere parker, turer og rekreasjonsområder. Disse stedene er ideelle for å ta gode turer og tiltrekke seg turister. Det er uten tvil en ganske fargerik plante at alle som liker noe natur, vil bli tiltrukket av det.

Spredt

anemonspredning

For å forplante anemoner, må de knollete røttene deles i oktober. Når vi deler dem, planter vi dem i potter som om de var nye planter. Tvert imot, hvis vi vil dyrke dem fra frø, vi vil vente til februar. De plantes i potter eller brett som blander en del sand og tre frøkompost.

Vi dekker frøene med fin sand og fukter komposten, og holder den alltid fuktig og i skyggen. Temperaturen skal ikke være mer enn 16 grader. Når plantene begynner å vokse, bør de utsettes for sterkt lys, men holde temperaturen lav og komposten fuktig.

Jeg håper du kan nyte anemonen din til å dekorere med sin store skjønnhet.