Skip to content

Aquilegia vulgaris

11 de juni de 2021

De Aquilegia vulgaris det er en veldig, veldig dekorativ plante. Den produserer et stort antall blå eller hvite blomster som tiltrekker seg mye oppmerksomhet. I tillegg er det lett å ta vare på, så mye at selv om det anbefales på det sterkeste å ha det i et hjørne av hagen, kan det også oppbevares i en gryte.

Med minimal oppmerksomhet vil du kunne nyte det. Ja, nesten uanstrengt. Så når du tar alt dette i betraktning, hva venter du på å få en kopi? Ikke bekymre deg: nedenfor forteller vi deg hvordan det skal være vedlikehold.

Opprinnelse og egenskaper

Aquilegia vulgaris-planten er veldig dekorativ

Hovedpersonen vår er en flerårig urteaktig plante som er hjemmehørende i tempererte områder i Europa og Asia hvis vitenskapelige navn er Aquilegia vulgaris. Det er populært kjent som vanlig columbine eller columbine. Den vokser til en maksimal høyde på 1,2 meter, med tynne stilker dekket av villi. Bladene er mørkegrønne, med de basale store og petiolate og resten mindre. Blomstene spirer fra en oppreist blomstestengel som er 3-6 cm lang, og er blå-fiolett eller hvit..

Dens vekstrate er ganske rask, og da den blomstrer hvert år, er det en glede å se den. Men det blir enda morsommere hvis det blir tatt vare på riktig.

Hva bryr de seg om?

Aquilegia vulgaris blomster er veldig dekorative

Hvis du tør å ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

De Aquilegia vulgaris er en plante som Det må være ute, enten i full sol eller, bedre, i et område med delvis skygge. Det trenger bare minimum 4 timer direkte lys om dagen for å kunne produsere sunne blomster.

Selvfølgelig er det ikke nødvendig å sette den innendørs, ellers vil vi umiddelbart se at den får en trist oppførsel fordi den ikke er i stand til å tilpasse seg forholdene vi har hjemme.

Land

Siden det kan være både i en gryte og i hagen, vil jorden være annerledes:

  • Blomsterpotte: vi kan bruke universelt voksende substrat som vi finner for salg. De selger også i alle barnehager eller hagesentre.
  • Verft: vokser i fruktbar jord, med god drenering. I tilfelle vi har et land som har næringsstoffer og / eller veldig kompakt jord, vil vi lage et plantehull på ca 40 x 40 cm og fylle det med universelt voksende substrat blandet med perlit (til salgs) i like store deler.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil variere sterkt etter hvert som året og årstidene går. Selv om det i løpet av den varmeste sesongen vil være nødvendig å vanne ofte ettersom fuktigheten går tapt raskt, vil det være nødvendig å plassere vanningene mer og mer resten av året for å forhindre at røttene råtner. Siden hvert klima er forskjellig, det ideelle er å sjekke jorda før vanning. For dette kan vi gjøre noen av disse tingene:

  • Bruke en digital fuktighetsmåler: det er et instrument som, når det blir introdusert i bakken, umiddelbart vil fortelle oss hvor vått det er. For å være veldig nyttig må vi introdusere den nærmere eller lenger fra planten.
  • Innfør en tynn trepinne: hvis du fjerner den, kommer den ut med mye klebende jord, vil vi vite at vi ikke skal vanne.
  • Grav litt ved siden av planten: overflaten på jorden eller underlaget mister fuktighet umiddelbart, men ikke de indre lagene av det samme. Derfor, hvis vi graver omtrent 5 eller 10 centimeter og ser at den har samme farge som overflaten (det vil si en mer eller mindre lysebrun farge), vil vi vanne.
  • Vei potten en gang vannet og igjen etter noen dager: ettersom våt jord veier mer enn tørr jord, vil vi kunne vite når vi skal vanne ut fra denne vektforskjellen.

I alle fall, og for at vi skal ha en grov ide, må vi vite at det er tilrådelig å vanne omtrent 3 ganger i uken om sommeren og en eller to ganger i uken resten av året.

Abonnent

Aquilegia vulgaris er lett å ta vare på

Fra tidlig på våren til sensommeren (Det kan også gjøres om høsten hvis vi bor i et område med et mildt eller varmt klima) med organisk gjødsel, en gang i måneden. I tilfelle du har Aquilegia vulgaris I potten må vi bruke flytende gjødsel i henhold til indikasjonene som er angitt på beholderen, slik at dreneringen fortsetter å være god.

Multiplikasjon

Kan multipliseres med frø om våren. Trinn for trinn å følge er som følger:

  1. Den første tingen å gjøre er å fylle en gryte på ca. 10,5 cm i diameter med universelt voksende medium.
  2. Senere har det blitt vannet samvittighetsfullt.
  3. Deretter plasseres maksimalt 2 frø på overflaten og dekkes med et tynt lag med underlag.
  4. Til slutt vannes den igjen med en sprøyte, og gryten plasseres ute, i halvskygge.

Hvis alt går bra, vil de spire i løpet av 2-3 uker.

Rustikk

Tåler kulde og frost opp til -5 ° C.

Hvilke bruksområder har den?

Bortsett fra å bli brukt som pryd, siden eldgamle tider har den blitt brukt som febernedsettende, snerpende, rensende, vanndrivende, diaforetisk og urokolytisk. På samme måte er de malte frøene og macerated i olivenolje effektive for å avvise lus.

Men vær forsiktig: før du gjør noe, må du konsultere en spesialist, siden overdose kan føre til døden på grunn av hjerte- eller åndedrettslammelse.

Aquilegia vulgaris er en plante med stor dekorativ verdi

Hva tenkte du på Aquilegia vulgaris?