Skip to content

Aubergine er en Surprise Cake Ingredient

21 de mars de 2021
  • De lange, slanke asiatiske aubergintypene, som Ping Tung, kan brukes til smakfulle og søte oppskrifter. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Når den er kokt og puré, blir Ping Tung aubergine til en søt kake. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey

Avslutningen på grønnsakshagesesongen her betyr å prøve å utnytte høsten. Det er lett å finne måter å spise, lage mat og bevare tomater på, men det er andre hagedyrkede frukter og grønnsaker som kan være en utfordring.

Aubergine er en av de fruktene som de fleste gartnere lager til salte retter, som aubergine parmesan eller ratatouille. Jeg har også laget mange gode stekepanne med asiatiske typer aubergine. Og jeg har grillet dem og virvlet dem til en velsmakende dukkert som heter Baba Ghanoush. Aubergine caponata er også en deilig måte å bruke aubergine på.

Jeg har brukt hjemmelagde eggplanter i mange retter, men denne sesongen var første gang jeg bakte en Ping Tung aubergine kake.

Jeg kom over oppskriften i The Baker Creek Vegan Cookbook og måtte prøve.

Det ser ut til at folkene på Baker Creek Heirloom Seeds hadde en rik høst av Ping Tung-eggplanter en sesong og måtte finne en måte å bruke dem alle på. Kokken på selskapets restaurant utviklet en kakeoppskrift som bruker kokte og purerte eggplanter som en måte å lage en søt og fuktig kake på. Kaken ligner på courgettebrød.

Matlaging hjelper med å konsentrere fruktens sukker på en uventet måte. Auberginen blandes sammen med mel, rørsaftkrystaller (eller hvitt sukker), brunt sukker, bakepulver, natron, salt, eggerstatning eller egg og vaniljeekstrakt.

Oppskriften lager en stor kake i bundt-stil som er tett, men rik. På Baker Creek restaurant i Mansfield, Mo., prøver gjestene å gjette den mystiske kakeingrediensen. «De er nesten alltid sjokkerte over å oppdage at det er puré aubergine,» ifølge kokeboken.

Selv om det kan virke uvanlig for amerikanske grønnsakshagnere å bruke aubergine som kakeingrediens, er det en vanlig måte å bruke de lange, slanke fruktene i andre land. På steder som Thailand, India, Indonesia, Korea og Japan blir aubergine til gelé, blandet til chutneys og gjort til godteri og søte kaker.