Skip to content

Hager og kake

17 de april de 2021

SvømmebassengNyeste damNok en hjemmelaget kake.SvømmebassengNyeste damNok en hjemmelaget kake.Jeg beklager. Jeg har vært forsømmelig så langt denne måneden av deg, mine transatlantiske venner. Jeg har mange bleke unnskyldninger for det meste om å måtte være borte på flere blomsterutstillinger (en i Birmingham og en i Moskva), men jeg tror jeg sannsynligvis har gått lenge nok med hageshow. I stedet vil jeg fortelle deg om en annen stor britisk institusjon, National Gardens Scheme (NGS).

Dette er en fantastisk idé som ble drømt om i 1927 for å skaffe penger til Queen’s Nursing Institute. Planen var veldig enkel. Folk åpnet hagene sine for besøkende for «en skilling av hodet», og det første året åpnet 609 hager for å øke £ 8,000,00 (i gamle penger var det tolv skilling til et pund). Fra da av vokste ordningen og vokste, og det er hager åpne hver helg i alle deler av landet. Noen er store og staselige, men mange av dem er enkle hager i byer og landsbyer. Det er en fenomenal blanding fra familiehager til spesialiserte plantyhager hvor hver eneste blomst er noe spesielt.

Det hele har blitt en tradisjon: Hagene er primped og strøket til perfeksjon, og det er nesten alltid planter til salgs og, enda viktigere, hjemmelagde kaker og kopper te. Vi pleide å åpne hagen vår for NGS og barna mine (som var ganske unge da) kalte den “Cake Day”. De var ikke veldig interesserte i hagen og brukte i stedet hele ettermiddagen på å spise store kakeplater. Sukkerrushet var en skrekk å takle ved badetid!

Som et resultat av all denne hageåpningen og te-drikkingen, var NGS i stand til å donere £ 2,5 millioner til veldedige organisasjoner i fjor, som jeg tror du er enig ganske imponerende. De er den største enkeltgiveren til Macmillan Cancer Nurses – en fantastisk organisasjon som leverer hjemmebehandling til pasienter. Hvis du vil vite mer, er NGS-nettstedet her, og jeg lagde en veldig dum film om hager og kaker som kan sees her.

Jeg tenkte på alt dette fordi en av hagene jeg har designet var åpen for NGS, og jeg bestemte meg for å vandre med og se. Det er en gammel vannmølle i hagen jeg begynte å jobbe for for åtte år siden. Siden har vi plantet mye sammen med bekker, brygger og et stort svømmebasseng. Et utendørsbasseng er litt av et ansvar i dette klimaet, da været bare er varmt nok til å svømme i maksimalt to uker i året. Her er en rask omvisning i hagen …

Mill Pond

Mill Pond og gangvei.

Strøm

Utsikten nedover bekken

Frukthage

The Orchard Border – Urteplanter under gamle epletrær

Svømmebasseng

Svømmebassenget

Senest har vi begynt å jobbe i de to feltene rundt eiendommen, og det var disse jeg spesielt ønsket å se.

Dette er feltet før vi startet arbeidet.

Vi gravde noen store dammer og har plantet masse trær, og de har alle bosatt seg godt.

Det pleide å være et stort tomt felt, men forvandler seg nå sakte til et naturreservat fullt av fugler, insekter og en raskt økende bestand av ville blomster. Veldig spennende.

Villblomster

Det var rundt 300 mennesker som vandret rundt i hagen den dagen, alle veldig hyggelige og takknemlige. Det hele endte på en veldig britisk måte – med et kraftig regnskyll rundt klokken 16.00 som gjennomvåt alle til huden og fikk oss alle til å løpe til telteltets ly. For flere kaker …

Kaker