Skip to content

Azalea, populær og vakker

23 de juni de 2021

De azaleaer De er en av folkets favorittplanter, en busk med en myk grønn farge som blomstrer om våren og sommeren og avgir store intense rosa blomster.

De er kjent over hele verden, vakre og ideelle for hager og balkonger, men også noe delikate i deres pleie. Det vil si at vi alle kan dyrke azalea, men problemet er å vite hvordan vi skal gjøre det, i motsetning til andre blomstrende planter, må denne busken føle seg komfortabel og behovene dekket 100 prosent.

Å kjenne azalea

Azalea

Mens det er en plante hjemmehørende i øst, azaleaen har klart å tilpasse seg, og i dag vokser den uten problemer i mange deler av verden, som den spanske jorda. Dens vitenskapelige navn er Rhododendron indicum og det er en plante som tilhører familien til Ericaceae.

Det skiller seg ut fra andre med sine små grønne blader som, selv uten blomster, er behagelige i alle årstider, lyse og svært motstandsdyktige. Når det blomstrer mot våren, skjer det beste fordi da dukker de vakre klokkeformede blomstene opp, som er gruppert og danner et fargerikt nettverk. De er store og sjenerøse, og selv om den rosa fargen er den mest karakteristiske, er det også azaleaer med hvite, oransje og røde blomster.

Denne planten kan nå en størrelse på opptil to meter hvis den dyrkes utendørs, selv om den vanligste er at den får en gjennomsnittlig høyde på en halv meter.

Omsorg og anbefalinger

Det er ikke første gang vi snakker om stell av azaleaer. Vi sa om en sunn balanse som vil føre til edel vekst. Slik sett må du studere ligningen for å få mest mulig ut av planten. Hvordan? Vel, husk lyset fordi det må motta naturlig, men ikke direkte lys. Jorden må forbli fuktig Ideelt sett bør den være løs og rik på næringsstoffer.

Når det gjelder vanning, må det gjøres kontinuerlig, da det er en plante som trenger fuktighet. Sjekk jorda og sjekk at den ikke er tørr selv i de dypeste lagene. Som vi alltid sier: den beste måten å kontrollere vanning på er å sjekke landets tilstand.

Azalea