Skip to content

Basil Blueberry Muffins

28 de mars de 2021
  • Basilikum blåbærmuffins er deilig laget med litt maismel for en annen vri.Foto/Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Muffinsene er raske å lage – bland de våte ingrediensene i en bolle – og de tørre ingrediensene i en annen. Kast blåbærene med mel så de ikke synker ned i bunnen av pannen. Hakk basilikumet og tilsett det i røren i siste øyeblikk. Ikke bland for mye!
  • Smør du pannen lett, muffinsene løsner lett. Jeg løsner dem med en slikkepott og lar dem sitte i et minutt eller to før servering. Nyt!
  • Skjær basilikumene dine tilbake over de nederste to settene av blader for maksimal høsting og for å gi rikelig vekst. For mer informasjon om sitronbasilikum, gå til https://www.vegetablegardener.com/item/3547/how-to-grow-delectable-lemon-basils.

Ingredienser:

Lager 1 dusin

1/2 kopp usaltet smør, smeltet
1 2/3 kopp ubleket mel
1/3 kopp blå maismel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/3 kopp pakket lysebrunt sukker
1/3 kopp granulert sukker
1/8 ts nykvernet muskat
1 sjenerøs kopp blåbær
1 kopp melk
2 ekstra store egg
Sjenerøse 1/4 kopp hakket sitron og kanel basilikumblader

Dette er en fantastisk deilig og duftende muffins; den er søt som kake. Tilsetningen av blå mais er morsom og velsmakende – gir litt ekstra konsistens og maisen er søt – og jeg liker den doble blå betoningen. Hvis du ikke er kjent med blå maismel, kan du prøve det, og du vil finne at den jordlige smaken er god i maisbrød, muffins og blå maispannekaker. Du kan bruke gult eller hvitt maismel hvis du ikke har det blå. Jeg liker en kombinasjon av sitron og kanelbasilikum for duften og smaken; sitrus og krydder passer godt til blåbærene. Imidlertid, hvis du ikke har begge basilikumene, kan den ene brukes alene og fremdeles lage en velsmakende muffin. Denne oppskriften er hentet fra ikke bare desserter-søte urteoppskrifter, Susan Belsinger, 2005.

Forvarm ovnen til 400 ° F. Bruk litt smør smeltet til oppskriften til å pensle muffinsformen lett. Sett det resterende smøret til side for å avkjøles.

I en mikseskål kombinerer du mel, maismel, bakepulver, salt, sukker og muskat og kaster godt. Skyll blåbærene, plukk dem og dren godt. Ha dem i en liten bolle og kast dem med 1 ss melblandingen for å belegge dem.

I en liten bolle, pisk eggene lett med en gaffel eller visp, tilsett melk og bland godt. Rør inn smeltet smør og hakket basilikum. Hell de flytende ingrediensene i de tørre ingrediensene og rør for å knapt kombinere. Tilsett blåbærene og brett dem forsiktig inn til de bare er innlemmet i røren. Ikke bland for mye.

Skje røren jevnt i muffinsformene og fyll dem omtrent to tredjedeler fulle. Plasser midt i en varm ovn og stek i omtrent 20 minutter, til de bare er gyldenbrune, eller hvis en tester kommer ren ut. Avkjøl i formen i 5 minutter eller så, løsne med en metallspatel og avkjøl på bakervarer eller spis dem varme.