Skip to content

Bee Orchid (Ophrys apifera)

4 de juni de 2021

Det er et faktum at orkideer skiller seg ut ikke bare for sin skjønnhet, men for antall klasser og / eller variasjoner som finnes over hele verden. Noen er veldig enkle, mens andre overrasker med sine fysiske egenskaper. Dette er hvordan Ophrys apifera eller bedre kjent som bie orkide, er det kjent blant mange av sitt slag.

I dag er det tur til å snakke om denne typen orkideer som ved første øyekast er nysgjerrige på grunn av utseendet som ligner på en bie. Slik lærer du interessante fakta om denne planten, og noen detaljer som du sannsynligvis ikke visste.

Kilde

forstørret bilde av orkidéblomst

Denne planten har europeisk opprinnelse. Det eksakte stedet hvor denne arten ble sett første gang er ikke kjent ennå, men det som er kjent er at den har blitt sett i Frankrike, Italia, Spania og andre land. Spesielt Spania har flere provinser der veksten av denne arten lett forekommer.

Kjennetegn ved Ophrys apifera

Selv om den vanligvis er kjent under navnet på bieorkidien, har den også kjente navn som f.eks bie orkide eller bieblomst. Når det gjelder det vitenskapelige navnet, ordet apifera den er avledet fra latin, og oversettelsen ligner på bien.

Denne referansen fokuserer hovedsakelig på leppen av blomsten, som det ligner veldig på bukens underliv. Denne planten kan i utgangspunktet leve både på solrike steder og på steder der solen faller på den delvis.

Men helst er det bedre å ha det på et sted der det er sol. I tillegg, den kan plantes i mellomrom der det er kratt og / eller fjellvegetasjon. Det som er bra er at det kan vokse og leve på hvilken som helst bank uavhengig av hvilken type underlag jorden har.

En viktig detalj av Ophrys apifera og det er det om sommeren, dette er i sovende tilstand. Hvilket betyr at deres utvikling, vekst og fysisk aktivitet er i suspensjonsmodus.

Ved slutten av denne sesongen og tidlig på høsten, begynner å utvikle en rosett av blader. Samtidig tar utviklingen av en ny knoll vei. Dette vil fullføre modningsprosessen våren etter, dette er øyeblikket der stilken begynner å utvikle seg og når blomstringen av bladene skrider frem, vil de visne.

Det er ikke en plante som skiller seg ut for høyden. Vel, de får ikke måle mer enn 65 cm i høyden, og de klarer bare å utvikle omtrent 4 til 6 store blader totalt.Selvfølgelig pleier disse å være ganske lange og ikke så brede. Generelt er bladene i flukt med bakken, noe som får stilken til å skille seg ut, noe som senere vil gi blomsten liv.

Blomsterstanden til Ophrys apifera det er totalt 4 til 12 blomster. Kelkbladene deres har vanligvis forskjellige farger. Noen kan være hvite, andre rosa eller hvis ikke, en nyanse av mørk lilla. Det merkelige med disse blomstene er at uavhengig av farge, er en vanlig egenskap blant dem sentralnerven som har samme farge (grønn).

Når det gjelder leppen din, denne har en utrolig likhet med den kvinnelige bien. De har til og med hår og noen farger som vil variere i henhold til fargen på kelkbladene. Spesielt har de en tendens til å være rødbrune til svarte.

Hva trenger bi-blomsten å leve?

to orkideer som ser ut som de har bier

Åpne rom for sollys å falle på planten

Det viktigste og hva en stor del av orkideeartene trenger, det er et rom der sollys faller direkte på dem, selv om de er planter som kan tilpasse seg miljøet og kan vokse og blomstre hvis det er under skyggen. Men ja, på et tidspunkt på dagen må solen nå dem.

En viktig detalj å merke seg er at selv om bi-blomsten kan overleve hvis den er i konstant sollys. På samme måte, Det anbefales at den oppbevares på et sted hvor solen og skyggen alltid er den samme. Et eksempel kan være å plante dem et sted hvor solen treffer dem om morgenen og om ettermiddagen er de allerede i skyggen.

Når det gjelder temperaturen som disse tåler, er registrert og kjent for å tåle kalde temperaturer og til og med vinter snøfallSå lenge solen reflekterer over dem, vil det ikke være noen problemer.

Jord med lav luftfuktighet

Dette er takket være at det er en art som i utgangspunktet kommer fra Middelhavet. Når det gjelder fuktighet, det samme skjer med mange typer orkideer, spesielt støtter dette ikke jord som har høy fuktighetsmengde.

Derfor trenger den ikke konstant vanning, og den må plantes på et sted der den vannes, vann kan renne og strømme uten å påvirke integriteten til røttene. Siden for mye vann og konstant fuktighet vil rote røttene og til slutt ende opp med å dø.

En jord med et bestemt underlag

Tilpasningsevnen til Ophrys apifera til forskjellige typer jord er beundringsverdig. Derimot, denne planten foretrekker at jorden er kalkstein. Det er ikke en plante som krever for mange krav for å kunne vokse og blomstre, siden sannheten er at det er veldig enkelt å dyrke denne planten.

Dette anlegget innebærer ikke at de tilsvarende tiltakene ikke trenger å tas, så en detalj som mange ignorerer er kvaliteten eller typen underlag som vanligvis brukes til å dyrke planten eller ha dem i hager. Det anbefales ikke sterkt å bruke noe underlag til fordel for utviklingen av planten.

Det er å foretrekke å bruke en som har kvaliteter og egenskaper som ligner på de som vanligvis sees i dets naturlige habitat. Dette er ikke å nevne at det er veldig svakt når soppdrepende midler og / eller gjødsel påføres.da det er veldig utsatt for å bli negativt påvirket. Derfor å vite hvilket soppdrepende middel og / eller gjødsel du skal bruke i hvilken mengde du skal gjøre det.

Moderat vanning

bieformet orkide

Sist, det planten trenger for å vokse og leve fredelig er moderat vanning. Dette bør gjøres så lenge underlaget ser tørt ut. I utgangspunktet må du begrense deg til å vanne planten maksimalt en eller to ganger i måneden. Selvfølgelig vil dette avhenge mye av årstiden og hvor raskt jorden der den plantes tørker.

Vi anbefaler at du ikke bruker vann fra springen, siden det kan ha for mange nivåer av mineraler. Og selv om det virker utrolig, det er en detalj som ikke favoriserer planten for myeSå det er best å bruke flaskevann eller la regnet gjøre jobben sin.