Skip to content

Begonia, de mest populære inneplantene

14 de juni de 2021

De begonia De er veldig vakre og populære blomstrende planter, ideelle for å dekorere interiøret i et hjem. Men sannheten er at det er veldig vanskelig å velge en: av de 1500 artene som for tiden eksisterer, markedsføres 150 for bruk i hagearbeid, i tillegg til de 10.000 varianter og hybrider som blir oppdaget eller skapt fra tid til annen.

Blant så mye skjønnhet, noen ganger vet man ikke hvor man skal lete. Og det er ikke å nevne at deres pleie, vel, deres pleie er ikke så enkel som det kan virke for oss. Men det er det vi er her for å gjøre livet ditt lettere easier. Så les denne artikkelen for å vite absolutt alt om disse fantastiske plantene.

Opprinnelse og egenskaper

Utsikt over blomsten av tuberøs begonia

Våre hovedpersoner er urteaktige planter som er hjemmehørende i verdens tropiske skoger, spesielt fra Mellom-Amerika. Avhengig av arten, kan de ha eviggrønne eller løvfellende blader hvis de bor i områder med et kjølig klima. Bladene er asymmetriske, i veldig forskjellige farger (grønne, fargerike, mørke toner …).

Blomstene er også veldig forskjellige både i størrelse og farge, men alle er unisexual (det er kvinner og menn); de kvinnelige har en lavere eggstokk med 2 eller 4 forgreningsstigmer. Frukten er en bevinget kapsel som inneholder et stort antall små frø.

De er klassifisert i tre grupper:

 • Fiberholdige røtter: som begonia semperflorens som er en plante som blomstrer nesten hele året og er mye dyrket innendørs.
 • Rhizomatøs: som Begonia rex, som har vakre blader.
 • Tuberøs: som Begonia x thuberhybrida, som har veldig store og prangende blomster.

Hovedart

Å snakke om de 150 artene vi kan finne i barnehager, vil gi oss en bok 🙂, så la oss snakke om de vanligste:

Begonia elatior

Begonia elatiorprøve

Det er en plante hjemmehørende i Brasil hvis nåværende vitenskapelige navn er Begonia reniformis. Den har grønne blader med veldig synlige nerver, og noen blomster som godt kan minne oss om de som rosebusk har.. Den vokser til en høyde på omtrent 30-40 centimeter.

Begonia rex

Begonia rex 'Escargot' prøve

Det er en plante hjemmehørende i tropisk Asia som den har blader med spektakulær design: noen, som den på bildet ovenfor, minner veldig om snegler, men det er andre som har en veldig vakker dyp rød farge. Den vokser til en høyde på omtrent 40 centimeter.

Begonia semperflorens

Prøver av semperflores begonia

Det er en plante hjemmehørende i Brasil som kan oppføre seg som en flerårig eller årlig avhengig av klimaet (hvis det er kaldt vil det dø om vinteren). Den har ovale, avrundede grønne blader og små, men veldig pene rosa, røde eller hvite blomster. Den vokser til en høyde på omtrent 20-40 centimeter.

Hva bryr de seg om?

Hvis du ønsker å få en kopi, anbefaler vi at du følger følgende:

Vær

Å være tropiske planter de kan bare dyrkes ute hele året hvis været er varmt og det ikke er frost. Av erfaring kan jeg fortelle deg det B. semperflorens Det er den som best tåler kulde, men hvis temperaturen faller under 0 grader begynner det å få dårlig tid.

plassering

 • Innsiden: i et rom med mye naturlig lys, vekk fra trekk. For at de skal ha god vekst og utvikling, må de også være i en som er fuktig. For å øke luftfuktigheten anbefaler vi deg å lese denne artikkelen.
 • Ytre: i halvskygge (mer lys enn skygge).

Land

Svart torv, ideell for din begonia

 • Blomsterpotte: universal kultursubstrat blandet med 30% perlit. Hvis du ikke vet hvor du skal få tak i dem, kan du kjøpe den første du kan gjøre og for den andre.
 • Verft: Hagejorden må være fruktbar, med god drenering.

Irrigasjon

Hver 2-3 dag om sommeren og hver 10. dag resten av året. Vannlogging må unngås.

Abonnent

Fra vår til sensommer Det må betales med flytende gjødsel som guano (du kan få det) eller universal (du kan kjøpe det).

Multiplikasjon

Frø

En måte å få nye eksemplarer på er å så frøene våre om våren. Veien til å gå videre er som følger:

 1. Den første tingen å gjøre er å fylle såbedet med universal kultursubstrat blandet med 30% perlit.
 2. Etterpå blir den vannet rikelig.
 3. Frøene plasseres deretter på overflaten slik at de er så langt fra hverandre som mulig.
 4. Til slutt dekkes de med et tynt lag med underlag, og det blir vannet igjen.

Om 15-30 dager vil de første plantene dukke opp.

Stiklinger

Begonia er en plante som formerer seg godt med stiklinger fra unge skudd om våren. For det, De skal kuttes med saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol og deretter plantes i potter med vermikulitt som du kan få.

Hvis alt går bra, vil de om en måned begynne å vokse røtter.

Skadedyr

Snegler kan skade begonia mye

 • Midd: bladene blir deformert som et resultat av angrepet av Tarsonemus eller Stenotaronemus. De bekjempes med akaricider.
 • Snegler: de er bløtdyr som elsker å spise unge blader. De bekjempes med bløtdyrsmidler eller med disse hjemmemedisinene.
 • Mealybugs: de kan være av bomullstypen eller limpetypen. De spiser på bladene og de ømme stilkene. De bekjempes med anti-melkeboller.
 • Biller: Billene spiser på kantene, og Otiorrhynchus-larver påvirker røttene. De kjempes med Chlorpyrifos.
 • Hvit flue: det er et insekt på omtrent 0,5 cm hvit farge som føder på bladene. Det kjempes med Chlorpyrifos.
 • Bladlus: de er omtrent 0,5 cm lange insekter som kan være gule, brune eller grønne. De spiser også på bladene, så vel som blomstene. De bekjempes med et spesifikt insektmiddel.
 • Turer: de er som ørepynt, men veldig små som spiser på bladene, der det er rødbrune flekker og organiske rester av parasittene som er som svarte prikker. De kan enkelt fjernes med en børste eller klut dyppet i apoteksalkohol.

Sykdommer

 • Krongalle: bakteriene Argobacterium tumefaciens danner galler på bladkronen, men også på resten av planten. Det finnes ingen kur.
 • Bakteriose: de er sykdommer overført av bakterier Xanthomonas begoniae som forårsaker brune, avrundede og fuktige flekker på bladene. Det finnes ingen kur.
 • Botrytis: det er en soppsykdom som overføres av Botrytis-soppen som forårsaker en grå form på bladene. Det bekjempes ved å kutte de berørte delene, redusere risikoen og behandle med soppdrepende midler basert på kobber.
 • Bladflekk: saprofytten Myrothecium roridum forårsaker utseendet på sirkulære bladflekker som blir uregelmessige ca 2,5 cm i diameter. Det bekjempes og forhindres ved å unngå å spraye bladene.
 • Pulveraktig mugg: det er en soppsykdom som overføres av Oidium-soppen som forårsaker utseendet på små, fettete flekker på bladene, stilkene og blomstene. Det bekjempes med soppdrepende midler basert på kobbersulfat.
 • Stamråte: Det er en soppsykdom overført av Pythium-soppen som forårsaker sverting og rotting av stilkene. Det finnes ingen kur.
 • Xanthomonas campestris pv. begoniae: det er en bakterie som forårsaker råtnelse av stamme- og bladskjær. Det finnes ingen kur.

Planting eller transplantasjonstid

På våren.

Utsikt over blomsten av Begonia maculata 'Raddi'

Hva syntes du om denne spesialiteten om Begonia?