Skip to content

Begonia elatior: hvordan blir det ivaretatt?

5 de juni de 2021

Denne typen begonier er langt den vanligste i barnehager og hagebutikker. De er hybrider som skiller seg ut for sine vakre og dekorative blomster som dukker opp gjennom hele våren og sommeren. Men, Hvordan tar du vare på Begonia elatior? Hvordan forhindre at de råtner? Vi vil snakke om alt dette og mye mer nedenfor.

Vi kommer til å fortelle deg i denne artikkelen alle egenskapene og pleien til Begonia elatior.

Hovedtrekkene

Røde blomster

De Begonia elatior De er knollplanter med bladene er grønne, kjøttfulle. Blomstene, utvilsomt hovedinteressen til denne vakre planten, kan være veldig forskjellige farger: gul, rosa, rød, hvit … Dermed kan du kjøpe flere og lage veldig spesielle komposisjoner, enten i et hjørne av hagen din, eller i planter. Et annet alternativ er å ha det som en potteplante som dekorerer et veldig lyst rom i hjemmet, for eksempel som et midtpunkt.

Innenfor begoniaslekten er det mange arter uten unike egenskaper som Begonia elatior. Mange har et bredt utvalg av blader og blomster. I dette tilfellet har vi en plante med en kjøttfull og hårete stilk med høy dekorativ verdi for både innendørs og utendørs. Avhengig av hvilken type område vi skal plassere det, vil det trenge litt pleie eller andre. Dette anlegget har ganske kompleks omsorg gitt at det er veldig følsomt.

Den har et tett løvverk som består av eviggrønne blader og er avrundet i form. Kantene er litt tannede og de har veldig lite markerte nerver. Bladene har middels mørkegrønn farge og har den særegenheten at de er i stand til å forbli bølgepapp i mindre grad. Blomsterstandene er det sterke punktet i dette eksemplaret. Dette betyr at det får dem til å skille seg ut fra resten av artene som tilhører slekten til begonier. De kan også presenteres i et bredt spekter av farger som de er røde, gule, hvite, rosa eller oransje.

Disse blomstene vises på slutten av stammen, så de er terminalblomster. De har kronblad med stabil lengde, og de kvinnelige plantene varer lenger enn de mannlige. Imidlertid kan fargene i kvinnelige planter sees å være noe blekere. Hos hannplanter vises blomstene på stilkens sider og er mer synlige. De har to kronblader av en størrelse og litt mindre enn de andre. De varer vanligvis litt mindre, men er mer prangende.

Omsorg for Begonia elatior

gule begonia blomster

Under dyrking står vi overfor en veldig delikat plante, som ikke tåler kulde eller vannlogging, og som også er utsatt for alle slags sykdommer forårsaket av sopp, og for angrep av thrips, bladlus og midd. Så før dette panoramaet, Hva kan vi gjøre for å gjøre vårt Begonia elatior leve mange år?

Den første tingen å gjøre er å plante den i et veldig porøst, surt underlag (med en pH mellom 4 og 6). Vi kan blande substrat for sure planter med perlit for å forbedre drenering og dermed forhindre at «pytter» dannes. På samme måte må vanningsvannet også være surt, så det anbefales på det sterkeste å vanne med regnvann, men hvis vi ikke kan få det Vi velger å forsure den med sitron eller eddikFor dette vil vi legge til en eller liten spiseskje til 1 liter vann. Vi vil vanne mellom 2 og 3 ganger i uken om sommeren, og 1-2 / uken resten av året.

Under blomstringen vil vi gjødsle den med en spesifikk gjødsel for sure planter, i henhold til produsentens anbefalinger. Og siden skadedyr sannsynligvis vil dukke opp i løpet av disse dagene, må du forhindre at Begonia elatior bli syk ved å spraye den med Neem Oil, eller lage ditt eget hjemmemedisin.

Formering av Begonia elatior

Begonia elatior

Vi vet at innenfor slekten er det planter med forskjellige egenskaper. Imidlertid deler alle dem samme måte å spre seg på. Det er forskjellige metoder for å spre Begonia elatior å være en veldig gunstig faktor for planten. Takket være denne typen forplantning kan vi få tak i mange eksemplarer med veldig vakre blomster. Vi kan bruke de formerte plantene til dekorasjon eller som en gave til våre kjære.

Vi skal analysere hva som er de viktigste formeringsformene for denne planten:

  • Knoller: vi kan forplante denne planten ved hjelp av knoller. Det regnes som en av de enkleste og anbefalte metodene for forplantning. Dette er fordi prosedyren er ganske enkel. Vi må bare velge en gryte som har god størrelse og har hull for å drive ut overflødig vann. Vi har allerede sett at denne planten ikke tåler vanntett eller akkumulering av vann. Etter det sår vi knollen og lar den være 3 centimeter under bakken. Til slutt er det bare å tilsette litt vann, litt gjødsel og la litt tid gå for å se hvordan planten begynner å utvikle seg.
  • Frø: En klassiker om det noen gang var. Vi kan bruke frøene til såing. Vi må bare kombinere frøet med plantesand og tilsette blandingen i et brett som inneholder litt fuktet underlag. Vi må ikke dekke frøene helt. Etter å ha plassert den, vil vi vanne minst 2 ganger i uken og flytte den fra tid til annen til steder der den ikke har noe direkte. Denne setningen hvis vi ønsker at utviklingen skal gis riktig.
  • Stiklinger: Dette er en av de raskeste metodene, men det er ikke like effektivt. Den består av å ta et stort blad i god stand når planten allerede er voksen. Vi kutter overflødig stilk som er på bladet. Deretter vil vi kutte bladets viktigste nerver lett. Vi husker at disse mediene ikke ser bra ut, så du må være ganske presis. Så planter vi bladet i et fuktig underlag på et brett. Når de små bladene har vokst, blir planten transplantert.

Hvordan kan du se Begonia elatior det er en ganske interessant plante fra et ornamentalt synspunkt, og den er lett å forplante. Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Begonia elatior og dens viktigste egenskaper.