Skip to content

Begonia tamaya (Begonia corallina)

6 de juni de 2021

Begonia corallina, som du ofte kan finne som begonia tamaya, Det er en plante som er spesielt lokalisert i noen områder av Latin-Amerika og det er kjent blant meksikanere. Det kalles også bambusbegonia, fordi stammen ligner på stilkene til familien til bambusoideae.

Denne typen begonier ofte brukt til dekorative formål, fordi det kan gjøres uten problemer inne i hjemmet. På samme måte, hvis du vil vite mer om egenskapene og pleien til tamaya begonia, så er det noen forklaringer og tips om emnet.

Kjennetegn ved tamaya begonia

nærbilde av planten som heter Begonia corallina

De tamaya begonia det er en veldig enkel plante å gjenkjenne på grunn av blomstene. Det blir vanligvis ikke for stort, det ser ut som et lite tre på omtrent 50 cm. Den har også sterke, knute stengler, som ligner på bambusstengler, men tynnere.

Disse stilkene ender i store grønne blader, som nesten alltid er flekkete med små hvite prikker eller flekker. Blomstene på tamaya begonia er en av de største attraksjonene. Disse blomstrer i brede klynger av rosa eller rødaktig farge.. Det må imidlertid tas i betraktning at til tross for at det er en plante med stor skjønnhet, er den også ganske delikat.

I motsetning til andre botaniske arter har begonia corallina en tendens til å råtne hvis den utsettes for for mye fuktighet. Så, gartnere er ofte forsiktige med å ikke våte bladene under vanningsprosessen, for ikke å skade planten.

Hva er den til

De tamaya begonia Den brukes spesielt til å dekorere innvendige rom, for eksempel stuer og spisestuer, eller for å dekorere uterom som balkonger eller små hager. Det brukes vanligvis ikke til medisinske eller kosmetiske formål.

Interiørdekoratører anbefaler å ha begonier hjemme fordi de bidrar til estetikken i miljøene. De brukes også til forlovelsesfester, bryllup eller dåp. Fordelen med dette anlegget er at det ikke blir komplisert å ta vare på det når du vet hvordan du gjør det.

Hvordan lage organisk plantevernmiddel

Eteriske oljer brukes til å bekjempe noen begonia skadedyr. Du kan imidlertid lage ditt eget organiske plantevernmiddel hjemme. Her forklarer vi hvordan:

Ingredienser:

  • 1 løk eller 1 fedd hvitløk
  • Filtrert vann

Forberedelse

Bland eller hvitløk med seks kopper vann, over natten. La den hvile og gjør den til en spray ved å helle den i en luftfukter. Husk å unngå å oversprøyte bladene.

Du kan også velge sitrusplantevernmidler, som er laget med sitron eller appelsinjuice og vann. Likt, server til koke en halv liter vann sammen med sitronskall eller hele appelsinskall.

Mens det er veldig enkelt å ta vare på en corallina begonia, du skal ikke ta det lett. Ikke glem at planter er levende ting som også trenger oppmerksomhet. Så hvis du ikke har et miljø som bidrar til å ha en begonia, så ikke kjøp den, siden den ikke varer lenge.

Enkelte latinamerikanske kulturer, spesielt aztekerne, mente at begonia hadde åndelige gaver, og det var derfor de holdt det høyt. For dem betydde de velstand og sympati. De pleide å ha den hjemme og dyrke den i hagene sine. I dag velger dekoratører dem for sitt vakre utseende og deres behagelige, lette duft.

Endelig, nå som du vet at tamaya begonia Det er en tropisk plante, hvis omsorg ikke representerer noen vanskeligheter, og at du kan bære den med deg, du kan bestemme om du vil kjøpe en eller foretrekker å se den i botaniske parker. Husk at de også er fine gaver til Valentinsdag eller bursdager

Omsorg

Begonier finnes i botaniske butikker eller i hagebutikker. Det er også enkelt å kjøpe frøene på nettet. Begonia corallina er en plante som lett kan pleies hjemme. Det krever ikke mye oppmerksomhet, så det er perfekt for amatørgartnere eller amatører.

Hvis det er noe som tamaya begonia trenger, er det varme og belysning, så det er tilrådelig å la det stå i solen i en viss tid eller i et varmt miljø. Altfor kalde rom passer ikke i det hele tatt til dette anlegget. Så vi må advare deg om at det vil visne fort hvis du holder det på et sted med veldig lav temperatur.

Varme steder er perfekte for tamaya begonia. Imidlertid å utsette den for solen for en langvarig periode er ikke tilrådelig, siden bladene gradvis kunne brennes. Ideelt sett ta den utenfor en stund eller la den være i nærheten av glassvinduer, slik at belysningen kommer indirekte og får nok lys til å holde seg frisk.

Som nevnt ovenfor er kulden dødelig for begonia corallina. Derfor tåler den ikke vintre der temperaturen er veldig lav. I løpet av denne tiden av året bør du beskytte planten innendørs og gi den en lyskilde. Dette er ikke noe problem for de som har drivhus. Hvis du ikke har noen, bare ikke bekymre deg. Med en lampe er det mer enn nok i visse tilfeller.

potteplante kalt Begonia corallina

Hvis du oversvømmer en tamaya begonia av vann, er veldig sannsynlig å visne før snarere enn senere. Det betyr at du ikke skal misbruke når du vanner den, hvis du vil at den skal vare i lang tid.

Den beste metoden for å vanne en tamaya begonia er med en lavvannsdusj eller luftfukter. Unngå å spraye bladene eller blomstene på planten, fordi overdreven fuktighet skader dem.

Ideelt sett må du holde jorden der begonia er plantet fuktig. Det betyr at du kan vanne den en gang i uken eller hver fjerde dag. Du bør heller ikke glemme å hydrere tamaya begonia, siden nesten alle planter trenger minst litt vann for å leve.

Du bør heller ikke gjødsle tamaya kontinuerlig. En gang i begynnelsen av våren eller sommeren er perfekt. I løpet av disse to sesongene, de tamaya begonia vokser på en akselerert måte og blomstene åpner kronbladene sine. Prøv å bruke økologisk kompost: det er et stort utvalg, og du kan finne det i markeder eller botaniske butikker.

Du trenger ikke å beskjære begonia corallina. Med den omsorg som vi har nevnt, vil anlegget være bra. Hvis du merker invasjonen av hvitfluer, som ofte vises med nærvær av begonia, da du må kjøpe et organisk plantevernmiddel for å drive dem bort.

Begonia er en veldig enkel plante å ta vare på, som er i stand til å forskjønne de kjedeligste rommene eller tomme balkonger. Merkelig nok trodde aztekerne at han hadde store åndelige gaver, og de dyrket det mye.