Skip to content

Begonias, perfekt for å dekorere hjemmet ditt

22 de juni de 2021

De begonier De er planter hvis dekorative verdi ligger i … alle delene: blomstene og bladene, så de viser seg å være perfekte kandidater til å dekorere hjemmet ditt.

La oss lære å ta vare på dem.

Eksotisk begonia

Disse vakre plantene er hjemmehørende i de varme områdene i Amerika, Afrika og Asia, hvor de bor i skyggen av store trær i de fuktige junglene. Slekten inkluderer mer enn tusen arter, hvorav mange ikke overstiger 30 cm i høyden, selv om det er andre som er klatrere og til og med trær. For tiden der mer enn 9 tusen varianter og hybrider, og hver gang de dukker opp igjen.

Begonia rex 'Escargot'

Begonier har veldig dekorative blader, hvis farger vil variere etter art, og i henhold til hybrid, siden de kan være grønne, eller to eller flere farger. Det samme skjer med blomster: det er ikke en som er den samme som en annen, noe veldig positivt også. vi vil ha mer variasjon å velge mellom.

Semperflores begonia

I dyrking er de planter som vi kan ha i ethvert hjørne av hjemmet, så lenge den har rikelig med naturlig lys. Hvis vi lever i et frostfritt klima, kan vi plante det i et hjørne der det ikke får direkte sol, eller ha det i potter for eksempel som et midtpunkt.

Begonia rex 'J.  Gillinwators '

Det er veldig viktig bruk et underlag som letter drenering, siden de er planter som er veldig følsomme for rådning av stilkene ved overskudd av vanning. Med dette i bakhodet vil vi blande svart torv og perlit (eller annet porøst materiale) i like store deler. Det anbefales også å legge til et første lag med vulkansk leire i potten, før du fortsetter å transplantere planten. Vi vil holde dette underlaget fuktig, men ikke puddet, vanning omtrent 2 ganger i uken om sommeren og 1-2 hver sjuende dag resten av året.

Huske spray fra tid til annen med Neem Oil for å forhindre skadedyr, og nyt Begonias!