Skip to content

Beskyttelse av planter mot kulde

23 de juni de 2021

Når temperaturer de faller fra sjette, må vi ta visse forholdsregler for å unngå eller minimere skade på plantene våre. Røttene til en potteplante er mer følsomme for kulde enn røttene til en plante i bakken, siden de er skjermet dypt under jorden.

I fare for frostVi vil ikke så eller transplantere, men hva gjør vi med de små plantene vi nettopp transplanterte eller dyrker?

I fare for frost er det best at jorden er våt, siden den vil ha større termisk treghet. Vann i de sentrale timene dagens.

Hvis det forventes frost, det er ikke praktisk å betale med gjødsel rik på nitrogen, siden de ved å aktivere veksten av planten favoriserer utviklingen av ømme skudd, som er mer følsomme for effekten av nattekulden.

Polstring underlaget. Det handler om å beskytte røttene med produkter som geotekstil, furubark, nåler, burlap eller andre organiske elementer som fungerer som en termisk isolator av jorden. De er fordelt over bakken, spesielt fordelt på røttene.

Planter i potter som du kan flytte, ta dem til de mest beskyttede områdene på terrassen.

Det er også veldig nyttig legg potten av en plante i en annen potte større og i mellomrommet mellom potten og potten, introdusere sagflis, furubark, torv, kokosfiber osv. som varmeisolasjon. samtidig som vi beskytter underlaget med polstring. Det oppnås en veldig effektiv kaldisolerende effekt (dobbelt glasseffekt) som i mange tilfeller garanterer plantens levetid.

Hvis kulden er ekstrem, er den bedre dekke hele anleggetspesielt om natten. Hvis du kan, legg dem nær en vegg og danner 2 eller 3 rader, med den høyeste bak. Installer to høye innsatser i endebeholderne og dekk dem alle med tekstil, geotekstil eller burlap. Hvis det ikke er mulig å plassere dem ved siden av en vegg, bruk to stoler eller bukker for å danne en støttestruktur for stoffet. Midt i de to stolene grupperer han pottene, med det høyeste eksemplaret i midten og plasserer en høy veileder. På toppen, geotekstil eller burlap. Husk å avdekke dem om dagen slik at de blir ventilert og slik at sollyset kan nå dem.

De potter som du ikke kan flytte, pakk dem med burlap, geotextile eller til og med et enkelt håndkle. Du vil beskytte underlaget og forhindre at potten sprekker på grunn av kulde. Plast arbeider for å beskytte planter mot vinden, men beskyttelsen mot kulde er veldig dårlig.

Og for frøplanter, Vi har nylig tilbudt deg en veldig effektiv hjemmeløsning. Du har det i denne lenken.

Og selvfølgelig drivhus, som trolig er den tryggeste formen for beskyttelse. De kommer i alle størrelser; laget av glass, men også av små avtakbare plastmoduler.

Mer informasjon – Beskytt plantene mot kulde