Skip to content

Bli kjent med det særegne Devil’s Claw-anlegget

25 de juni de 2021

Denne urteaktige planten, hvis vitenskapelige navn er Proboscidea louisianica, bedre kjent som Djevelens klør eller negler Av lokalbefolkningen er det veldig pent når det er i blomst, men du vil absolutt ikke trå på frukten når den er tørr. Faktisk er dyret som er ansvarlig for å transportere fruktene så langt som mulig fra moderplanten, struts. Det er den eneste som kan få frukten hektet på sålene på bena uten å føle smerte.

I tillegg kan den pottes uten problemer.

Devil’s Claws-planten er hjemmehørende i USA og når Mexico. Det er årlig, noe som betyr at det på ett år vokser, utvikler seg, blomstrer, bærer frukt og dør. Den vokser raskt til 1 m høyde, med blader opptil 20 cm brede. Stilkene er robuste og litt saftige, og de vokser stigende. Det er en plante som har tykke og knollete røtter.

Blomstene er små, opptil 4 cm lange. De ser ut som tynne bjeller med kronblader som er dyprosa. Den ideelle tiden å så frøene er om våren, like etter at risikoen for frost har gått.

Proboscidea

I noen områder regnes den som en invasiv plante, siden fruktene inneholder stor mengde frø med en høy prosentandel spiring og påfølgende overlevelse. Det er enkelt for den å fjerne bakken fra andre planter, så det er veldig viktig å ha den kontrollert i en gryte, og fremfor alt å så så mange frø som vi vil ha planter; det vil si at hvis vi vil ha fem eksemplarer, vil vi ikke plante mer enn ti frø.

Det er mange mennesker som anser det som en kjøttetende plante, men sannheten er at den ikke er det. Det eneste som skjer er at insektene som dør i underlaget, fungerer som kompost.

Visste du at Devil’s Nails anlegget?

Mer informasjon – Gjødsel for potteplanter