Skip to content

Bli med i The American Rose Society

5 de april de 2021

Jolene Adams. Den nye presidenten for American Rose Society
Foto / illustrasjon: Courtesy Jolene AdamsJolene Adams. Den nye presidenten for American Rose Society
Foto / illustrasjon: Courtesy Jolene AdamsJeg kom akkurat tilbake fra å delta på American Rose Society’s (ARS) Fall Convention i San Ramon, CA. Helgens høydepunkt var installasjonen av vår nye president, Jolene Adams. Jeg har vært medlem av ARS i nærmere tjue år (vel og slett når jeg glemte å få inn kontingentene mine i tide!), Og jeg er veldig spent på de neste tre årene under Jolene og deretter de tre årene etter det under Pat Shanley.

Som vi har diskutert i denne bloggen mange ganger, vokser roseveksten i USA raskt. Borte er de masete divarosene, og i det er buskeroser med lite vedlikehold. Mens roseshow fremdeles er morsomme og populære, åpner dagens buskeroser alle forskjellige måter å dyrke roser på. Fra blomsterkanter til formelle til uformelle til potter; det store mangfoldet av dagens roser når det gjelder vekstvaner, betyr at det virkelig er en rose for alle.

American Rose Society hadde lenge rykte om seg å være en bastion av masete roser som vokste. Kompliserte gjødselplaner, mange kjemiske sprayer og veldig strenge pleieretningslinjer; syntes å utelate den generelle gartneren. Og ærlig talt var det et rykte fortjent.

Ikke lenger. Jeg har kjent Jolene ganske lenge og har hatt mange e-postutvekslinger over ideer om rosevoksende, roseutdanning; alt med tanke på å gjøre det mer tilgjengelig for alle gartnere. Alle som har lest denne bloggen de siste årene, vet hvor sterkt jeg føler om det. Jolenes visjon for fremtiden til ARS er en god og enda viktigere en «stort telt».

Allerede før Jolene ble grunnlaget for dette store teltet satt opp. Jeg la spesielt merke til dette i deres magasin «American Rose». Denne periodiske tidsskriftet har blitt redesignet og er nå full av flotte artikler som dekker alle aspekter av rosevekst – og alle erfaringsnivåer. Hvis du vil lære noe om roser, er det flott å lese.

Mens du er i gang, sjekk ut ditt lokale kapittel i American Rose Society. Der vil du møte andre roseelskere og gartnere, i tillegg til å få tilgang til uvurderlig opplevelse av rosefolk som dyrker roser der du bor. USA er et stort land med mange forskjellige klimaer, og det er ingenting som kunnskapen fra rosedyrkerne i ditt område som kan hjelpe deg på vei.

Jeg kjenner noen av dere som leste denne bloggen som var medlemmer, har sluppet den de siste årene av grunner som ga ARS det tidligere rykte. Jeg foreslår at du tar en ny titt. Hvis du ser hva du liker og hva du hører, så vis støtte for denne nye retningen (og for Jolene) ved å bli med igjen. Det vil bidra til å fremme ting bedre enn noe annet!

For å lære mer om ARS, besøk deres nettside på www.ars.org

Du kan også besøke dem på Facebook

Glad Roseing
Paul