Skip to content

Hvis du sprayer rosene dine når skal du begynne

18 de april de 2021

Våren betyr at vårblomstrende roser er i ferd med å sprekke ut. Blush Damask er en av de beste.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesVåren betyr at vårblomstrende roser er i ferd med å sprekke ut. Blush Damask er en av de beste.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesJeg er klar over at ikke alle sprayer rosene sine for sykdom i løpet av året, men hvis du gjør det når du sprayer, er det like viktig som det du sprayer.

Først og fremst la meg begynne med å si at jeg tar litt flytende, løvfôring / sprøyting av rosene mine i løpet av året. Merk imidlertid “/” -merket mellom fôring og sprøyting. Jeg bruker produkter som gir næring til rosene mine for å øke deres eget immunforsvar. Som å ta vitamin C i løpet av den kalde årstiden, tror jeg på å mate rosene mine med et forebyggende, balansert kosthold med næringsstoffer i svarte flekker. Mer om dette i et senere blogginnlegg.

Da jeg hadde rosefirmaet mitt i Los Angeles, fant jeg ut at hvis jeg sprayet tidlig på sesongen, måtte jeg bruke mindre av det jeg brukte senere. Som med de fleste andre ting jeg snakker om med roser, har «tidlig på sesongen» ingenting å gjøre med en kalender. Det har å gjøre med naturen som forteller oss at det er på tide. I dette tilfellet naturen i form av selve rosene.

Jeg gjør min første «sprøyting» når rosene begynner å produsere sine første sett med ømt ungt løvverk. Det kan bare være noen centimeter vekst med bare tre eller fire unge burgunderfargede blader, men det er rosene som forteller meg at det er på tide.

Jeg har konsekvent funnet gjennom årene at ved å starte når denne nye ømme veksten er til stede, får det rosene til en fantastisk start. Jeg mistenker ofte at det er fordi denne ømme veksten absorberer mer, og fordi den nylig våkne planten er enormt sulten, eller, som ernæringseksperter sier, det du legger i kroppen din først om morgenen, setter opp hele dagen. Eller i dette tilfellet hele sesongen!

Så hold øye med rosene dine. Når du ser øm vekst begynner å dekke de stokkene som har ligget i dvale hele vinteren, fortsett og gjør din første spray. To uker senere gjør det igjen. Deretter kan du slappe av i den vanlige timeplanen eller til og med strekke ut tiden mellom applikasjonene. Jeg tror du vil bli fornøyd med resultatene