Skip to content

Den lever! Og hvordan du kan holde det på den måten!

18 de april de 2021

Endring blir spredt. Rosene ser allerede lykkeligere ut!
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesBaksiden av gjødselbunken som jeg har latt kompost de siste årene.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesEndring blir spredt. Rosene ser allerede lykkeligere ut!
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesBaksiden av gjødselbunken som jeg har latt kompost de siste årene.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesTidligere i sommer forberedte jeg nye bed for rundt 200 nye roseplanter her på gården vår. Jeg gjorde alle de riktige tingene som å endre, men nå som høsten er her, skal jeg tilbake til sengene og mate jorden igjen.

Hvorfor gjør jeg dette? Stadig å mate og forbedre jorden er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å forbedre helsen til rosene dine, og det fører til bedre sykdomsresistens.

Så selv om du har etablert senger, er det en god ting å gjøre noen få år.

Først trenger du en god jordjustering. Dette betyr at den lever med mikroorganismer, meitemark og alle de andre tingene som gjør naturlig jord flott. Mange kommersielle jordendringer er sterile og gjør lite godt.

Jeg er velsignet fordi vi har hester på gården vår som gjør levende jordendringer 24/7 – 365 dager i året. Vi har en stor haug med gjødsel og spon bak låven vår, og baksiden av den haugen er nå to år gammel og fantastiske ting.

Nå vet jeg nesten alt du ikke har hester på eiendommen din, enda mindre en gjødselhaug! Det er ok. Hvis du lager din egen kompost, bruk det. Hvis du ikke lager din egen kompost, kan du se etter fjøs som går ombord på hester eller til og med racerbaner eller utstillingsområde. Jeg antar at de vil være glade for å gi deg så mye du kan hale bort. Prøv å finne noen som er minst 6 måneder gamle. Da jeg bodde i Los Angeles, pleide jeg å gå til hestesenteret hvor de solgte gammel møkk og spon til deg fra det gigantiske fjellet de hadde utenfor.

Hvis du slår ut på hestefronten, må du kontakte ditt lokale hagesenter for å se om de vet om en kilde for god jordjustering som ikke er sterilisert.

Når du skaffer noen, sprer du det bare på sengene dine 3-4 inches tykke – litt tynnere rundt mindre planter som noen stauder, slik at du ikke begraver dem. Over tid vil det jobbe seg ned i jorden og legge til all den levende godheten.

Grunnen til at jeg liker å gjøre dette om høsten, er at det ikke bare gir litt vinterbeskyttelse, men hvis det er ugress, vil de sannsynligvis bryte sammen når neste vår ruller rundt. som også vil bidra til å holde ugresset nede.

Jeg skjønner at tanken (og muligens bekostning av å leie en lastebil) kan sette deg ut av å gjøre dette, men tenk på disse to tingene. Først, hva ville det koste deg å kjøpe poser med jordjustering? For det andre, hva ville det koste deg i tid og penger å spraye rosene regelmessig for sykdom hele året? Min erfaring har vist at det å gjøre dette med noen års mellomrom resulterer i sunnere og lykkeligere roser, og showet de la ut sesongen etter får meg raskt til å glemme alt det spaden!

Glad Roseing
Paul