Skip to content

Blomster å vokse om våren og sommeren

24 de juni de 2021

Tiden på året kommer når hagen blir mer fargerik, og det er grunnen til at vi i dag skal håndtere de ideelle plantene å vokse om våren og sommeren, de som vil gi oss det fantastiske fargespekteret som vi kan nyte mens vi tenker på solnedgangen.

De vakreste

En av de typiske sommerplantene er lavendel, ikke bare for sine egenskaper og aroma, men også fordi blomstene er veldig attraktive, ideelle for ornamentikk med sin bleke fiolette farge og lange silhuett. Lavendel trenger soleksponering og er ikke krevende i vann, siden en ukentlig vanning vil være tilstrekkelig.

Liljer

En annen blomst du kan dyrke om våren og sommeren, er hyasinten, som kommer i flere nyanser, slik at du kan leke med dem og kombinere flere hyasinter for å nyte fargene, fra hvit til rosa eller lilla. Hyasinter trenger lett og godt drenert jord og har dyden til å fortsette å utvikle seg om vinteren hvis de er i perfekt stand.

Liljer er typiske for sommersesongen. De ser friske ut og går alltid bra i vaser. Ideell for å dekorere huset, det er en plante som tilpasser seg høye temperaturer og trenger direkte sol.

Originale blomster

Mange velger å dyrke bromelia om sommeren i kontrast til lavendel og hyasinter. Slående i utseende når bromeliaden en høyde nær en meter og er en plante som krever et spesielt sted i hagen på grunn av sine eksotiske blomster. Du kan også velge liljer hvis du ønsker å tilføre variasjon: det er tre veldig forskjellige arter, selv om de alle trenger fersk jord og ikke skal motta direkte sollys.

Bromeliad

Blomster å vokse om våren og sommeren

En viktig innsats innebærer dyrking av orkideer, selv om du i dette tilfellet må være mer forsiktig da det kan bli påvirket av overflødig varme. Selvfølgelig, med den vil du ha den spesielle prikken i huset.