Skip to content

Blomstrende planter hele året

21 de juni de 2021

Hvis du vil blomster sikkert vil du kunne tenke på dem gjennom året, ikke sant? Dessverre har vi mange ganger ikke annet valg enn å vente på at våren skal komme tilbake, og med det gode været, slik at hagen eller terrassen vår blir et fantastisk show full av farger.

Men jeg har gode nyheter å gi deg: fra nå av trenger du ikke vente lenger, siden det er blomstrende planter hele året. Finn ut hva de er.

En av dem er Gazania rigger som du kan se på bildet som leder artikkelen. Lett å ta vare på og vedlikeholde, legg den i en solrik utstilling, vanne den ofte, men unngå at underlaget er oversvømmet, og du vil se hvordan den fylles med blomster gjennom året. Selvfølgelig må du huske at de dagene når himmelen er overskyet, vil de ikke åpne dem, ellers er dette en plante som vil gi deg stor tilfredshet 😉. Men det er fortsatt andre jeg vil vise deg:

Verbena

Verbena

Verbena må også være plassert i et veldig solrikt område for å blomstre, noe det gjør spektakulært bra, så mye at planten kan dekkes nesten helt med vakre små blomster lilla, rosa, hvit eller rød.

Penta

Penta lanceolata

Veldig interessant for sine karakteristiske «ball» formede blomsterstander. Blomstens farge kan være hvit, rød, lilla eller rosa, så det gjenstår bare å velge den du liker best, og legg det i et solrikt hjørne.

Hibiskus

Hibiskus

Hibiscus blomstrer ikke gjennom hele året, men jeg tror det er viktig å ta den med på listen, for hvis klimaet er mildt, kan gjøre det nesten hver månedunntatt om vinteren. De er spektakulære både plantet i bakken og i potter, du kan til og med ha dem innendørs i et veldig lyst rom. Så hvorfor ikke prøve? 😉

Kjenner du noen andre planter som blomstrer hele året?