Skip to content

Bougainvillea (Bougainvillea glabra)

12 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om Bougainvillea. Det er en klatreplante som danner en koffert gjennom årene. Dens vitenskapelige navn er Bougainvillea glabra. Det er også kjent med sine andre vanlige navn som Buganvilia, Boganvilla, Trinitaria, Bugenvil, Dania, Flor de papel, Santa rita og Veranilla. Det er en vakker prydplante for blomstene og har forskjellige varianter.

I denne artikkelen vil du vite grundig om alle egenskapene og pleien som planten trenger for å få mest mulig ut av verdiene. Vil du vite alt om Bougainvillea?

Opprinnelse og egenskaper

Kjennetegn ved Bougainvillea

Dette anlegget Det er opprinnelig fra Brasil. Den er flerårig, selv om den kan oppføre seg som en løvfisk hvis den vokser i klima med lavere temperaturer enn Middelhavet. Dette er fordi de mister bladene for å utnytte all den energien de kan. Det finnes forskjellige varianter av levende planter med grønt og kremfarget løvverk.

Denne planten har prydverdi for blomstene. De er av braktype (vedlegg av rosa, karmin, rød eller lilla). Avhengig av sorten, vil de ha en eller annen farge. Den sanne blomsten har ingen dekorativ verdi siden den er liten.

Bougainvillea krav

Bougainvillea blomsterdetalj

Denne planten trenger noen krav for å bli oppfylt for å holde seg frisk. Vi starter med lys. De trenger å være i full sol hvis vi vil at den skal begynne å blomstre. Hvis vi plasserer det innendørs, vi må garantere deg en sterk lyskilde. Denne typen lys oppnås bare hvis vi plasserer den ved siden av et vindu hvor solen skinner og ikke har gardiner. Vi kan også plassere dem i et solrikt drivhus, selv om det kan vokse med større vanskeligheter og blomstene ikke har samme kvalitet.

Når det gjelder temperaturer som kommer fra subtropiske klimaer i Sør-Amerika, er det nødvendig å ha dem ved høye temperaturer. Ideelt sett bør de være over 20 grader. Hvis stedet der plantene vanligvis har frost, må de beskyttes godt med plast eller sette dem inn.

Bougainvillea trenger ikke mye fuktighet. Derfor er det ikke nødvendig å spraye bladene eller opprettholde miljøer som er kunstig veldig fuktige. Med den naturlige miljøfuktigheten vil du ha nok. Hvis vi holder det på steder som er for fuktige, kan det overdrive bladstørrelsen og redusere blomstringen. Du kan også miste blomstene dine.

Når du vanner, må det gjøres ved bunnen. Vi må forhindre at blomstene blir våte for enhver pris, ellers vil de falle av. For underlaget trenger de en god blanding av 35% grovkornet sand og 65% mulch. Vulkansk jord kan også brukes i stedet for kornet sand. For å plassere planten i potten, fyller vi den med et lag med steiner og en annen med grus for å lette drenering under vanning.

Vanning og gjødsel

Hager med Bougainvillea glabra

Når de høye temperaturene på sommeren kommer, anbefales det å senke gryten i vann til det ikke kommer noen luftbobler. Dette vil indikere at alle porene er fulle av vann for å få mest mulig ut av næringsstoffene.

Vanning skal ikke være hyppig med andre plantersom det nå er relativt enkelt og begynner å miste bladene. Om vinteren må den være enda knappere, men uten å la planten tørke helt ut. Når den blomstrer og er i vekstsesongen, bør den få vanne i en uke. Dette er gjort for å favorisere utviklingen av blomsterknopper.

Når det gjelder abonnenten, må den brukes fra sensommeren til sensommeren. På disse datoene er temperaturene varmere og det er behov for flere næringsstoffer. Og dermed, Bougainvillea må gjødsles hver 15. dag med flytende bonsai-gjødsel. I blomstringssesongen må det også betales for å bidra til vekst. På den annen side, når vi er i vinterperioden, er det ikke nødvendig å betale. Det starter allerede igjen om våren når de første blomstene begynner å bli sett.

Hvis planten har blitt transplantert i veldig kort tid, må du vente på at den skal spire alene for å gjødsle den. Vi kan bidra til å redusere størrelsen på bladene slik at blomstene blir mer prangende. Dette gjøres ved å sette dem i solen i mange timer om dagen og levere kompost som er rikere på fosfor og kalium enn i nitrogen. På denne måten vil vi ikke fremme utviklingen av bladene, og blomstene vil være mer prangende.

Vedlikeholdsoppgaver

Beskjæring

Beskjæring og vedlikehold

Bougainvillea trenger vedlikeholdsoppgaver som beskjæring. For at blomstene skal fremstå sunnere og mer prangende i den vegetative perioden, må de beskjæres. På denne måten får vi grenene til å modnes nok til å produsere blomstring i ekstremiteter.

Dessverre må vi velge mellom å få blomsten og å modellere formen på grenene. Knivene er av alternativ type. Derfor må vi ta hensyn til retningen til knoppen som kommer fra grenens første blad etter beskjæring. På denne måten vil vi alltid beskjære over et blad som har en knopp mot utsiden av kronen eller mot ønsket retning.

Drastisk beskjæring gjøres best på sen vinter når de mest behagelige temperaturene begynner å komme. Bougainvillea støtter beskjæring av grener godt når som helst på året. Den mest egnede er imidlertid den som utføres etter blomstring. Det foregår mellom våren og slutten av sommeren.

Kabling

Bougainvillea gjødsel

Plasseringen av grenene ved hjelp av ledningene er komplisert. Dette er fordi greinene lignifiserer raskt. Når dette skjer, blir de sprøere og mindre fleksible, så det er bedre å gjøre det med en beskjæringsplanlegging i påfølgende år.

For å koble den, er den beste tiden våren. Grener som er semi-woody er best å binde til ledningen. Bougainvillea, som er klatrer og blir en treaktig plante, blir umulig å binde dem til ledningene når den er høyt utviklet. Ledningene skal ikke være igjen på treet i mer enn noen få måneder. Den mest anbefalte er mellom 3 og 5 måneder.

Med disse tipsene kan du ta vare på Bougainvillea og nyte dens prydkraft.