Skip to content

Bouvardia ternifolia

11 de juni de 2021

Sikkert har du noen gang sett en blomst med en trompetform og en flott farge som tiltrekker og forbedrer prydverdien i området der den er plassert. Det handler om Bouvardia ternifolia. Det er kjent for sin særegne form av trompetblomstene og med den veldig kraftige skarlagenrød. Den kommer fra Mellom-Amerika og er veldig rikelig i Mexico-området. Blant deres vanlige navn kan vi finne kontragras, rødt kontras, indisk gress, myrt, trompet og gress av forbauselse.

I dette innlegget skal vi snakke om egenskapene, bruken og pleien som Bouvardia trenger for å være fantastisk og forbedre alle de områdene der den er plantet. Vil du vite mer om henne? Du må bare fortsette å lese 🙂

Hovedtrekkene

kjennetegn ved bouvardia

Bouvardia er en type busk av en størrelse mellom 30 cm de minste eksemplarene og 1,2 m de største. Bladene er også slående da de har en blank mørkegrønn farge og har oval form. Normalt, i denne typen busker, er det bare blomstene som skiller seg ut, og bladene blir litt ubemerket, men i dette tilfellet skiller alt seg ut.

Blomstene er trompetformede og skiller seg ut for sin skarlagenrøde farge. De er veldig slående og er ideelle ikke bare for hager, men for å dekorere stier og til og med lokaler. Blomstene kan bli funnet plassert som om de var klynger. De har mange rørformede grener og ganske lange i størrelse.

Denne planten tiltrekker seg ikke bare mennesker på grunn av sin skjønnhet, men inneholder også en rik nektar i sin røde corolla som kolibrier utnytter for å tilfredsstille sin sult.

Reproduksjon av Bouvardia ternifolia

reproduksjon av bouvardia

Bouvardia er en type flerårig plante, så vi kan nyte de blanke mørkegrønne bladene hele året. Derfor er det verdt å ha dem i hagen slik at vi i de kalde vintermånedene ikke har hagen så trist og dyster. Det er best å velge et godt utvalg av planter som er løvfellende og flerårige, slik at du ikke alltid har samme hage. På denne måten vil hagen vår se ut på en eller annen måte, avhengig av årstiden vi er i.

I dette tilfellet Bouvardia ternifolia kan spilles på forskjellige måter. Den første er for frø og den andre for stiklinger. Disse plantene trenger en jord som er en blanding av sand og leire. Det trenger ikke å være veldig fuktig, men det kan være tørt eller steinete. Fordelen med Bouvardia er at den er en ganske motstandsdyktig plante, og den vil ikke gi mange problemer. Vi vil ha en veldig attraktiv og fargerik plante uten å måtte ta hensyn til mye om underlaget.

Den beste måten å få Bouvardia til å vokse sunt er å sette den i full sol. Hvis vi ikke har nok plass eller ønsker å plassere det andre steder, overlever det også godt i delvis skygge. Hvis skyggen er hyppigere enn solen, kan den skade noen siden den trenger timer med sollys om dagen for å utføre fotosyntetiske prosesser.

Når det gjelder været, Denne planten støtter varmere klima bedre, selv om det er kaldtolerant. Vi kan finne det naturlig på veier og stier eller i enda fjernere områder. Som vi har nevnt tidligere, siden du trenger en jord som helst er tørr, er det ingen problemer med vanning. I mange tilfeller vil regnvann være tilstrekkelig.

Mest utbredte bruksområder

bruk av bouvardia

En annen av egenskapene som gjør denne planten så god å ha, er at den har mange bruksområder. I lang tid, i området der denne planten kommer fra, Mexico, ble den mye brukt som medisin for å kurere forskjellige sykdommer. Dette enggresset ble brukt til å helbrede sår forårsaket av visse typer slanger. Og det er at nektaren til Bouvardia er kurativ bortsett fra deilig for kolibrien.

Bladene og blomstene ble plassert i en mørtel og knuses og deretter plasseres på det berørte området. Dette preparatet ble også brukt for personer med tannpine eller forstuvede føtter eller andre lemmer. Du kan tilberede en infusjon med de tørkede bladene og ta det veldig varmt for å regulere mageoverføring og lindre smerter forårsaket av diaré og menstruasjonssmerter hos kvinner.

I dag har det blitt lært at denne planten har utmerkende helbredende egenskaper mot rabies og dysenteri. I tillegg har den smertestillende egenskaper som behandler sterkere smerter fra forkjølelse, influensa eller det generelle ubehaget forårsaket av tretthet.

Til tross for at disse medisinske fordelene er utbredt, er det dekorativt og landskapsmessig bruk som vinner trofeet. La Bouvardia dekorerer hager, hjem, motorveier, alléer og til og med kjøpesentre og restauranter.

Nødvendig pleie

bouvardia omsorg

For å nyte denne planten i all sin prakt må vi følge visse nødvendige forholdsregler som planten krever. Vi har nevnt det første før, men det er verdt å huske. Du trenger et sted hvor du kan ha direkte sollys i lang tid, selv om den overlever godt i halvskygge. Å være en plante fra tropiske steder, tåler den ikke frost godt. Så sørg for at klimaet ikke hyppig holder på lave temperaturer.

Ideelt sett er den gjennomsnittlige årlige temperaturen i klimaet der utvikler seg er ca 16-18 grader. Det trenger ikke overflødig fuktighet, så det er bra å plassere dem på luftige steder. Når det gjelder vanning, er det neppe nødvendig å vanne den om vinteren med mindre det ikke regner i det hele tatt. I de varmere tiderne på våren og sommeren må de vannes to ganger i uken og gjødsles med mineralgjødsel.

For å forbedre skjønnheten er det bra å gjøre en drastisk beskjæring på sen vinter slik at den blir skinnende når våren og sommeren kommer. Du må være forsiktig med bladlus, hvitflue og blåklokke, siden hvis miljøet er tørt og vanning er lite, vil disse insektene dra nytte av det for å angripe.

Jeg håper at du med disse tipsene kan nyte skjønnheten til Bouvardia ternifolia i ditt hjem.