Skip to content

Buttercup (Ranunculus)

8 de juni de 2021

Slekten Ranunculus tilhører Ranunculaceae-familien og har omtrent 400 arter, stauder og ettårige planter. Av asiatisk opprinnelse, de kan sees i Europa, Asia og Amerika. En av egenskapene som alle arter av denne planten deler, er at de er giftige.

I så mye mangfold, Blomstene finnes i et bredt utvalg av farger. Det er en enkel, men elegant blomst, ideell for å dekorere hagene og terrassene dine. Planting og forplantning krever mye forsiktighet.

Kjennetegn

oransje avskårne blomster

Vanligvis er røttene sekundære til et hovedstamme, selv om det hos noen arter, for eksempel Ranunculus bulbosus, kan deler av rotbarken bli reserveparenkym, mens det i andre er knollete røtter. Avhengig av arten, stammen kan være oppreist eller snikende i vaneLikeledes kan det være lite eller rik på grønt og forgrenet. I de vannlevende stenglene er de nedsenket og slappe, uten støttevev.

Bladene kan være basale eller stengler. Laminen er vist hel eller til og med dypt gravert i 3 eller flere lapper, som igjen er delt inn, bladene kan avrundes, lansettformede til smale lacinias og stengelblader er ordnet vekselvis langs stammen, få i antall og har vanligvis form av lacinias, hovedsakelig når blomsterstanden nærmer seg.

Når det gjelder de vannlevende, deles bladene som er nedsenket i kapillærlacinias, mens bladene som er utenfor vannet utvikler seg normalt. Hos arter med basalblader, spirer disse fra samme punkt ved basen. De roselignende blomstene er store og sjarmerende, med en kronblad som vanligvis består av 5 kronblader (dette tallet varierer avhengig av arten fra 3 til 20 kronblader). De finnes i et bredt utvalg av farger.

I følge den aktuelle arten, kalyxen kan bestå av 5 eller 3 kelkblad grønn gul eller brun som alternerer med hensyn til dem. Hos visse arter er kelkbladene motstandsdyktige mot frukting. Størrelsen på kelkbladene på ranunculus varierer fra 1 til 15 mm. Blomstring foregår på sen vinter.

Planting og stell

Ranunculus plantet i hagen foretrekker halvskygge og moderat vindmens det som er inne i hjemmet trenger godt opplyste steder og være borte fra varmegenererende kilder. I varme klimaer i de varmeste timene, bør du vokse på steder beskyttet mot direkte solstråler for å forhindre at bladene brenner.

Er en plante av myke, næringsrike og godt drenerte jordarter, som du må forberede med tre deler av jorden og en av sand. Det er å foretrekke å ha en sur pH, og slik at røttene ikke risikerer å råtne, må den ha en drenering som er i stand til å unngå vannstagnasjon. Men siden denne planten krever fuktig jord, må du vanne regelmessig, og alltid unngå overflødig vann. Etter blomstringen må du suspendere vanningen av planten til de nye skuddene vises.

Nå og hvis du vil at den skal produsere rikelig med blomster, du må bruke spesielle flytende gjødsel sFor denne typen planter i den vegetative omstartperioden. Denne gjødselen må påføres oppløst i vanningsvannet. Et annet gyldig tips er at når du planter pærene, beriker du jorden med en granulær gjødsel.

Typer Buttercups

De Buttercups-slekten inkluderer et bredt utvalg av arter med opprinnelse i Asia, Oseania, Nord- og Mellom-Amerika og noen regioner i Europa. Med lignende egenskaper og varierte vanskelighetsgrader for dyrking, men alle med uendelig vakre blomster.

Ranunculus ficaria

gule villblomster kalt Ranunculus ficaria

Det er en flerårig art som er utbredt i hele Europa og når opp til 30 cm i høyden. Blomstringen skjer i slutten av januar eller begynnelsen av mai, den viser en ekstraordinær gul blomst og knallgrønt blad. På grunn av den enkle kultiveringen og skjønnheten, er den ideell for hagerImidlertid må man være forsiktig med soleksponering og jord, siden den krever delvis sol og et passende fuktighetsnivå.

Ranunculus acris

Ranunculus acris også kalt gylden knapp

De Ranunculus acris vokser spontant på enger og blomstrer om våren, viser en attraktiv blomst med 5 gyldne kronblader. Det er en av artene av Ranunculaceae-familien som er lettere å dyrke på grunn av sin særegne egenskap å tilpasse seg lett til alle typer jord.

Ranunculus asiaticus

tre forskjellige fargede blomster fulle av kronblader kalt Ranunculus asiaticus

Det er den mest dyrkede og brukte arten til hybridiseringsprosesser. Den kan nå 40 cm i høyden. I motsetning til de fleste ranunkler, presenterer den et vanskelighetsnivå i kultiveringen, så det er nødvendig å være oppmerksom på forholdene for soleksponering og temperatur, siden den ikke tåler høye eller lave temperaturer (ideell temperatur 10 til 25 ° C).

Ideell for middelhavshager. Den vakre blomsten med fine kronblader ordnet som roser, men mer kompakt. Av varierte toner: gul, rød, rosa, hvit og andre nyanser.

Ranunculus repens

ensom gul blomst kalt Ranunculus repens

I naturen den Ranunculus repens det er en veldig invasiv plante, men det er ideelt for hager, hovedsakelig som et dekke for dem. Den kan spre seg horisontalt på bakkenivå gjennom røttene til stolonen. Med en oppreist stilk, ovale blader og små gule blomster.

Ranunculus bulbosus

busk med gule blomster kalt Ranunculus bulbosus

Egnet for steinhager og som bunndekke på grunn av den vakre blomstringen og attraktive bladene. På slutten av vårperioden presenterer stilkene corollas av en prangende lysegul fargetone., med en omtrentlig diameter på 2 cm. Det er en dyrkbar art som bare krever god soleksponering og godt drenert jord.

applikasjoner

Ranunculus er en plante dyrket for dekorative og kommersielle formål, for å forskjønne hager, terrasser og interiør. Likt, for utarbeidelse av blomsteroppsatser og buketter.

De lyse fargene på denne vakre planten passer veldig godt med kontrasterende farger, for eksempel den gule Ranunculus med blå blomster. Dens forskjellige arter kombineres også godt med valmuer og anemoner.

For blomsteroppsatser ser de bra ut sammen med doble roser eller pioner, fordi alle tre artene deler doble, fulle og runde blomster. Det kombinerer også godt med Caen-anemonen eller med løvverk som eukalyptus eller asparges, som de store kuleblomstene vil danne en fin kontrast med.

Sykdommer

Alle planter trenger omsorg for å unngå sykdom, selv om noen mer enn andre. Dette anlegget krever ikke spesiell oppmerksomhet når det gjelder ubehag, men hvis det kan by på problemer i den vegetative perioden. I dette tilfellet vil du se flekker eller flekker på jordstengler, som indikerer at disse kan rådne på grunn av overflødig fuktighet. I dette tilfellet er det mest effektive middelet å redusere vanning uten å tørke ut jorden.