Skip to content

Cala blanca, en majestetisk plante

21 de juni de 2021

Hvem har aldri sett en hvit vik? Disse dyrebare blomstene brukes ofte som en tørket blomst for å lage brudebuketter og til og med for å dekorere hjemmet. Og det er det, med minimal forsiktighet, forbli intakt i flere dager. Men de blir også plantet mer og mer i hager, og gir den en ren farge.

Majestetisk i peiling, dette er en perfekt plante å gi i gave til noen veldig spesielle, eller til ditt dyrebare grønne hjørne.

Hvit vik

Hovedpersonen vår er kjent under det vitenskapelige navnet Zantesdechia aethiopica. Det er en veldig giftig eviggrønn rhizomatøs urteaktig plante med opprinnelse i Sør-Afrika. Til tross for det motsatte som det kan virke, det motstår kulde ganske bra forutsatt at temperaturene ikke er lavere enn -4 ° C. Den vokser til en høyde på omtrent 2 meter, med blader opptil 45 cm lange. Blomsterstanden er som kjent hvit og dukker opp om våren.

Den blomstrer normalt bare en gang i året, men Visste du at hvis du beskjærer blomsten så snart den begynner å visne, vil den produsere nye den samme sesongen? Dette er fordi når blomsten pollineres, vil calla bruke energi på fremtidige frø, men siden den ikke har den, vil den dra nytte av resten av sesongen for å få nye blomster.

Hvit calla blomst

Den hvite callaen kan fås både i en gryte og i hagen. Det krever høy luftfuktighet, men å være følsom overfor råte, anbefaler jeg at du blander underlaget (svart torv eller kompost) eller jorden med perlit i like store deler. Vann det ofte, omtrent 4 ganger i uken (øk frekvensen hvis du ser at jorden er tørr, eller reduser den hvis den tvert imot er for våt).

Det er tilrådelig betale det med gjødsel for blomstrende planter fra vår til sen høst. På denne måten vil vi kunne ha nye planter hver gang.

Har du noen hvit vik?