Skip to content

California State Fair og dens fantastiske grønnsakshage

12 de mars de 2021
  • Hagedesignere sørget for at det var store mengder blomster blant grønnsakene. Foto / illustrasjon: Chris McLaughlin
  • Vertikal grønnsakshagearbeid på California State Fair!
  • Gardeen-seng, etter hageseng, etter hageseng så langt øyet kan se av frukt og grønnsaker som alle vil bli donert til lokale matbanker. Foto / Illustrasjon: Chris McLaughlin
  • Farmen på California State Fair hadde denne gartneren ertegrønn av misunnelse. Foto / Illustrasjon: Chris McLaughlin
  • Uansett hvor hardt jeg prøvde, kunne jeg ikke få solsikkene til å se på meg.
  • Dette var telleren for matdonasjoner veldig tidlig. Foto / Illustrasjon: Chris McLaughlin
  • Disse avlingene var en del av en av de aquaponic skjermene.

Besøkende i California bør trekke seg fra det faktum at de vil ha en må-gjøre-og-se-liste mer enn en kilometer lang – den gyldne staten er så mangfoldig og så kul. Faktisk ville jeg ha vanskelig for å tilby et forslag til besøkende om hvor de skal begynne. Men hvis du befinner deg her midt på sommeren, ta deg til California State Fair! Denne moren til alle messer er underholdningstopper og henger rundt Sacramento i lange 18 dager (du blir ikke skuffet)!

Selvfølgelig, alle som noen gang har møtt meg, vet at du vil finne at jeg sliter rundt om planteutstillingene eller låvene. Blant alle de fantastiske tingene som skjer her på statsmessen, skal jeg fokusere på en ting – hagene. Ahhhh, hagene. Som leverandør av over halvparten av landets grønnsaker og frukt tar California landbruket sitt veldig seriøst, og messen er det perfekte stedet å vise frem. Og vis de gjorde – demonstrasjonshagene i år var de beste til dags dato etter min mening. Spesiell oppmerksomhet ble viet til å designe og plante hagene med tanke på vannbeskyttelse. Det er en annen ting vi californiere må ta på alvor; våre dyrebare vannressurser.

I Ag-delen av messen som heter Gården, er det avlinger plantet så langt øyet kan se; Jeg siklet bokstavelig talt og gispet samtidig. Tomater, salat, urter, kiwi, druer, aubergine, gresskar; sommer squash, mais, grønne bønner, solsikker, flere blomster; listen fortsetter og fortsetter. Gjennom smart tomteplanlegging og gjennomtenkt bruk av vann er disse hagene strålende å se og er gale produsenter!

Selvfølgelig ble jeg kittet rosa for å se at de hadde brukt vertikal grønnsakshage i hagene (en av mine favorittmåter å dyrke noe på). I tillegg doneres alle avlingene som produseres på Farmen til forskjellige matbanker i området, og jeg snappet et bilde av skiltet som ble brukt til å telle de ukentlige donerte produktene. Det var til og med en uglekasse plassert høyt oppe midt i avlingene for å tiltrekke seg dette gunstige rovdyret. Ugler gir utmerket organisk skadedyrbekjempelse for gnagere som føflekker, mus, voles, rotter og gophers.

Farmen inkluderte flere eksempler på akvaponikk, komplett med arbeidssystemer. Aquaponics tar det grunnleggende prinsippet for hydroponics (vann og ingen jord) og legger til en vri; fisk. Det er et symbiotisk system mellom fisk og planter der vann som er fullt av fiskeavfall (som blir giftig for fisken) blir ledet til plantene. Avfallet gir næring til plantene (gjødsel), og ettersom plantene bruker avfallet, filtrerer de også vannet.

Gjett hvor rent vann går videre? Du har det – tilbake til fisken. naturen er fantastisk sånn. Aquaponics kan fortsatt være i sin barndom, men det får mye jordbruksoppmerksomhet i det siste, og det er utrolig å se på. Insektpaviljongen var også hjertevarmende for denne gunstige insektelskeren å se, og programmet Integrated Pest Management var foran og i sentrum.

Hvis du er en gartner utenfor byen som tilfeldigvis tilbringer en sommer i California, oppfordrer jeg deg til å legge statsmessen til aktivitetslisten din. Hvis du er en gartner i California og savnet årets vakre (og rike) begivenhet, gjør det til et must-do for neste år!