Skip to content

Canna indica, sommerens blomst

6 de juni de 2021

Vil du tenke på noen vakre blomster i hagen eller terrassen? De Canna indica er noen av plantene som blomstrer store deler av året, men det er i sommer når de lyser opp vår dag til dag mest ved å vise oss de mest ekstraordinære kronbladene.

De er veldig enkle planter å vedlikeholde, til det punktet at det kan sies at det vanskelige er å miste dem. Og det er at så lenge de har rikelig med lys og vann, vil de vokse perfekt.

Opprinnelse og kjennetegn ved Canna indica

Canna indica er en rhizomatøs plante

De Canna indica De er pæreplanter med opprinnelse i Mellom-Amerika, men i dag kan du finne dem i alle tempererte varme klimahager rundt om i verden. De vokser til en høyde på omtrent 3 meter, og de har vakre blader som kan være grønne, rødlige eller lilla, avhengig av sorten. Den har også blomster i forskjellige farger: gul, rød, tofarget … De vises på våren og sommeren, og blir værende til midten av høsten.

De er populært kjent som indisk stokk, krabbeblomst, yerba del rosario, achera, risgua eller chisgua. Dens vekstrate er veldig rask så lenge den har nok vann til rådighet og temperaturene er varme.

Hva er omsorgen som må gis?

Det er enkelt å holde en Indies stokk sunn, men vi anbefaler å ta følgende i betraktning slik at det ikke oppstår problemer:

plassering

Den må være plassert i et utsatt område, direkte i solen. Men hvis du ikke har ledig plass for øyeblikket, kan du også ha den i delvis skyggelagte områder, så lenge den er veldig lys.

Land

Vil vokse på alle typer terreng, men selv om det er sant at det vil utvikle seg bedre hos de som har god drenering og ikke har en tendens til å komprimere.

 • Verft: ikke krevende. Den vokser godt selv i kalkstein.
 • Blomsterpotte: beholderen må ha hull i basen, og være fylt med universalunderlag blandet med 30% perlit, leirestein eller fin konstruksjons sand.

Abonnent

Canna indica blomster kan ha forskjellige farger

På samme måte vil du også sette pris på å være gjødsles med jevnlig gjødsel, som de du kan få i barnehager eller med ormstøp, fra vår til sensommer.

Irrigasjon

Hvis vi snakker om vanning, må dette være hyppig, spesielt i blomstringssesongen, siden det ikke tåler tørke. Du kan dra nytte av vanningsvannet, en gang i måneden, for å legge til litt guano for å gjødsle planten din. På denne måten, vil ha et større antall blomster.

Planting eller transplantasjonstid

Tidlig vår Det er en god tid å plante den i hagen, eller endre potten ved å følge denne trinnvis:

Planting i hagen

 1. Først må du velge stedet, med tanke på at det må vannes veldig ofte, og at det krever direkte sollys.
 2. Deretter graver du et hull på 12 til 12 og fyller det med vann. Vent så til jorden absorberer den, noe den skal gjøre om noen minutter. Hvis du ser at det tar lang tid, lager du det største hullet, 50 x 50 cm.
 3. Deretter legger du til et lag på ca. 10 centimeter (eller 20 cm hvis jorden synes det er vanskelig å absorbere vannet) med fin sand, leire, vulkansk leire eller lignende.
 4. Fjern deretter planten fra gryten eller jordstammen og plasser den i midten. Hvis det er for høyt eller langt under bakkenivå, fjern eller legg til mer leire, vulkansk leire, … eller hva du har brukt 🙂.
 5. Til slutt, fyll på med universelt underlag.

Potteskifte

Byttet til en større pott du må gjøre det hvert 2-3 år, når du ser at røttene kommer ut av dreneringshullene, eller at anlegget har okkupert hele beholderen og ikke kan vokse videre.

Det gjøres som følger:

 1. Først velger du en gryte med hull i basen omtrent 5-7 cm bredere og dypere.
 2. Fyll den deretter litt med universelt underlag.
 3. Fjern den fra den gamle gryten, og plasser den i den nye, i midten. I tilfelle den er for høy eller lav, fjern eller tilsett smuss.
 4. Til slutt, fyll på og vann.

Multiplikasjon

De Canna indica multipliserer med frø, og deling av jordstengler om våren:

Frø

Før du sår dem, må de bli dynket i vann i 24 timer. Seinere, blir sådd i frøbrett med torv eller mulch, plassert ute i halvskygge.

Etter en uke eller to begynner de å spire.

Rhizome divisjon

Når plantene når 4-5 år med dyrking, kan jordstenglene deles, og dermed kan nye eksemplarer fås. For det, du må grave dem opp og kutte det ovennevnte med en kniv tidligere desinfisert.

Etterpå plantes de i individuelle potter eller i andre områder av hagen, og vannes.

Skadedyr

Det kan bli angrepet av bladlus, melkeboller, borere, ormer og plussier (en type larver). Heldigvis er de vanligvis ikke seriøse, og selv da kjempes de godt med naturlige produkter, som neemolje eller kaliumsåpe.

Sykdommer

Noen ganger, når jorden er veldig kompakt og i tillegg blir den vannet for mye, og alltid holder den oversvømmet, vil soppene begynne å gjøre sine ting. De vanligste er Fusarium, Rhizoctonia og Alternaria.

Når du ser at de har mørke flekker på blader og stilker, må du behandle dem med soppdrepende middel og vanne mindre.

Rustikk

Motstår opp til -3 ° C.

Hvor får man kjøpt?

Indisk stokk er en flerårig plante

Få anlegget ditt fra.

De Canna indica de er veldig takknemlige planter, det de trenger veldig lite pleie – og veldig lite plass! – for å se perfekt ut. Enten på land eller i en planter, kan du nyte blomstene hver sommer. Tør du ha en?