Skip to content

Carolina maler

3 de juni de 2021

De Carolina maler eller som det også er kjent noen steder, Carolina Reaper, er offisielt en av de hotteste paprikaene i verden, siden den spiciest i verden kalles dragens pust. Hans eget navn indikerer allerede hvor sterk han kan være.

Imidlertid i 2013 Den fikk tittelen den hotteste pepper i verden av Guinness rekordbok, skjønt fremdeles skarp nok til å forårsake kontaktforbrenninger og den bør brukes med forsiktighet.

Generelle data om Carolina maler

Carolina klipper på toppen av et bord

De Carolina maler er et kryss mellom det kjente ghost pepper og rød habanero. Winthrop University i South Carolina var stedet for testen. De høyeste målte Scoville-enhetene var over 2,2 millioner, å være gjennomsnittet av 1 641 000.

Den søte og fruktige smaken i utgangspunktet er det noe uvanlig for paprika. Fruktens belter er også uvanlige i form, de er små, fete, røde frukter med en skorpionlignende hale. Huden kan være glatt eller ha små kvise av kviser over den. Planten finnes også med frukt i gul, fersken og sjokolade..

På den annen side må du vite at dette er en pepper som, som navnet antyder, er hjemmehørende i USA og tilhører familien til Capsicum chinense. De Carolina maler Det er en pepper som må være i et miljø der temperaturen må være mellom 14 ° C og 25 ° C.

Hvis du har tenkt å ha denne paprikaen hjemme, enten i en gryte eller plante den direkte i bakken, vet du det du må plassere planten rett under direkte sol. Det som er bra er at det er en plante som ikke når stor høyde. Maksimum denne variasjonen av pepper kan nå er omtrent 100 cm høy. Selvfølgelig, når du går for å manipulere planten, må du være veldig forsiktig, fordi bare å gni planten med huden din kan forårsake alvorlige problemer.

Kultur

gren full av krydret røde bær

Dyrke Carolina maler Det er nesten like lett som de fleste paprika og grønnsakerSelv om de liker en varm spireperiode, trenger de en lang vekstsesong og rikelig med sol for å dyrke de hotteste belgene i verden.

For dyrking må fuktighet og et konstant og konsistent varmeområde opprettholdes. Slik at du har større sjanse for å spire frøene dine, husk å plante dem på en dybde på 0,5 cm.

Deretter gir vi bakgrunnsvarme ved hjelp av en varmematte for frøene, og sterkt lys, holder frøene fuktige hele tiden. Frø spiser vanligvis på 7-21 dager, men vær tålmodig. Noen ganger tar det lengre tid!

Når frøene begynner å spire, er det du kan gjøre børst med hendene de små frøplantene til Carolina maler daglig eller sett en vifte på dem. Dette er med på å styrke stilkene og forhindrer at plantene blir «våte», som er en ødeleggende soppsykdom som bare rammer den nye plantestammen på bakkenivå.

Etter en stund, transplanter plantene i flere potter når de er noen centimeter høye med et par sett med blader, og vokser til det er seks ekte blader på planten.

Når det begynner å bli varmt nok ute, både dag og natt (til paprikaene de liker ikke temperaturer under 12 ° C), kan du ta dem til utlandet. Prøv å plante dem direkte i fruktbar jord, omtrent 40 cm mellom hver plante. Når det gjelder plassen som må være mellom hvert frø, er det nok at det er en skille på maksimalt fem centimeter.

Hvis du gjør det, vil du snart ha den hotteste pepper i verden som vokser i hagen din. Bare for å kultivere og manipulere det, du trenger litt beskyttelse. Nå, hvis du vil gjøre det som du pleier å ta vare på resten av plantene dine, er det etter eget skjønn.

applikasjoner

For å få hele bruksområdet for denne paprikaen, kan du enten tørke den eller knuse den, og deretter krydre favorittoppskriftene dine. Også, du kan bruke den til å tilføre smak til mange forskjellige retter.

Disse paprikaene er vanlige ingredienser i forskjellige typer peppersauser., sauser og puré. Dessuten er denne typen hot pepper en favoritt å bruke i pepper spise konkurranser.

Folk konkurrerer om å se hvor mange de kan spise på en gang. Rekorden var klokka tre da Jason McNabb spiste tre Carolina maler i rekord 10,95 sekunder i 2014. Rekorden hans gikk imidlertid inn i historien tidligere i år, da Wayne Algenio spiste 22 paprika på 60 sekunder.

Dyrkingsbehov

Carolina Reaper er en slags veldig varm chili

Spiringstid

Du må vite det spiring av denne paprika er ganske treg hvis vi sammenligner den med andre arter av samme familie. Og frøene tar ca. 2 til 4 uker å spire, så lenge det er et varmt miljø som ikke overstiger 29 ° C.

Jordbehov

Jordsmonnet som skal brukes, må ha et ganske lett surt pH-nivå. Hvis mulig, du bør få en jord med et pH-nivå mellom 6 og 6,5. For ikke å glemme at landet må tømme vannet godt når det er vannet.

På den andre siden, du må gjøre alt for å beskytte plantens røtter mot høye temperaturer. Dette er ganske enkelt, siden du kan bruke noe mulch eller noe annet materiale som hindrer røttene i å råtne mens de ennå ikke har utviklet seg bra.

Vannbehov

Du trenger ikke å vanne denne planten for mye, bare gjør det en gang i uken eller når du merker at jorden har tørket helt opp. I så fall må du fortsette med vanning. Selvfølgelig må du gjøre det akkurat for øyeblikket før bladene begynner å visne.

Legg også merke til at Høye temperaturer kan føre til at bladene på planten visner. Carolina maler. Dette kan forvirre de som ennå ikke har kunnskap eller erfaring med å dyrke denne planten.

Hvis noe slikt skjer, ta en god titt på situasjonen, som hvis bladene har visnet, betyr ikke det at planten trenger mer vann. Dette er mer en naturlig prosess og regnes som en forsvarsmekanisme for å varsle folk om at de tilfører for mye vann. Med denne informasjonen kan du nå begynne å plante og dyrke Carolina maler på terrassen til hjemmet ditt eller i en gryte du har tilgjengelig der.