Skip to content

Cherry Blossom Tree Fakta du bør vite

7 de oktober de 2022

En av de tidligste vårbebuderne er kirsebærblomstreet, som bryter ut i rosa og hvite skyer av blomstrer i mars og april. De feires på kirsebærblomsterfestivaler rundt om i verden når folk strømmer til gresset under grenene sine for å beundre de frommende blomstringene. Hvis du vil lære mer om disse vakre trærne, les videre. Lær deg litt om kirsebærblomster før neste vårblomstring. I tillegg kan du finne noen trerelaterte trivia for å teste kunnskapen din om disse blomstrende tegnene på varmt vær som kommer.

Den blomstrende sesongen

Kirsebærblomstringssesongen varer i omtrent en måned hver vår og er alltid avhengig av været. Tidlig mars til begynnelsen av april er generelt en god tommelfingerregel når du ser på kalenderen og håper å se blomster. De fleste kirsebærtrær blomstrer i en til to uker i løpet av sesongen. Jo lenger sør du kommer, jo tidligere på sesongen vil trærne blomstre. Når de blomstrer, sørger kirsebærblomster for enkle og fantastiske blomsteroppsatser som kan vare ganske lenge.

Kirsebærblomst

Om Cherry Blossom Trees

De fleste prydkirsebærtrær avles mer for de vakre blomstene enn for den spiselige frukten. Den strengt dekorative slekten av kirsebærtrær er kjent som Prunus. Disse trærne produserer fortsatt frukt i sommermånedene, men det er vanligvis så surt at bare dyr spiser det. Kirsebærtrær som produserer spiselige frukter er i slekten Rosaceae, men de fleste av dem er for vanskelige å dyrke i sør. Det er fordi de trenger kjølige temperaturer for å trives. I motsetning til hva mange tror, ​​har de fleste kirsebærblomster en lett duft. De vokser raskt, men de varer ikke særlig lenge. Levetiden deres er vanligvis fra 15 til 25 år lang, men noen, som svarte kirsebærtrær, kan leve mye lenger. Selv om utseendet deres er delikat, kan du faktisk dyrke dem selv, forutsatt at du plasserer dem på et sted med full sol og godt drenert jord. Kirsebærblomster blomstrer i flere nyanser. Mange er lyserosa, mens andre har mørkere rosa blomster eller hvite blomster. Noen har gulgrønne eller hvitgrønne blomster som blir rosa når de eldes.

Kirsebærblomst

Varianter i blomst

Det finnes over 200 forskjellige varianter av disse vakre trærne. Yoshino-kirsebæret (Prunus x yedoensis) er utvalget som omgir Washington Tidal Basin og har en hel festival dedikert til det. Den kan bli opptil 35 fot høy. Det gråtende kirsebæret (P. x subhirtella) kan ha rosa eller hvite blomster og kommer i en rekke størrelser. Grenene søler nedover, som et gråtende piletre eller vann som kommer fra en fontene. «Okame» kirsebær (P. «Okame») produserer dype rosa blomster og vokser til 20 fot høye med grener som strekker seg opp i en tradisjonell, avrundet treform. Det kan være en tidlig blomstrende og noen ganger blomstre så tidlig som Valentinsdag i nedre sør. «Kwanzan» kirsebær (P. serrulata «Kwanzan») er en sprek dyrker med blomster som ser ut som nelliker. Det er vanligvis en senblomst som blomstrer i midten til slutten av våren og kan nå høyder på opptil 30 fot høye.

Kirsebærblomst

Feir Blossoms i Washington, DC

Noen av de mest gjenkjennelige kirsebærblomstene i USA er de som omgir nasjonale monumenter i Washington. Kirsebærblomsten er den uoffisielle nasjonalblomsten til Japan, og i 1912 ga ordføreren i Tokyo, Yukio Ozaki, USA 3000 kirsebærtrær å plante rundt tidevannsbassenget i Washington for å feire vennskapet mellom byene og landene. Til gjengjeld ga USA Japan blomstrende korneler i 1915. First Lady Helen Herron Taft plantet det første kirsebærblomstreet langs Potomac i 1912. På grunn av trærne plantet rundt Washington, har det blitt et knutepunkt for blomstrende kirsebærblomster. National Cherry Blossom Festival er avhengig av når trærne blomstrer hvert år. Det er en offisiell nettside dedikert til å forutsi toppen av kirsebærblomstringen hver vår. Toppblomstringen er vanligvis rundt 4. april i Washington. Hvis du besøker kirsebærblomstene i Washington, ikke engang tenk på å bryte av en gren. I følge Washingtonianeren, «Å bryte av blomster og grener regnes som hærverk av føderal eiendom og kan gi deg en sitering eller til og med få deg arrestert, selv om en talsperson for Metropolitan Police sier at offiserer håndhever loven med «utrolig mye skjønn», for det meste utsteder advarsler og små bøter. »

Kirsebærblomst

Cherry Blossom Trivia

George Washington har faktisk aldri hogget ned et kirsebærtre. I følge Mount Vernon var det en myte skapt av en av Washingtons tidlige biografer, Mason Locke Weems. Kirsebærtrær er kjent som «sakura» i Japan, og der er blomstringene symboler på fornyelse og håp. Piknik under trærne er en langvarig japansk tradisjon, som er kjent som «hanami». Kirsebærblomster er ikke hjemmehørende i USA, men de kan finnes i mange byer rundt om i landet. Macon, en Georgia-by som ligger midt i delstaten, er kjent for sine kirsebærblomstrær (350 000 Yoshino-kirsebærtrær og mye mer!) og har navnet «The Cherry Blossom Capital of the World.» Macon arrangerer International Cherry Blossom Festival hver sesong kalt «den rosaste festen på jorden.» For mer informasjon om kirsebærblomster og tips om hvordan du dyrker dine egne, sjekk ut Growing Your Own Cherry Blossoms.