Skip to content

Clary salvie (romersk salvie)

6 de juni de 2021

Sage har lenge vært kjent for å ha et rykte for å være en helbredende plante siden antikken. Og det er at ordet sap betyr å helbrede eller å redde. I dag skal vi snakke om Clary salvie. Det er også kjent med det vanlige navnet Roman salvie. Den har mange egenskaper og har vært i bruk siden antikken.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene og egenskapene til Clary salvie.

Historien om Clary salvie

Romersk vismann

Det er mange gamle kulturer som mente at salvie hadde noen beskyttende og rensende dyder som ikke kan sammenlignes med andre planter. Når denne planten brennes, gir den en duft som er i stand til å drive bort svart magi, demoner eller andre enheter som kan ødelegge harmonien vi er knyttet til. Dette er det man trodde både i middelalderens Europa og i det gamle Egypt.

Denne romerske salvien har vært kjent siden middelalderen som det klare øye. Dette kallenavnet ble gitt på grunn av fordelene ved å behandle øynene. Det var mange sjamaner, prester, alkymister og healere fra mange kulturer spredt over kontinentene i Europa og Asia som trodde at parfymen til denne planten kunne øke synsevnen. Fra den mer mystiske siden trodde man i tillegg at det hjalp å kunne skille mellom godt og ondt. derfor Clary salvie det var en plante som var ganske æret og betraktet som om det var en slags guddommelig skatt.

Hovedkarakteristikken hun var mest kjent for var lukten hennes. Enhver person som var selvsentrert kunne kvitte seg med denne dårlige tanken gjennom lukten av denne planten. Den ble også brukt til å utvikle modenhet og åndelig visdom.

Hovedtrekkene

Clary salvie

De Clary salvie Det er en plantetype som hovedsakelig er spredt på de stedene med solrik beliggenhet og med litt tørr jord. Innenfor salviene er det rundt 700 arter både i form av busker og urteaktige planter som har svært forskjellige effekter og egenskaper.

Bladene er hårete og formet som et hjerte. Blomstene kan ha et stort utvalg av farger som går mellom blå, lilla, rosa, rød, lavendel eller hvit. Det tilhører Labiadas-familien, og de viktigste landene som produserer dette spørsmålet er: Marokko, USA, Øst-Europa og Frankrike.

Den har et stort antall biokjemiske prinsipper som essensiell olje av estere, monoterpener og sesquiterpenes. Den har stort løvverk med små blomster som spenner fra blått til rosa. Det er en av urteaktige planter med de mest aromatiske blomstene som finnes. Den kan nå en høyde på ca. 1,5 meter, og dette gjør at den kan spre duften. Vanligvis er midten av sommeren når høyere pigger vokser med blomster som har den berusende duften. Når du berører blomstene, forblir essensiell olje impregnert på fingrene. Det er en av de mest verdsatte essensene å kunne lindre menstruasjonsproblemer, fødsel og overgangsalder. Dette anlegget har vært ganske vellykket når det gjelder egenskaper gjennom historien.

Oljen som gir ut denne lysegule fargen og gir en blandet aroma mellom nøtter og søtt tre. Denne duften kombinerer ganske bra med lavendel-type røkelse, pelargoner, bergamott og de fleste sitrusfrukter. Det bør nevnes at det ikke er en giftig eller irriterende plante for noen form for hudkontakt. Det bør ikke brukes i tilfelle graviditet, og det anbefales bare for leveringstidspunktet, da det kan ha ganske interessante beroligende egenskaper.

Egenskapene til Clary salvie

Medisinske egenskaper av clary salvie

Vi har nevnt at denne planten har blitt brukt siden antikken for forskjellige gunstige egenskaper. Blant disse egenskapene er at den er i stand til å revitalisere, stimulere og spre spenninger. Mange av disse egenskapene har ingen vitenskapelig støtte. De er basert på populær tro og bevis hos mange individer.

En annen av egenskapene som romersk salvie har, er at den er i stand til å behandle frykt, avverge bekymringer, melankoli, redusere effekten av depresjon og unngå paranoia. For de menneskene som har en krise når de fyller 40 år, sies det at aromaen til denne planten bidrar til å ta livet noe mindre seriøst. Det favoriserer også stimulering av pust og kreativitet hos kunstnere.

Det sies at det hjelper de menneskene som har liten tillit til seg selv, og at det er med denne planten de kan åpne nye perspektiver. Den essensielle oljen til denne planten er relatert til halschakraet og den lyseblå fargen. Det anbefales ikke å ta denne planten sammen med alkohol eller andre stoffer. Det er heller ikke tilrådelig å ta det gjennom den olfaktoriske ruten. Det er helt motløs for de kvinnene som har led av brystkreft, da det lett kan stimulere utseendet til østrogener.

Viktigste bruksområder

De Clary salvie Det er en art som har store dimensjoner, store blader og mange hår. Denne planten er ganske dekorativ og kan brukes både i hagearbeid og utsmykning. Hvis du har en romersk salvie i hagen din, kan du sannsynligvis glede deg over den deilige aromaen kontinuerlig. Også Det brukes som en naturlig medisin siden denne sterke lukten som kommer av er rik på essensielle oljer. Dette gjør planten ganske nyttig i naturmedisin eller urtemedisin.

En annen av de viktigste bruksområdene er som en aromatisk urt. I Østerrike har romersk salvie blitt brukt til å bake søte oppskrifter. Det sies å ha en ananaslignende lukt når den tilsettes syltetøy, gelé og fruktkompott.

Det er mange mennesker som bruker det som en spiselig plante. Bladene kan spises i en salat eller de kan også bli battered. Endelig har denne planten blitt brukt til produksjon av vin og brennevin.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om egenskapene og egenskapene til Clary salvie.