Skip to content

Commelina communis

4 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en type vill plante som vokser på Mount Takao og som hører til den tempererte kvaliteten og kaldtempererte sonen. Dette er planten kjent som Commelina communis. Med vanlig navn er det kjent som canutillo fra Cuba og asango fra Japan. Det er mange varianter av denne gruppen av planter, og de kan nytes av å vokse i løpet av hver sesong av året.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene og nysgjerrighetene til planten Commelina communis.

Hovedtrekkene

Commelina communis blomster

Gruppen av disse plantene har vitenskapelig identifisert koma av 1600 plantearter. Dette er et sammenlignbart antall til alle ville plantearter som vokser over hele Storbritannia. De Commelina communis det er en årlig plante som spirer og blomstrer i løpet av et år. Vi finner den på enger og kantene på veiene, selv om den har stor skjønnhet. Reproduksjonen utføres av forlengelsen av de indre stilkene som har en tendens til å vokse horisontalt langs bakken. Stilkene forgrener seg og produserer røtter fra nodene.

I motsetning til hva som skjer med de aller fleste planter, er det knutene på stilkene som, strekker seg horisontalt, genererer røtter og spres over hele landet. Blomsten til denne planten holder åpen i bare en dag. Den åpner om morgenen og begynner allerede å lukke rundt middagstid. Denne planten ble brukt i eldgamle tider til å farge stoff. For det, Saften av blomstene ble brukt, som ble presset for å fargelegge stoffene.

Blomsten er omtrent 1,5 centimeter i diameter og har en levende blå farge. Den har 3 kronblader, to av dem ligger i den øvre delen og en av dem i den nedre delen. De øvre kronbladene er større og mer prangende. På den annen side har det nedre kronbladet en hvit farge og en mindre størrelse.

Nysgjerrigheter fra Commelina communis

rotutvikling ved stilken

Hvis vi går til midten av blomsten, ser vi at 6 gule støvdragere strekker seg ut. 4 av disse stammerne er staminodia, det vil si at de ikke kan produsere pollen. Måten denne planten reproduserer på, er ved selvbestøvning. Det vil si at planten er i stand til å overføre pollen fra anteren til stigmaet til den samme blomsten. Når floraen lukkes er det vanskeligere for den å bli pollinert. Ettersom det også kan pollineres av insekter, er dets overlevelse garantert.

En av kuriositetene til denne planten er at bladet er veldig likt det som en dvergbambus. Den har en ganske langstrakt form, men med et slankere utseende. De er vanligvis omtrent 5-6 centimeter lange. Bladene vokser en etter en for hver vertikale node som vokser fra stammen. Som nevnt tidligere, utvikler vannrette stengler røtter ved nodene. Bladene vokser en for hver verden og hver gang på motsatt side av stammen og har en kappe base.

De Commelina communis det anses å være en aktiv plante fra midten av juli til midten av september. Dette er fordi blomstene er mest aktive på dette tidspunktet. Anlegget kan nå en høyde på bare 20-40 centimeter i sin maksimale utvikling. Av denne grunn kan vi finne den på kantene av veiene og i enger med resten av de lave plantene.

Distribusjon og virkninger av Commelina communis

Denne planten har sitt naturlige habitat i kratt og fuktige skoger eller dyrkede landområder. I dyrket mark utnytter det overskuddet av nitrogengjødsel for å kunne vokse raskere og ha mer prangende blomster. Det trenger noe lavere temperaturer og høy fuktighetsgrad å kunne utvikle seg under gode forhold. Det er ikke en plante som vanligvis brukes i hagearbeid, men den trenger ikke mye stell. Det kan også bli funnet ofte i ledige tomter, plantasjer og avlingbanker.

De Commelina communis Det finnes i alle områdene som vi alltid har nevnt når høyden fremdeles er mellom havnivå og 1500 meter høy. Fordelingen avhengig av jordtyper varierer i de som er mer sandete. Selv om det kan overleve godt i andre typer jord, ser det ut til å foretrekke sandjord.

Når det gjelder påvirkningene som denne planten får, er den kjent som ugress i ris, sukkerrør, kaffe, sitrus, noen prydplanter og bananavlinger. Selv om det ikke regnes som et ugress av bekymring, er det ikke veldig utsatt for glyfosat. Siden det ikke er så utsatt for denne typen ugressmiddel, kan det bli et problem for systemer med bevaring av jordbearbeiding og direkte såing.

I noen deler av verden brukes denne vanlige planten medisinsk bruk for å redusere smertene i irriterte øyne. For å gjøre dette bruker de saften av denne planten for å lage øyedråper. Røttene er kjøttfulle og de er også spiselige. Imidlertid er den mest utbredte bruken av denne planten utvilsomt dekorativ. Blomstene er ganske attraktive, og denne dype levende blå fargemiks har en tendens til å blande seg godt med andre typer blomster. Å være kortere kan hjelpe til med å dekorere bunnen av en planter.

Grunnleggende pleie

Her skal vi ikke utvide for mye siden det ikke trenger for mye pleie og heller ikke er veldig komplisert å vedlikeholde. Det trenger bare et underlag, fortrinnsvis med en blanding av sand og torv med en andel på 2/3 sand og lite vanning. Underlaget må ha god drenering slik at vanningsvann ikke akkumuleres. Hva vi må holde dette underlaget fuktig til enhver tid, siden dette anlegget krever en høy luftfuktighetsindeks for å overleve godt.

Den er motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer siden vi har sett at den har stor motstand mot noen herbicider. Derfor trenger den ikke for mye pleie enn de som er nevnt.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Commelina communis og deres egenskaper.