Skip to content

Courgette og dens varianter

17 de juni de 2021

Hva er courgette? Courgette er fruktene av en utvalg av courgette som skjer om sommeren. Den har en jevn tekstur med en søt smak, og er den ideelle maten i dietter fordi den bare gir tjue kalorier per kopp.

Hva er typer courgetter?

typer courgette

Disse skal varierer avhengig av formen har pengene. Det kan være en åpen kalebas som har et busket og tett utseende, selv om det på den annen side er det den lukkede kalebassen som er formet som en mer lukket busk

Zucchini egenskaper

Den viktigste egenskapen til courgette er at er en kilde til vitamin C, kan oppløses i kroppsvæsker og hjelper også til å beskytte celler mot frie radikaler. Spis mye Vitamin d det hjelper oss i kostholdet og gjør det også lettere å metabolisere kolesterol.

På den annen side må vi også nevne noen phytonutrients levert av courgetteDette er zeatin og lutein, to elementer som hjelper oss med å forbedre synet og beskytte øynene mot solskader.

Når vi spiser courgette, inntar vi også mangan, dette er viktig for å ta vare på vevet vårt frie radikale angrep. Mangan er viktig i produksjonen av kollagen, det hjelper oss å helbrede sår.

Hva er den beste courgette?

Den beste squashen er de som ikke har vokst mye, det vil si courgetter, men hvis det du ønsker er å bli ledet av den lette varianten, er det å foretrekke å ta en stor courgette, dette har ikke så mange næringsstoffer, men den har mye vann hva som gjør at det hjelper oss i dietter.

Squash kan brukes på mange måter, de kan lages kokt, stekt, i kremer, i gryteretter og mye mer.

Courgetteblomster

De brukes ofte i alle kjøkken i verden, mange har blitt vist måter å spise dem på, den vanligste formen er battered, sautéed and stuffed, selv om den også har blitt brukt til å lage supper og til å smake salater.

Er litt etter litt den har blitt innlemmet i barnemat, siden de foretrekker courgette før mange grønnsaker, og dermed gir mødre en fordel å dra nytte av denne maten som gir barna mange næringsstoffer.

Hvordan plante courgette

hvordan å dyrke courgette

Det første du må gjøre er å tenke på hva er det beste stedet å starte høsten dinDu kan også tenke på å kjøpe en liten plante og deretter begynne å ta vare på den. Hvis du vil dyrke det selv, må du jobbe med frøene i noen dager før du planter dem.

Du må se etter ideelle frøHusk at det er flere typer courgetter, så du bør se etter den du foretrekker.

Da må du ta hensyn til dagen du skal plante den, siden normalt denne typen grønnsaker vokser vanligvis godt om sommeren så det anbefales å begynne å plante dem på denne datoen. Men sannheten er at alt har med frukten å gjøre, det anbefales plant dem litt før ankomsten av sommeren i et klima under tjue grader celsius.

For alt dette er det viktig finn det ideelle stedet der de får minst ti soltimer, må området være fuktig for at det skal vokse normalt.

Seinere begynn å så frøene, hvis du ikke føler deg trygg, kan du begynne å gjøre det hjemme noen dager før du transplanterer dem, bør du plassere dem på et sted der de mottar lys og at den har minst en centimeter jord, når den begynner å spire og bladene kommer ut, er den beste tiden å flytte dem fra sted

Når du har stedet du må grave et hull på minst to centimeter og legg frøet ditt, men hvis du skal plante en plante, må du gjøre hullet litt større, du må også dra hundre centimeter mellom hver slik at de kan vokse jevnt.

Seinere du må dekke hvert frø med jord, men det er ikke mer enn en centimeter slik at nok lys og vann kan nå det, men hvis du skal transplantere, trenger du bare å dekke roten med nok jord, etter at den er klar, tilsett litt vann for å begynne å jobbe.

En fordel er at disse plantene krever ikke mye pleie så du må bare fjerne ugresset og tilsette gjødsel for å få det til å vokse sunt og sterkt, så må du kutt av død frukt eller grener slik at du ikke trenger å legge ned mye arbeid på å prøve å vokse.

For at planten skal begynne å vokse den må kunne pollineres og for dette vil insekter være nødvendige, men hvis det ikke er disse i ditt område, kan du pollinere det selv.

Når squashen begynner å vokse det er viktig at du vanner planten, når fruktene allerede er mer enn ti centimeter, må du kutte dem, og hvis du vil ta ut mye courgetteDu må kutte dem når de er modne, men hvis du bare vil ha dem til pynt, er det bare å la to og la dem vokse av seg selv, det vil starte produksjonen igjen.

revet courgette å spise

Ting å huske på

Courgette smaker det samme, men de gule er de beste hvis du vil produsere mye courgette.

Du må også huske på at dette er en plante som tiltrekker vanligvis skadedyrs oppmerksomhet så du må være veldig forsiktig, spesielt med hvitfluer, sopp, virus, nematoder, mugg og edderkoppmidd. Du kan pollinere kvinnelige blomster manuelt for å sikre at feil pollinering ikke er et problem.

Hva kan jeg gjøre med squashen?

Med courgette hundrevis av deilige retter kan tilberedesDette er en mat som har en veldig behagelig smak, slik at den kan kombineres med alle slags matvarer.

Den vanligste måten å gjøre det på er gjennom supper og kremer, som den berømte courgettekremen, og selv om mange av oss er redde bare å høre navnet, er sannheten at det er et veldig næringsrikt måltid som kan ledsages av andre grønnsaker for å gi den mer smak.

Vi kan også finne retter som ikke er så vanlige, men som er verdt å prøve som squash svampekake med ost, spinat og courgette kjøttboller, courgette lasagne eller courgette og kyllingpai.

Også kan brukes til snacks på festerFor å gjøre dette trenger du bare å kutte courgette i skiver og dyppe dem i et egg og brød dem, så du varmer opp pannen og steker dem en stund, etter at de er gyldne og varme kan du legge litt ost på toppen at den smelter og tar denne spesielle smaken.

Courgettspuréen er full av godhet

En annen måte å gjøre det på for hakking er ved å gjøre samme fremgangsmåte ovenfor, men uten å legge til osten, i stedet for dette noen tomatskiver er plassert og så må du legge litt ost på toppen, hvis du kan, legger du dem i ovnen i noen minutter slik at osten smelter, desto bedre.

Uansett hvordan du forbereder det, courgette er en mat rik på vitaminer og det gir mange fordeler for organismen vår, så det anbefales i dietter, og det er en god måte å gi grønnsaker til barn, fordi courgette har en spesiell smak som alle liker.