Skip to content

Crossandra, blomster for hele året

16 de juni de 2021

Crossandra handler om en flerårige arter og subshrub, som tilhører familien Acanthaceae, som ofte blir sett på som urteaktig; det er vanligvis ganske dyrket i både hager og tropisk innendørs rundt om i verden, på grunn av sin vakre blomstring og enkle vedlikehold, og er at Crossandra ofte brukes ofte for å dekorere belyst interiør da den dyrkes i potter som godt kan være planter eller mellomstore potter.

Denne arten består av en vertikal plante som har et høyt forgreningsnivå på stilkene og når ikke veldig stor høyde; selv om i naturen det kan vokse opp til en meter, når den vokser i containere når den bare 60 cm; mens det er i forhold til bredden, er det mulig at Crossandra dannes tette busker som overstiger en diameter på 50 cm.

Bladene på Crossandra er vanligvis ganske dekorative

Bladene på Crossandra er vanligvis ganske dekorative, siden de har en farge Skinner grønt; De har også en elliptisk eller avrundet form som har en litt avrundet og smal toppunkt; på samme måte er det mulig å se bølger på kanten av det samme. Bladene har en størrelse som varierer fra 6 til 18 cm lang og 1,5 eller 1,6 cm bred i sin mest sentrale del, og er litt nysgjerrig på at Crossandra-bladene ikke har et hjørne, og det viser seg at de viser seg å være sittende.

Crossandra blomstre

Hovedattraksjonen til Crossandra er en prydplante, er vanligvis dens blomstring; blomstene av denne arten ligger i firkantede pigger, det vil si med 4 sider, som de kan være rundt 8 cm lange og en bredde på 1 eller 1,5 cm. Spydene spirer fra den bakre delen av stilkene i løpet av mai-september sesongen, som kan strekke seg i varmt vær.

Blomstene er født på hver side av piggene, der det er mulig å sette pris på flerbladede kronblader laks eller appelsin, som har et gulaktig senter. De blir vanligvis født kontinuerlig mellom 2 og 5 blomster, som vanligvis fornyes etter hvert som tiden går.

Fruktene av Crossandra spirer ved bunnen av piggene, er mørkebrune og har en langstrakt og elliptisk form.

Anbefalinger for å dyrke Crossandra

Langt, Crossandra er vanligvis en virkelig plante lett å vedlikeholde, som bare trenger visse ganske grunnleggende krav:

Anbefalinger for å dyrke Crossandra

belysning: Det må motta nok lys til at de kan finne sted, både utvikling og blomstring. Det er anbefales å plassere den i filtrert sollys gjennom trær med tett løvverk eller gjennom beskyttende masker for å oppnå et mye mer optimalt resultat, men det trenger aldri å bli utsatt for solen direkte da det vil brenne.

Som vanlig, den dyrkes vanligvis innendørs, men for dette er det viktig at den får god belysning, siden det å være i veldig mørke rom vil blomstringen avta og vokse uforholdsmessig.

Temperatur: Det anbefales for steder med kjølig eller varmt klima der temperaturene varierer mellom 15 og 35 ° C, siden Crossandra ikke tåler temperaturer under 5 ° C.

Underlag: Det er essensielt gi et substrat som har en pH lik eller mindre enn 7, som betyr at det må være et nøytralt substrat eller et surt substrat; I dette tilfellet vil det beste underlaget som kan leveres være syre som brukes til å dyrke azaleaer. I tillegg må jorden være rik på organisk materiale, så ved visse anledninger er det nødvendig å innlemme en torv. Det er tilrådelig legg et lag med grus i den laveste delen av underlaget, for å optimalisere drenering.

Irrigasjon: Det skal vannes moderat og alltid unngå overdreven, siden å motta en stor mengde vann, kan være den sikre død av denne arten.