Skip to content

Davids hage i North Carolina, dag 1

11 de mars de 2021

Alle kjenner NC Yarden, som blir med på kommentarene nesten hver dag. Vel i dag får vi møte ham og se hagen hans! Hans virkelige navn … trommeslag, vær så snill … er David Sabio, og han sier, ”Så mye som jeg liker å se alle hagene med alle de herlige variasjonene som alle skaper, antar jeg at det er på tide at jeg også deler hagen min. Og når høsten nærmer seg, er hagen igjen i ferd med å gjennomgå noen store endringer.

Philadelphus scaber (grov mock orange), Chamaecyparis obtusa «Second Chance», Nandina domestica «Fire Power», Cedrus atlantica «Horstmann» (Horstmann blue atlas cedar), «Green Giant» arborvitaeMin kone og jeg kjøpte vårt 1 mål store hus i 2001 i et lite nabolag like utenfor Raleigh, North Carolina. Fronten var helt gress og baksiden var fantastisk skogkledd, men et fullstendig rot, nesten umulig å gå gjennom. Vi startet med å rense det skogkledde området (fortsatt pågår) for å lage stier, og begynte snart å prøve litt hagearbeid. Wow, drepte vi noen planter. Men vi elsket det, og vi ble bedre.

Eucomis «Sparkling Burgundy» (ananaslilje), Agastache foeniculum (anis-isop), gaillardia, sJuniperus procumbens, Clematis paniculata (søt høstklematis)Oppmerksomheten vendte seg deretter mot fronten. Jeg er ikke en stor fan av gress. Det er så dyrt og så krevende, og egentlig ganske kjedelig, spesielt når du vurderer alle de andre fantastiske og vakre plantene. Det har sin plass, men det trenger bare å være et lite sted. Jeg plantet min første japanske lønn i hagen, og litt etter litt begynte vi å fjerne mer av gresset til fordel for senger og mye mer interessante planter.

Søt høstklematis som sniker seg gjennom det blå atlas sedertre, «David Howard» dahliaPlan? Uumm … ja, jeg planla å sette en haug med fantastiske planter på eiendommen vår! Jeg betrakter meg selv som en useriøs gartner. Jeg følger ikke mange designregler eller planlegger for veldig mye annet enn det min kone og jeg synes er attraktive, og absolutt det som Mother Nature sier vil eller ikke vil vokse, til tross for hva merket på en plante sier. Jeg har transplantert så mange planter av forskjellige grunner, du tror jeg likte det som et esoterisk botanisk ritual. Men det er et levende kunstverk og derfor alltid i endring. Så snart skjønte vi at hagen definitivt var mer en hage, og dermed ble The Yarden født.

Utsikt nedover oppkjørselen: Lagerstroemia indica «Natchez» (hvit crape myrtle), Albizia julibrissin (mimosa tree), Cupressus sempervirens «Glauca» (blå italiensk sypress), Pseudolarix amibilis «Golden Larch», Chamaecyparis obtusa «Pygmaea Aurescens»

De japanske lønnene er favorittene mine, ettersom de er kjære i hagen. Det er for tiden åtti forskjellige kultiver overalt. Men jeg er ganske kresen for clematis og georginer også. Det er astilbes som sjarmerer kona mi. Men vi elsker bare planter. Variasjon er viktigst. Og bergarter … vel, det kan være en helt annen monografi, med flere morsomme anekdoter å starte. Men det er mange spredt rundt, hvorav de fleste samlet oss selv, selv så langt unna som Pennsylvania.

Paeonia suffruticosa «Shima-Nishiki» (peon av ildflamme), Acer palmatum «Green Mist», Acer palmatum «Abigail’s Rose», Osmanthus heterophyllus «Goshiki», Cedrus deodara «Snow Sprite»Gjennom årene har hagen virkelig blitt en 365-skjerm, siden det alltid er noe som utfører, noe som gjør hver daglige spasertur alltid unik, og en hyggelig påminnelse om hva alt vårt harde arbeid har gitt oss. ”

Styrax japonica «Carillon» (gråtende snøklokke), Chamaecyparis pisifera «Sitrontråd», ​​Thalictrum «Black Stockings» (de små rosa blomstene som titter opp bak) med sommerfuglhusNydelig, David !! *** David sendte inn mange flotte bilder, så vi tilbringer to dager til i hagen hans! ***

Uteplass under Vitex agnus-castus «Shoal Creek» chastetree, Acer palmatum «Hogyoku», Acer palmatum «Beni Schichihenge», Acer palmatum «Sagara nishiki», «Hetzi» enebær (pom pom), Chamaecyparis pisifera «Plumosa Nana» (dverg plume sawara sypress), Picea pungens «Globosa» (dvergkloden blå gran), Hydrangea quercifolia «Little Honey»

Vil vi ha det har Hagen din, eller en hage du nylig har besøkt, i Hageens Foto av dagen? KLIKK HER!
Vil se hvert innlegg som noensinne er publisert? KLIKK HER!
Vil søk i GPOD etter STATE? KLIKK HER!
Og sist men ikke minst, sjekk ut GPOD Pinterest-side, hvor du kan bla gjennom alle innleggene i kategorier … moro! KLIKK HER!